Ha isten azt akarja hogy szeressük és higgyünk benne, miért nem szereti és hisz benne mindenki? Elvégre mindenható.
Régi ateista érv már, de kíváncsi lennék mivel magyarázzák a hívők.
Hallottam olyat erre, hogy:
De az ember gyarló. Na de az úr meg mindenható.
Azt akarja hogy őszintén szeressük higgyünk. Ez miért ne állhatna a mindenható hatalmában.
Más magyarázat?(ja és saját véleményekre lennék kíváncsi, hosszú idézetre meg linkekre nem)
Tényleg a kérdésedre akarsz választ kapni? Nekem úgy tűnik, hogy szimplán arra megy ki a játék, hogy provokáld az embereket.
A kérdésedre a választ mi megadtuk. Az, hogy te nem tudod/ neked nem áll módodban megérteni, már nem a mi ügyünk.
:D inkább én vagyok provokálva, próbáltam a legnormálisabb hangnemben kommunikálni, és mégsem a kapok választ, legalábbis nem arra ami a kérdés és már le is lettem hülyézve(röviden). Engem hibáztatsz amiért nem tudod a megoldást lol:D
"A kérdésedre a választ mi megadtuk" De nem jót. Menj be az egészség kategóriába és ott is írd fejfájásra hogy vágja le, aztán háborodj fel hogy miért nem érti meg hogy te már válaszoltál.
Mit is vártam agyilag sánta hívőktől, szövegértéssel is gondok vannak, nemhogy némi logikus gondolkodás, indoklás, meg a többi luxus...
Na még ha lesz kedv kidühöngheted magad h mocskos ateista így úgy, nem koptatom itt tovább a billentyűmet.
Én hívő vagyok és azt kell, hogy mondjam, ha száz évig reggeltől estig tanulmányozná egy hívő a Bibliát akkor is lennének kérdései. Nekünk is vannak kérdéseink folyamatosan és persze idővel egyre több kérdésre találunk választ pl. van, hogy megnézel egy filmet és ahányszor újranézed mindig találsz valami újat benne :-) Ezzel szerintem minden hívő tisztában van, és szerintem te is tisztában vagy azzal, hogy nagyon könnyű egy olyan dologról kérdések sorozatát kitalálni amit nem úgy ismerünk, mint evilági dolgokat.
Elmondhatom az én véleményemet a kérdéseidről, de csak akkor érted meg ha igazán meg is akarod...
Nem mondok újat... Szabad akarat... Az ember nem zárja a saját gyerekét egy életre a szobába, nehogy baja essen és nem kényszeríti ki a szeretetet. Elengedjük pl. bulizni még akkor is ha féltjük, mert csak akkor lesz boldog ha a saját útját is járhatja. De ha érzi a gondviselést, a törődést és a szereteted, akkor ők is szeretni fog minket. DE!!! Ennek ellenére vannak gyerekek, akik rossz társaságban vannak és elkallódnak, pia, drogok stb. Sajnos ilyen is előfordul. Hiába szeretne az ilyen szülő törődni, foglalkozni az elkallódott gyerekével ha az nem engedi közel magához... Valahogy így tudnám ezt magyarázni. Isten a mi Atyánk :-) Ha ránkerőszakolná, hogy szeressük, akkor már nem is az a sok jó tulajdonsággal ábrázolt Isten lenne, ugye ezt te is érzed?
De Ő szeretne vigyázni ránk és segíteni, egyengetni minket az utunkon, de csak akkor tud ha hagyjuk és meghalljuk az Ő szavát.
Ha feltételezzük, hogy Isten tényleg olyan tökéletes, márpedig hívő létemre nyílván így gondolom, ezért ezt most kezeljük tényként, akkor egyértelmű, hogy az Ő üzenete, szava a Biblia is helytálló, igaz dolgokat ír le. Szerinted egy ilyen tökéletes Isten megengedn, hogy a sok fordítás és stb. után akár egy mondat is helytelenül legyen leírva az ő mondanivalójából? Ez a kettő kizárja egymást.
Előre tudja, hogy miről hogyan döntünk és stb... Hát igen, sokféle képpen lehet értelmezni a szabad akaratot. Én úgy gondolom, hogy ha ismeresz valakit, aki rendszeren piál, naggyából tudod, hogy ha ezt így folytatja tovább, azaz ebben az irányba halad tovább, akkor valszeg' elissza mindenét és hajléktalan lesz és abban fog meghalni, hogy tönkremegy a mája. DE! Csak rajta áll, hogy változtasson az életén. Leteheti a piát, szerezhet munkát és élehet boldog családban is :-). Képzelj el egy alaphalmazt, ez legyen most a te alaphalmazod. Tele van vektorral, a vektorok jelképezzék azokat a lehetséges irányokat (utakat) amiket választhatsz az életedben. Lehet, hogy most épp egy másik szakma tetszik meg és ezért egy másik vektorra váltassz, de a lényeg az, hogy Isten tudja, hogy ha te azon a vektoron haladsz tovább akkor ez meg ez fog történni veled. És Ő bölcsebb nálunk ;-). Persze ezt sokféleképpen magyarázhattam volna, mondhattam volna azt, hogy te állítod be a vektor irányát, de ez már csak részletkérdés, az a lényeg, hogy értsd mit szerettem volna mondani.
Remélem valamelyest sikerült válaszolnom... :S
Én vagyok aki utoljára írt.
Köszönöm, hogy megtisztelsz vele, hát nehéz volt szavakba önteni a gondolatom, de ha 85 %-ban egyetértessz, akkor már megérte :-) Amúgy én tipikusan az a hívő vagyok, aki megisszasztja a lelkipásztorokat is a kérdéseivel... :D De amég valamire nincs válasz, addig ugye helye van a kétségnek és ha valaki kételkedik az már nem szilárd hit. Ha valaki csak vakon megy a hite után és nem keres a kérdésekre választ, az valahogy nekem sántít :S. További jó elmélkedést én megyek aludni! :-)
23:51.
Teljesen egyetértek veled, és jól esik,hogy valaki végre olyat mondhatott a kérdezőnek,amire nem mondott vissza semmiféle más gondolatot. Úgy látszik, ez nekem nem sikerült. Nagyon jól szavakba öntötted a helyzetet. Azt hittem,ha ismét fellépek erre a kérdésre, felidegesítem magam, de végre sikerült megnyugodnom. Örülök. További szép napot neked na meg a kedves kérdezünek!:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!