Ateista barátaim, szerintetek mi joggal kritizáljuk a vallást, ill. a hívőket?
1. Nem vagy a barátom.
2. Természetesen igen.
Joggal, csak épp eredménye jó eséllyel nem lesz.
A hit - hit. Mint a neve is mutatja, hinni kell benne és kész. Aki pedig hisz, azt mit sem érdeklik a tények.
Ha objektív módon meg lehetne bizonyosodni a vallás által hirdetett dolgok igazáról, akkor nem hit lenne, hanem tudományos tény.
A hívőt nem érdekli, hogy objektíve igaz - e amiben hisz - számára igaz, ennyi elég, mindenki más - a legjobb esetben is - téved. Rosszabb esetben eretnek, sátánista aki arra sem méltó, hogy éljen - ez utóbbi hozzáállás ma már a kereszténységre nem jellemző, de pl. az iszlamisták között még él és virul.
Aki meg nem hisz, azt meg nem lehet meggyőzni akármilyen szép bibliai idézetekkel sem, ahol a szent írás megmondja magáról, hogy az isten bizony, isten szava.
Ez a kérdés ugyan ateistáknak szól, én vallásos vagyok.
Én úgy vagyok vele, hogy nem érdekel, hogy mások miben hisznek, nem zavar, ha más nem akar templomba járni, én nem szeretnék senkivel se rosszban lenni emiatt, mindenkinek úgymond magának kell megtalálnia, hogy miben akar hinni, (max lehet segíteni egy picit. :))
Én tudom magamról, hogy keresztényként sosem fogok robbantgatni, emberek közé hajtani kocsival, ezért én nem okolom magam semmiért, ami a világban történik.
Te felőlem magadban/barátaiddal azt kritizálsz, akit akarsz, de azt nem szeretem, amikor facebookon egy-egy poszt alatt 100 kommentnél tart már a kommentháború valami vallási dolgon, szerintem az elég nevetséges. Ez az én véleményem.
"Ateista barátaim, szerintetek mi joggal kritizáljuk a vallást, ill. a hívőket?"
egy állateista troll vagy ateista nem fogalmaz ilyen kérdést
esélyesebben tartom hogy egy sértődött hűdekeresztény vagy akit 2-3 kérdéssel ezelőtt sarokba szorítottak és itt próbálod kiélni a frusztrációd
a kérdéssel csak veszekedni akarsz
van is sejtésem hogy ki lehetsz
4-es
Hát én vagyok Isten
Miért ne? :D
Amúgy igen, valóban, egyrészt semmi közünk nem lenne a hívők saját belső érzéseihez, gondolataihoz... de nem is azokat kritizáljuk. Hanem azt, ami ettől különbözik: a hamis világképüket, és leginkább azt, hogy ezt rá akarják húzni másokra. Miről is beszélek?
- Hogy a Világegyetem 6000 éves lenne. Hát, NEM.
- Hogy volt egy Özönvíz, és nagyon fontos volt... csak éppen semmi nyoma
- Hogy a homoszexualitás megvetendő, egyenesen üldözendő (csak azért, mert Isten meg Jézus szeret)
- Hogy a maszturbáció bűn, csak, és mert
- Hogy a pajzán gondolatok bűn, és ha nekünk vannak, gyomláljuk ki őket
- Hogy az AIDS meg a nem kívánt terhesség gond, igen... de akkor se használjon senki óvszert, mert az BŰN
- Hogy a nem gyermekáldást célzó szexuális együttlét BŰN
- Hogy az ateisták eleve "istentelenek"; erkölcstelenek, szinte már nem is emberek
- Hogy a szeretet legfőbb tárgya Isten, és Jézus kell, hogy legyen, nem pedig a szeretteink
- Hogy a pedofília rettenet nagy bűn, de inkább el kell sumákolni
S egyes különleges esetekben:
- A disznóhús fogyasztása bűn
- A házasságtörésért halál jár
- Hogy a nőnek KUSS a neve, és lepel alá vele
- Illetve, hogy a vérátömlesztés bűnös cselekedet
Mindaddig, amíg "na ezt kapjátok ki, ateisták" provokáló kèrdèsek is vannak hívők rèszèről, igen.
Meg amúgy is. Jogom van vèlemènyt formálni. Ha nincs, az már Orwellt idèzi, a gondolatrendőrsègèvel.
PencroftTivald, na akkor tegyük helyre a dolgokat. :)
Hogy a Világegyetem 6000 éves lenne. Hát, NEM.
Nem, valóban nem. Egyes emberek hihetnek ebben, de történelmi egyházaknál ez nem jellemző, mert elfogadjuk az ősrobbanást, evolúciót teljes mértékig. Csak épp úgy hisszük, nem magától jött létre, hanem Isten által.
- Hogy volt egy Özönvíz, és nagyon fontos volt... csak éppen semmi nyoma
Igazából teljesen lényegtelen, hogy volt-e. Viszont más népeknél is megtalálható ez a történet, legismertwbb a Gilgames eposz
- Hogy a homoszexualitás megvetendő, egyenesen üldözendő (csak azért, mert Isten meg Jézus szeret)
A homoszexualitás nem vetendő meg. Amiről nem tehet az ember, nem vethető meg érte. Az egyház szerint a homoszexuális cselekedet a bűn.
- Hogy a maszturbáció bűn, csak, és mert
Igazából nem halálos bűn. Azért ellenzik sokan, mert a szexualitás a keresztény hit szerint teljes önátadást jelent a párod felé, és ez pedig öncélú, nem a közös örömszerzés a lényeg. De inkább ez, egy adott helyzetben, minthogy megcsalja a párját.
- Hogy az AIDS meg a nem kívánt terhesség gond, igen... de akkor se használjon senki óvszert, mert az BŰN
Nos, ha az emberek nem szexelnének esküvő előtt, nem lenne AIDS, se nem kívánt terhesség.
- Hogy a nem gyermekáldást célzó szexuális együttlét BŰN
😂😂😂
Ezt honnan szedted? A szexualitás a lehető legcsodásabb dolog, ami létrejöhet egy házaspár között, és nem kizárólag gyereknemzésre való, sőt, az egymásnak okozott élvezet csodás dolog. Benne van a Bibliában.
- Hogy az ateisták eleve "istentelenek"; erkölcstelenek, szinte már nem is emberek.
Ilyet ki allított, ez nem igaz.
- Hogy a pedofília rettenet nagy bűn, de inkább el kell sumákolni
Nem kell elsumákolni. Valóban komoly probléma, de nem csak a papok közt fordul elő, hanem pl. tanárok közt is. Attól, hogy erről nem csinálnak szenzációhajhász cikkeket, még ugyanannyira jelen van ott is, mint a papok körében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!