Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateista barátaim, szerintetek...

Ateista barátaim, szerintetek mi joggal kritizáljuk a vallást, ill. a hívőket?

Figyelt kérdés
2017. jún. 6. 16:41
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
84%

"Nos, ha az emberek nem szexelnének esküvő előtt, nem lenne AIDS"

Ezt magyarázd már el kérlek. Mi ebben a logika? Ha összead a pap/anyakönyvvezető, akkor már az esetlegesen fertőzött partner nem fertőzhet?

"A vallást értelmezni kell, nem kritizálni"

A kettő hogyan zárja ki egymást?

"A hívő okkal hisz, mi közöd hozzá mindaddig, míg az nem hátrányos számodra. ha pedig hátrányos, a konkrét hátrányt kritizáld, ne a hívőt úgy általában. "

Egyáltalán nem biztos, hogy a hívő okkal hisz.

2017. jún. 9. 10:58
 22/36 anonim ***** válasza:
53%

#21, akkor rosszul fogalmaztam. Tehát, ha nem szeretkeznének az emberek össze-vissza, házasságon kívül, akkkor nem lenne AIDS sem. Tehát, ha a párok elsők és egyetlenek lennének egymásnak, nem alakulnának ki nemi betegségek.

Elnézést, tényleg nagyon rosszul fogalmaztam. 😁

2017. jún. 9. 11:05
 23/36 anonim ***** válasza:
85%

22

Ez még mindig hülyeség...

Ráadásul egyáltalán nem jellemző, hogy azok házasodnak, akik tényleg "egymásnak valók". Különben nem lenne annyi válás.

Ja, és a szex is hozzátartozik az ismerkedéshez. Ha házasság után derül ki például, hogy szexuálisan nem illenek össze, akkor bszhatják.

2017. jún. 9. 11:45
 24/36 anonim ***** válasza:
100%
És én még azt is hozzátenném, hogy a HIV vírus nem csak szexuálisan terjed, ráadásul ez önmagában nem egy erős érv, mert a szexuális fertőzéseket megfelelő védekezés mellett el lehet kerülni, továbbá az állandó partner nem csak a házasság esetén fordulhat elő.
2017. jún. 9. 11:50
 25/36 anonim ***** válasza:
68%

Hát, kicsit elhanyagoltam ezt a kérdést :D

# 15: valóban, # 8-ban úgy átlag felsoroltam a legkárosabb vallási téveszméket, de ezeket többhelyről is véve.

Kedves # 10-es! Örülök, hogy Te felvilágosultabb vagy, de ettől még sokan nem azok, és szajkózzák a butaságaikat.

"de történelmi egyházaknál ez nem jellemző, mert elfogadjuk az ősrobbanást, evolúciót teljes mértékig."

- Ez nem teljes mértékű, mert nálatok is előfordulnak ám butákok.

-Továbbá ne feledkezzünk meg arról sem, hogy az amerikai kisegyházak - bár külön-külön kevés a hívük - sokan vannak, és ilyen téren összetartóak, ráadásul pénzzel is el vannak látva rendesen, Ken Ham is építgeti a "múzeomocskájár", és a hatása már eljutott ide, közénk is.

-Más népeknél volt Özönvíz? Lehet. Mit bizonyít az? Azt, hogy a mese nagyon-nagyon ősi, de semmi többet.

"Nos, ha az emberek nem szexelnének esküvő előtt, nem lenne AIDS, se nem kívánt terhesség"

- Hát na... De az ilyen önmegtartóztatás alapból sohasem volt jellemző az emberiségre, így továbbra is fenntartom: a gumi démonizálásának megszüntetése igencsak kívánatos lenne az emberiség számára.

"A szexualitás a lehető legcsodásabb dolog, ami létrejöhet egy házaspár között, és nem kizárólag gyereknemzésre való,"

- Mondd annak a protestáns lelkészfeleségnek, aki egész könyvet szánt annak a témának, hogy a feleségek milyen praktikákkal tegyék a lehető legélvezetmentesebbé a szexuális együttlétüket.

"de nem csak a papok közt fordul elő, hanem pl. tanárok közt is"

- Akkor a tanárt feljelentik, lecsukják. Egyházban viszont belső vizsgálatot indítanak, azt max áthelyezik a papot máshová. Legalábbis a hírek szerinte ez az általános gyakorlat.

2017. jún. 9. 12:57
 26/36 anonim ***** válasza:

Kedves Signal Intelligence Testvér, # 24 "szexuális fertőzéseket megfelelő védekezés mellett el lehet kerülni,"

- S ugye pont, hogy ezt a megfelelő védekezést démonizálják egyes egyházak :).

2017. jún. 9. 13:18
 27/36 anonim válasza:

Én személy szerint, nem vagyok vallásos, mert hiába éltem istennek tetsző életet, annyi erős pofont kaptam cserébe, hogy elvesztettem a hitem már nagyon fiatalon. Ez azért is lehet, mert nem voltam buzgó hívő, csak elfogadtam, hogy van isten és szeret és ennyi. Persze most is hiszek annyira, hogy van valami mozgató erő, pl a sors vagy a karma, mert sok olyan dolog történt már körülöttem, hogy azokban lehet valami. És a legjobb barátnőm vallásos, és eléggé tabu téma lett kettőnk közt a vallásos téma, mint isten, mert én odáig jutok, hogy "nincs isten, vagy ha van is, akkor rosszul csinálja, amit csinál, mert a legrosszabb emberek, akiket ismerek, vidámak és jó életük van, a legjobbak meg szenvednek (nem az istenhitük miatti önemésztés miatt)". Ettől persze nem tagadom le teljes mértékben a létét, viszont egyetlen vallásos kategóriába sem tudom besorolni magam. Nekem megvannak a saját nézeteim, amivel nem ért mindenki egyet, ez tény és való. És tudom hogy az amit leírtam az az élettel jár, pl hogy a jó emberek szenvednek.

De a kérdésre válaszolva: Van egy tapló ismerősöm, aki egy ideje ateistának kiáltja ki magát, és megkérdezi, mindenkitől, hogy hisz-e istenben, csak azért, hogy beleköthessen, ha hisz. Egyébként előtte pár hónappal meg buzgón vallásos volt, aki kiolvasta a Bibliát. Na én csak ezt nem tartom jogosnak, egyébként mindenkinek szíve joga, hogy mit cselekszik és mi célból.

2017. jún. 11. 07:50
 28/36 X0r4h válasza:

Miért kéne a jogát firtatni? Ha logikusan nézed azzal te semmi rosszat nem csinálsz, hogy nem hiszel egy vallásban sem.

Ezért nem szeretem azt hogyha valaki vallásos akkor azt hiszi, hogy joga van bírálni engem, hogy én nem hiszek semmiben. Mintha állandó megerősítés kellene nekik, hogy van értelme a hitükben. Még erkölcsileg magasabbnak hiszik magukat attól, hogy keresztények. Egyébként is a tettek a fontosak az határozza meg az embert, nem az hogy hisz-e valamiben.

Nekem amúgy is az összes csak egy tündérmese és egyébként is annyi egymástól különböző vallás van, hogy ugyan melyiknek van igaza? Nekem egyiknek sem.

A másik agyrém amikor a vallásokba belemagyaráznak minden idiótaságot. Most az a trend, hogy a Biblia földönkívüli hírnökökkel van tele.

2017. jún. 13. 09:58
 29/36 Shannaro ***** válasza:
54%
Minden ember abban hisz, amiben akar. Ennyi. Ateista vagyok, de nekem nem fáj ha mások hisznek istenben, a reinkarnációban, a karmában vagy a dzsinnekben. És senkinek NINCS joga másokat kritizálni a döntései miatt, amíg azok a társadalom szabályait tiszteletben tartják.
2017. jún. 13. 11:12
 30/36 anonim ***** válasza:

29

Ez hülyeség... A kritikus gondolkodás fontos.

2017. jún. 13. 12:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!