Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » „Én vagyok a te Urad, Istened,...

Pelgrim kérdése:

„Én vagyok a te Urad, Istened, ...” Ki ez az „Én, ...” aki annyira jelen van, aki Istennek nevezi magát, aki elvárja, hogy imádjuk őt?

Figyelt kérdés

„Én vagyok a Kapu, ...”

„Én vagyok a jó pásztor, ...”

„Én vagyok az út, az igazság és az élet, ...”

„Én vagyok a te Urad, Istened, ...”

Ki ez az „Én, ...” aki annyira jelen van, aki Istennek nevezi magát, aki elvárja, hogy imádjuk őt?

Aki egyetlen konkrét, helytálló bizonyitékot se hagyott magáról, kívéve talán saját lényünket? Mert ugye én vagyok, kell, hogy Isten létezzen.

Vagy talán helyesbíthetnénk mondva: „Én vagyok az én Uram Istenem, ...” - Nem a tied vagy valaki másé, csakis az enyém!

dec. 22. 21:27
1 2
 11/12 Jégszív ***** válasza:

#10.

"Ím, nagy Isten, Tekints le és pirulj, mi nyomorúlt, Akit remeknek alkotál, az ember!" /Madách/

Ilyent ne mondj! Akkor igen csak elszégyellhetné magát.

dec. 25. 09:10
 12/12 anonim ***** válasza:

#11: mert? Mégis mekkora nagy cucc már az állatokhoz képest! Mennyi mindent meg lehet emberi testek interakciójával tapasztalni! Jót is, rosszat is.

Ha mindenható lennél és az örökkévalóság állna rendelkezésedre a magad szórakoztatására, persze kipróbálnád a gyönyörök végtelen változatát, de egy idő után megunnád és elkezdenél egyre "izgalmasabb" életeket leélni, amiben el is felejthetnéd hogy te mindenható vagy és egy idő után eljutnál pont a te életedhez is :)

dec. 25. 12:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!