Tudtommal a szentlélek fogalma és hozzá csatolhato jelenlét csak a keresztény embereknél van jelen. Ti megfigyeltétek már, hogy egy Indiai vagy egy buddhista személyisége eltérő? Szerintem nincs bennük a szentlélek
Az első megjegyzésed teljesen fölösleges mivel magával a kérdéssel semmi olyat nem állítottál ami miatt bármi rosszat kéne mondani a szentlélekre. Arról nem is beszélve, hogy a hívők amúgy sem mondanának róla rosszat (vagy ha igen akkor nem a te figyelmeztetésed fogja őket megállítani) az ateisták és nem keresztény vallásba tartozó hívők pedig nagyon magasról tesznek arra, hogy te mit hiszel.
Elég gyanús, hogy te vagy az aki régebben folyamatosan Szentlélek káromlós kérdéseket írt ki.
Ezenfelül mint arra magad is rávilágítasz a kérdésednél, ehhez semmi köze nincs a szentléleknek csak a másik kultúrának.
Lehetőleg próbáld meg a kérdéseket a megfelelő kategóriában kiírni ezt például a vicc kategóriába kellene talán de ez a kérdés még viccnek is rossz.
"Inkább úgy mondom hogy furák azok az emberek akik nem keresztények. "
Szerintem meg furák azok az emberek, akik nem képzelik magukat Napóleonnak.
Üdv,
Napóleon VII
Az ember személyiségét igenis befolyásolja az, hogy miben hisz. Az ókori görögöknél is van olyan feljegyzés, hogy például különböző istenek hívei mennyire mások, például mennyire különböznek például Árész hívei mondjuk Démétér híveitől. Szóval igen, a keresztények a nem keresztényektől nem csak hitvallásban különböznek, hanem személyiségben is. Persze ez nem jelenti azt, hogy egy adott vallás hívei között nincs személyiségbéli különbség, mert van. De emellett vannak hasonlóságok is.
Azt viszont nem javaslom, hogy benyomás alapján próbáld megítélni, hogy ki az, akiben a Szentlélek munkálkodik. Ezt embernek nem tisztje megítélni, mivel nem vagy a szívek vizsgálója.
Minden létezőben van szentlélek, más néven élet. Van amikor kevésbé van beengedve, olyankor akár egy életet is végig zsörtölődhetsz, utálkozhatsz, szenvedhetsz, s van amikor jobban, olyankor akár vissza se tudod fogni magad és a buszon is bömbölsz a gyönyörtől, örömtől, hálától, szeretettől.
Maga hogy "szentlélek" valójában kevésbé lehet máshol, de ugyanennek meg van a saját formája sok más vallásban is. Valamint a jelentléte független a vallásosságtól. Nekem mikor elsőre úgy be tudtam engedni a szentlelket, hogy felfogjam mi történik velem, nem tudtam arról, hogy van olyan, hogy "szentlélek", hallottam ezt a kifejezést, de nem tudtam, mi az.
Amit ez után írsz, az inkább személyes jellegű. Ha pici vagy és nem megszokott dologgal találkozol, lehet fura. Nekem semmi sem fura, csak az, mennyire istenkáromló ez a bolygó, de nekem a nem ismert szokások sem lennének már furák, hisz tudom, hogy minden testvérem művész és önmagát alkotja és hát egyedi is.
A te szemszögedből fura, tehát számodra fura. De ezeknek semmi köze az eredeti kérdésedhez.
Kedves kérdező!
Nem minden keresztény hisz/hitt a szentlélek létezésében.
Azt megjegyezném, hogy lehet, hogy inkább a vallás választása függ a személyiségtől illetve a vallások gyakran az adott régió kultúrájába ágyazottak, ami meg valamennyire meghatározza az illető szemléletét és gondolkodásmódját.
A keresztények a kiválasztott zsidó nép alárendeltjei. Ráadásul egy embert tartanak istenüknek, amitől mind a zsidóság, mind a muszlimok elhatárolódnak és istenkáromlónak tart!
Az istenkáromlást a Biblia is halálos bűnnek tartja, beletartozik a hamis isten imádása és az Egy oszthatatlan Isten 3 részre darabolása!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!