Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha isten azt akarja hogy...

Ha isten azt akarja hogy szeressük és higgyünk benne, miért nem szereti és hisz benne mindenki? Elvégre mindenható.

Figyelt kérdés

Régi ateista érv már, de kíváncsi lennék mivel magyarázzák a hívők.

Hallottam olyat erre, hogy:

De az ember gyarló. Na de az úr meg mindenható.

Azt akarja hogy őszintén szeressük higgyünk. Ez miért ne állhatna a mindenható hatalmában.

Más magyarázat?(ja és saját véleményekre lennék kíváncsi, hosszú idézetre meg linkekre nem)

2010. máj. 16. 20:17
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:

Egyesek nem akarják tudomásul venni hogy van nagyobb hatalom az embereknél. Azok akik materialisták (azt hiszem amit látom), az elég szegény világban élnek.

Isten nem mese, nem kitalált dolog, hanem igenis létezik. Aki elhiszi a Bibliának, és hisz abban hogy az élet nem csak annyi hogy megszületünk és meghalunk.

Isten nem ostorral és egyéb szado dolgokkal kényszeríti rá az embereket arra hogy higyjenek benne, hanem ő próbál terelni fájdalmas dolgokkal - pl halál, bánat, betegség -, ő ezt nem élvezi, csak próbálja az embereket a jó útra téríteni. Akik ellene lázadnak, és őt okolják azért hogy valaki meghalt, hát az magára vessen.

Édesanyám szülője (anyukája) mikor meghalt, sírt anyukám, de az a lelki nyugalom amit Istenbe vetett hite adott neki, igazán felemelő érzés volt. Tudta hogy anyukája hol van, ki vigyáz rá és hogy halál után találkoznak.

Ezért van szükség Istenre, hogy ne úgy éljen az ember mint valami hontalan bárány, hanem tudjon kihez fordulni, tudja hogy van aki vigyáz rá és megsegíti ha bízik Benne.

2010. máj. 18. 12:28
 32/40 anonim ***** válasza:

Helló

Isten saját maga képére teremtette az embert, tehát ugyanazokkal a képességekkel rendelkezünk, mint ő maga, de nekünk végig kell menjünk egy szellemi evolúción, ahhoz hogy olyanokká válhassunk. Segítségünkre van a jó és a rossz megkülönböztetni tudása, s ez az amit fel kellene használnunk, azaz nem eggyé válni a gonosszal, hanem tanulni belőle, és a jóval egyesülni, hogy továbbléphessünk. Ha Istent nem szereted, akkor saját magadat nem szereted, és az embertársaidat sem.

Ebből kifolyólag tudhatjuk, hogy nem érhet minket semmiféle baj, hiszen az igazi önmagunk örökké él, és mindenható. Te akarod saját magad, hogy őszintén szeress, és higgy saját magadban(és a többi emberben). :)

"Isten vagy az Élet sohasem büntet. Az ember bünteti önmagát az Istenről, Életről, Világegyetemről alkotott téveszméi révén. Gondolatai teremtő erejűek, ő tehát megteremti saját nyomorúságát."

Joseph Murphy

Tudom, mondtad, hogy idézetet nem kérsz, de az én véleményem ugyanez, és nem akartam más tollával ékeskedni.

Nos, a kérdésedre a válasz. Nincs rá szükség, hogy megtegye, mert mi magunk döntjük el, hogy elhisszük az igazat, vagy továbbra is áltatjuk magunkat. (tisztelet a kivételeknek) Aki azt, hiszi, hogy majd jön Isten és elrendez mindent, az nagyon téved, saját magunknak kell elrendezzük a dolgainkat, de természetesen igénybe vehetjük az Önvalónk segítségét, sőt kell is, ugyanis az az, ami segít helyesen dönteni, és ránk szól ha "rosszra" készülünk.

üdv

25/F

2010. máj. 19. 18:45
 33/40 anonim ***** válasza:

Az az igazság gyermekem, hogy Isten nem szeretné, hogy mindenki higgyen benne és szeresse.

Példának okáért:

Annakokáért a kin akar könyörül, a kit pedig akar, megkeményít.

"Mondod azért nékem: Miért fedd hát engem? Hiszen az ő akaratának kicsoda áll ellene?

Sőt inkább kicsoda vagy te óh ember, hogy versengsz az Istennel?

Avagy mondja-é a készítmény a készítőnek: Miért csináltál engem így?

Avagy nincsen-é a fazekasnak hatalma az agyagon, hogy ugyanazon gyuradékból némely edényt tisztességre, némelyt pedig becstelenségre csináljon?

Ha pedig az Isten az ő haragját megmutatni és hatalmát megismertetni kívánván, nagy békességes tűréssel elszenvedte a harag edényeit, melyek veszedelemre készíttettek,

És hogy megismertesse az ő dicsőségének gazdagságát az irgalom edényein, melyeket eleve elkészített a dicsőségre, mit szólhatsz ellene?

Vannak tehát üdvözülésre elhívottak, és nem meghívottak. Utóbbiak kifejezetten a veszedlemre készítettek. Legjellemzőbb ismertetőjelük, hogy abban a Jézusban, amit az Újszövetésg kíván sugallni - mint Helyettesítő Áldozat - sosem fognak hinni.

Számukra az Ó és Újszövetség üzeneténél modernebb és fontosabb Murphy, Silva, OSHO és a többi hamis próféta, akiknek eljövetele meg van írva.

2010. máj. 25. 17:31
 34/40 anonim ***** válasza:

17:31:

Én nem értek veled egyet.

Szerintem bárki lehet Isten gyermeke.

2010. máj. 25. 17:56
 35/40 anonim ***** válasza:

17:56

Nem velem kell, hogy egyetérts, hanem a Szentírással!

Már és amennyiben Jézus nyilvánvaló szavait komolyan veszed:

"De vannak némelyek közöttetek, a kik nem hisznek. Mert eleitől fogva tudta Jézus, kik azok, a kik nem hisznek, és ki az, a ki elárulja őt.

És monda: Azért mondtam néktek, hogy senki sem jöhet én hozzám, hanemha az én Atyámtól van megadva néki.

Ettől fogva sokan visszavonulának az ő tanítványai közül és nem járnak vala többé ő vele." (János evangéliuma 6:65-66)

Jézus véleményét megismétli Pál apostol:

"Akkor Pál és Barnabás nagy bátorsággal szólva mondának: Szükséges volt, hogy elõször néktek hirdettessék az Isten ígéje; de mivelhogy ti megvetitek azt, és nem tartjátok méltóknak magatokat az örök életre, ímé a pogányokhoz fordulunk.

Mert így parancsolta nékünk az Úr: Rendeltelek téged világosságul a pogányoknak, hogy légy üdvösségükre a

A pogányok pedig ezeket hallván, örvendezének, és magasztalják vala az Úrnak ígéjét;

és a kik csak örök életre választattak vala, hivének."

(Apostolok cselekedetei 13:46-48)

Világos, - már akinek világos -, hogy a hit, mint olyan nem "szabad akarat" kérdése (ilyen bibliai fogalom nem is létezik), hanem kiválasztás kérdése, hogy ki fog hinni.

Te azt hitted ismered a Bibliát. Hát igen kevesen ismerik azt gyermekem. Menne közületek kevesebb teológus, de volnának rendesen felkészülve!

Mr. Negatív

2010. máj. 25. 22:38
 36/40 anonim ***** válasza:
Sokan azt mondják,hogy hisznek Jézusban,de"gyümölcséről ismerszik meg a fa"! és gyümölcseikkel azt bizonyítják,hogy nem hisznek benne.
2010. máj. 26. 07:31
 37/40 anonim ***** válasza:

Való igaz. Jakab is megmondja: a Hit cselekedetek nélkül megholt önmagában:

"Mutasd meg nekem hitedet cselekedetek nélkül, én is meg fogom mutatni neked cselekedeteim alapján a hitemet. Te hiszed, hogy egy az Isten. Jól teszed. Az ördögök is hiszik és rettegnek. Akarod-e hát tudni, te ostoba ember, hogy a hit cselekedetek nélkül meddő." (Jakab levele 2: 18-20)

Van egy Krisztus által mondott példázat, amelynek végén az egy talentumos ember szerepel, ki a mi volt, nem kamatoztatta, hanem elásta.

Amikor pedig visszajött a szolgák Ura, kérdőre vonta őt, a talentumát odadta másnak, őt pedig elítélte.

Sohasem mondtam, hogy keresztyén volnék. Ám amiben állást foglalok, azt jól ismerem: épp egy talentumnyira.

2010. máj. 26. 10:45
 38/40 anonim ***** válasza:

17:56 ot kiegészíteném

Mindenki Isten gyermeke, de van aki megtagadja őt és teljesen eltávolodik tőle, persze bármelyik pillanatban dönthet úgy, hogy változtat. De inkább Jézus Krisztust használnám, szerintem ő a kapocs köztünk és Isten között.

üdv

25/F

2010. máj. 26. 18:44
 39/40 anonim válasza:
Mert a Világon 70-80% ember hülyefasz... Mert AZ EMBER csak ABBAn HISZ amit lát,,, ezért vagyunk hülyék, ezért nem látunk csak ...
2010. nov. 12. 18:33
 40/40 világvége1 ***** válasza:
Nem akarja Isten, hogy a gonoszok szeressék, ez lehetetlen. Ők nem tudnak szeretni. A jók meg nem azért szeretik (ha már ismerik), mert Isten azt akarja, hanem mert jók, és a jók szeretik egymást.
2020. júl. 2. 13:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!