Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért legyek pont keresztény?

Miért legyek pont keresztény?

Figyelt kérdés
2017. júl. 4. 10:24
1 2 3 4
 11/31 követ62 ***** válasza:
46%

Kedves #8.

Teljesen egyetértek veled.

Viszont amíg MINDEN MÁS vallásban a hivőnek kel "teperni" az üdvösségéért addig a Biblia Istene helyettünk lefizette a bűn váltságának árát ingyen kegyelméből, nekünk csak el kell fogadnunk.

Természetesen a szeretet ekkora erővel való bemutatása amit Krisztus értünk tett nem maradhat viszonzás nélkül. És engedelmeskedünk, hogy valami modon kifejezzük (ami kifejezhetetlen) a szeretetünket, hálánkat.

2017. júl. 4. 14:07
 12/31 anonim ***** válasza:
83%
Ki mondta,hogy legyél az?
2017. júl. 4. 16:20
 13/31 anonim ***** válasza:
44%
Meghalt ertunk majd 3nap mulva feltamadt.. Micsoda aldozat.
2017. júl. 4. 16:23
 14/31 A kérdező kommentje:

"Minek akarsz egy vérengző gyűlölködő vallás követője lenni?

Olvass utána, keresztesháborúk, inkvizíció stb címszó alatt"

Neked is utána kellene olvasnod hogy mi is előzte meg a keresztesháborúkat!

"Meghalt ertunk majd 3nap mulva feltamadt.. Micsoda aldozat."

Te is megtennéd az emberekért? Meghalnál bűnös emberekért?

2017. júl. 4. 23:54
 15/31 anonim ***** válasza:
61%

"Te is megtennéd az emberekért? Meghalnál bűnös emberekért?

"

Persze, főleg ha tudom, hogy három nap múlva tutira feltámadok, mivel halhatatlannak születtem.

2017. júl. 5. 00:16
 16/31 anonim ***** válasza:
58%

"Kedves #8.

Teljesen egyetértek veled."

Köszönöm.

"Viszont amíg MINDEN MÁS vallásban a hivőnek kel "teperni" az üdvösségéért addig a Biblia Istene helyettünk lefizette a bűn váltságának árát ingyen kegyelméből, nekünk csak el kell fogadnunk. "

A kereszténységben hívőknek is "teperniük" kell, hiszen az egész életedet úgy kell leélned, hogy az Istennek tetsző legyen - illetve ha néha hibázol, akkor bizony meg kell gyónnod és feloldozást kell kérned (legalábbis a katolikusoknál biztosan, a többinél nem tudom, csak gyanítom). Tehát azért a kereszténység sem "fenékig tejfel" ilyen szempontból (értsd jól).

2017. júl. 5. 01:58
 17/31 követ62 ***** válasza:
53%

A kereszténységben az engedelmesség nem KELL kérdése, hanem a hála kifejezése. A szeretet kifejezése.

És Isten akkor is szereti az embert, ha angedetlen. Mint ahogy mi is szeretjük a gyerekeinket akkor is, ha rosszalkodnak.

De van következménye a nem megfelelő viselkedésének.

Ha a gyerek igazán szereti a szüleit nem kell azon görcsölnie, hogy legyen engedelmes, mert azon van mit tegyen, hogy örömet okozzon a szüleinek.

(Hiába figyelmeztettem az unokaöcsémet, ne száguldozzon a kis motorjával. Elesett. Következmény: hatalmas seb a térdén, plusz ugrott a strandra ménés lehetősége. Ez egy nagyon friss példa azért mondtam el.)

De ugyan ezt nagyban a felnőttek is meg kell, hogy éljék. Nem lehet következmények nélkül bűnt elkövetni.

Ha valaki lop, embert öl, erőszakoskodik valakivel, börtönbe kerül. Isten ekkor is szereti CSAK AZT NEM amit csinált. Ha megbánja Isten megbocsát, de a büntetést le kell ülnie. Viszont, ha kéri, erőt kap, hogy SOHA TÖBBÉ ne essen vissza bűnébe.

Ez nem bonyolult, csak szeretet.

A Biblia Istenével egy olyan mélységes, meghitt kapcsolatban lehet az ember, mint senki mással. És van, hogy akár szól is az emberhez. Úgy segít, olyan megoldást ad egy megoldhatatlannak tűnő helyzetben amit senki nem gondolt volna.

2017. júl. 5. 07:28
 18/31 anonim ***** válasza:
7%

Mert Krisztus követése az egyetlen boldogságra vezető út.

Ne téveszd össze viszont a kereszténységet-Krisztus követését-bármilyen vallásos gyakorlattal(katolikus,adventista,református,JT,ortodox,baptista,stb.)!A zárójelben felsoroltak vallások,melyek a krisztusi tanításokat átértelmezik,és sűrűn Krisztus által megvetett tanításokat erőszakolnak híveikre.

Legyél Krisztus követője,de sose vallás követője!

2017. júl. 5. 17:50
 19/31 anonim ***** válasza:
66%

1, Csak

2, Legyél inkább borostyán

3, Ha háremet akarsz, akkor legyél muszlim

4, Ha szeretsz repülni, legyél madár

5, vagy focista, az jól keres és csinálnia sem kell semmit.

6, zuhanyozz le

7, legyél értékes ember /bármit is jelent

8, amiért a legyeket emlegeted, úgy sejtem vonzódsz hozzájuk, hát légy légy.

9, miért ne lehetnél pont ponty?

10, választhatsz: nyáj vagy juhász, így akár lehetnél pap is

11, miért ne?

12, Hát, ha pont az akarsz lenni...

2017. júl. 5. 18:29
 20/31 követ62 ***** válasza:
17%

Itt már sokaknak nem titok, hogy adventista vagyok.

Nagyon érdekelne mik azok a tanitások amiket Jézus elvetett és mi is tanítjuk.

CSAK A BIBLIÁBÓL FOGADOK EL ÉRVEKET!

Az NEM ÉRV : Ez a hagyomány, vagy xy Biblián kívüli valaki ezt tanitotta. Vagy egy válaszadó kijelent valamit. Pl. "az újszövetség idején elünk". Haho itt vagyok és nem időgéppel a K.E. kórból. Igen én is tudom. ÉS?

Én kijelentem: az apostolok is "adventisták" votak. Hogyan?

Várták Jézus második eljövetelét? Igen.

Tisztán érkeztek? Igen.

Szombatot tartottak? Igen. (Maga Jézus figyelmeztette oket: "Imádkozzatok, hogy futásotok (Jeruzsálem pusztulásakor ami 70-ben volt és SENKI ne mondja, hogy az a zsidóknak szólt, mert nem igaz, hanem a tanítványainak akik akkor már bőven keresztények voltak.) ne télen, se SZOMBATNAPON legyen." Mt.24.

Nem hittek a lélek halhatatlanságában? Nem.

Ld. Lázár feltámasztása. Jézus azt tanította aki meghat az alszik.

Pál kijelenti egyszerre lessz a halottak feltámadása és az élők elváltozása, I.Tessz.4:13-18. I.Kor.15:51-54.

Valamint, hogy CSAK ISTENÉ a halhatatlanság I.Tim.6:15-16.

Mivel a bűn zsoldja (ára, fizetsége, büntetése) a halál, így a bűnösnek meg kell halnia. Jn.5:28-29. Jk.4:14.

Egyenlőre legyen elég ennyi ige.

2017. júl. 5. 19:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!