Miért legyek pont keresztény?
követ62!
"Nagyon érdekelne mik azok a tanitások amiket Jézus elvetett és mi is tanítjuk."
Írj ki új kérdést ha ez érdekel. Mert a kérdésem nem ezzel foglalkozik! Nézd el nekem de nem azt kérdeztem miért legyek adventista vagy miért ne legyek az!
Telesen igazad van. Bocsánat.
Csak itt lettünk felsorolva és azért kérdeztem. Sajnálom. Tényleg.
20.Hsz!
Magánban válaszoltam a felvetésedre.
Hát jó! Előre bocsánatot kérek mindenkitől. A bejegyzés nem provokatív vagy bántó szándékkal lett létrehozva, de ezek a gondolatok jelentek meg előttem. Mit nevezel kereszténynek? Jézus mint Isten? :O Nem most hallom először de attól még kiakaszt. 1. Jézus tanai (bocsánat a kifejezésért) kur*ára nem érhetők el. Elvileg a 4 evangélista tollából ismerhetnénk meg ezeket. DE! 1. Eltelt közel 2ezer év ezalatt többször is megváltoztatták a biblia szövegeit és különböző fordításokon esett át.
2. A "keresztényeket" akik Jézus tanait követték a Római birodalom üldözte és rengeteg embert megöltek. Csak azért, mert a Császár nem bírta elviselni, hogy mást is lehet imádni, rajta kívül. Majd hírtelen évek elteltével a Rómaiak felveszik a kereszténységet és jókisfiú módjára elkezdenek egyházat kiépíteni. (ezek csak gondolatok)
Valaki megemlítette a vallásháborút és erre mi volt a válasz hogy nem tudja a hátteret. Ez tévedés ölni bármilyen okból bűn és nem azért mert ebben hisz vagy abban. Vannak még ilyen gondolataim, de inkább megtartom magamnak mert így sem teljesen a kérdésre vonatkozik.
Így utólag: A hit bármilyen irányba fegyver. Amíg van hited erősebb vagy másoknál. Ami fontos, hogy úgy éljünk, hogy megbánás nélkül gondoljunk a múltra. Így válaszunk vallást, hitet, Istent.
25.Hsz!
Nem tudsz felmutatni olyan,az eredeti tekercsekhez hasonló hiteles forrást,mely alapján a most használt eredeti nyelven íródott szöveg számottevően különböző volna,sőt,a holttengeri tekercsek igazolják a most használatos hitelességét.
Az átköltött,kiszelektált Biblia teóriája,az istentelenek rágalma,minden alap nélkül.
Még a néhány 100 évvel ezelőtt is egyszerű volt a válasz, mert nem is kellett választani. Gyakran meg sem kérdezték akarod-e? A csecsemőt megkeresztelték és annyi volt. Vagy csatlakoztál a közösség ideológiájához, vagy ellenség lettél.
Manapság amikor nemcsak a világvallások változatosságát ismerhetjük, de az 1% támogatást is 100 szektának utalhatjuk, nevetséges bármelyik vallást is komolyan venni. A perzsák és az arabok halálos ellenségek voltak, aztán a perzsák mégis felvették az iszlámot és "pápábbak lettek a pápánál" (ld. Khomeini). Hasonló abszurd, hogy a többé-kevésbé antiszemita európaiak zsidó istent imádnak. Ezért én inkább tartózkodom a vallásosságtól akár történelmi személy alapította, akár Istentől eredeztetik. A szomszéd utcában egyszer valaki felírta a ház falára "Jézus él", aztán valaki tovább írta: "és dedikálja a Bibliát".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!