Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » „Én vagyok a te Urad, Istened,...

Pelgrim kérdése:

„Én vagyok a te Urad, Istened, ...” Ki ez az „Én, ...” aki annyira jelen van, aki Istennek nevezi magát, aki elvárja, hogy imádjuk őt?

Figyelt kérdés

„Én vagyok a Kapu, ...”

„Én vagyok a jó pásztor, ...”

„Én vagyok az út, az igazság és az élet, ...”

„Én vagyok a te Urad, Istened, ...”

Ki ez az „Én, ...” aki annyira jelen van, aki Istennek nevezi magát, aki elvárja, hogy imádjuk őt?

Aki egyetlen konkrét, helytálló bizonyitékot se hagyott magáról, kívéve talán saját lényünket? Mert ugye én vagyok, kell, hogy Isten létezzen.

Vagy talán helyesbíthetnénk mondva: „Én vagyok az én Uram Istenem, ...” - Nem a tied vagy valaki másé, csakis az enyém!

tegnap 21:27
 1/5 anonim ***** válasza:
Hát én!
tegnap 21:34
 2/5 anonim ***** válasza:
A kabbala és a talmud istene.
tegnap 21:50
 3/5 anonim ***** válasza:
Isten az Isten. A hitnek nem az a lényege, hogy bebizonyítsd, mert nen az eszeddel kell hinned, hanem a szíveddel.
tegnap 22:18
 4/5 anonim ***** válasza:

Én vagyok, aki a szőnyeg alá egy létrán mászik be.

Én vagyok, aki elszámol végtelenig.

Én vagyok, aki a tenger fenekére is képes bugyit húzni.

Én vagyok, aki képes meghámozni a felfújt lufit.

Én vagyok, aki elülteti, felneveli, kivágja és tűzre veti a családfákat.

Én vagyok, akitől még a mellbimbó is kivirágzik.

Én vagyok, aki képes hazakíséri a hajléktalant.

Én vagyok, aki képes megölni a képzeletbeli barátokat, de fel is támasztom őket.

Én vagyok, aki soha nem pislogott.

Én vagyok, aki látja a hangokat és hallja a színeket.

Én vagyok, aki előbb elveszítette a szüzességét, mint az apám.

Én vagyok, aki az, aki képes leülni egy kerek szoba sarkába.

Én vagyok, akié az összes kéz, mégis képes vagyok egy kézzel tapsolni.

Én vagyok, akinek nincsen neve, de mégis minden név az enyém.

Na? Ki vagyok? Nem Chuck Norris!

Vagyok , aki vagyok. Ez az az "én vagyok".

Tudod te pontosan, hogy ki vagyok.

tegnap 22:27
 5/5 anonim ***** válasza:

Úgy látom sokan poénnak tartják a dolgot. Az ilyen gúnyolódó, komolytalan írásokat, keresztényként jobb, ha nem olvassuk el.

Isten végtelen, Istentől van minden, ami jó, és nincs tőle rossz. Nem Isten távolodik el tőled, hanem te távolodsz el tőle lélekben, amikor bűnt követsz el. Isten teremtett mindent, az egész világot. Végtelen nagy, és végtelenül megbocsátó, végtelen a szeretetet, és végtelen a dicsősége. Isten végtelenül megbocsátó, és ezért nem érzékeli a legtöbb ember a jelenlétét, mert a bűnnel eltávolodott lélekben Istentől, ezért vannak, akik nem hisznek benne. De Isten létezik, és végtelen hatalma van. Hálával tartozunk Istennek, és dicsőítenünk kell. Istennek végtelen a hatalma, a szeretete, és a dicsősége. Aki nem imádja, és nem próbálja meg betartani a parancsait, az nagyon rossz úton halad, és a gonosz nagy hatással van rá. Csak Istent szabad imádni, és Istenhez kel imádkozni, mert Isten mindenkinek segít, aki imádkozik hozzá. Csak hinni kell Istenben, és Jézus Krisztusban is. Higgyetek Istenben, imádkozzatok Istenhez, kövessétek Jézus Krisztus szavait, és olvassátok az Újszövetséget.

ma 00:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!