Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha isten azt akarja hogy...

Ha isten azt akarja hogy szeressük és higgyünk benne, miért nem szereti és hisz benne mindenki? Elvégre mindenható.

Figyelt kérdés

Régi ateista érv már, de kíváncsi lennék mivel magyarázzák a hívők.

Hallottam olyat erre, hogy:

De az ember gyarló. Na de az úr meg mindenható.

Azt akarja hogy őszintén szeressük higgyünk. Ez miért ne állhatna a mindenható hatalmában.

Más magyarázat?(ja és saját véleményekre lennék kíváncsi, hosszú idézetre meg linkekre nem)

2010. máj. 16. 20:17
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:

Hallod, legalább néztél volna utána a Tízparancsolatnak, mielőtt beírtad az előző hozzászólásod [a kérdezőnek írtam].

Isten nem fogja elkapni a karod, és szólni, hogy "Hé, itt vagyok!" Pont ez a hit lényege. Hogy nem látom, csak tudom, érzem, hogy itt van. Ha nincs hited, hiába vársz tőlünk választ, nem fogod megkapni... Vagy legalább is nem fognak teljesen kielégíteni a válaszaink.

2010. máj. 17. 16:30
 12/40 anonim ***** válasza:
08:07-vagyok..én Istent nem azonosítottam a bibliai Istennel,te meg nem mondtad,hogy a bibliai istenről van szó...sajnálom,a bibliában nem hiszek...
2010. máj. 17. 17:08
 13/40 A kérdező kommentje:

Ha nem tudsz válaszolni nem kellett volna írnod. Egyébként pont utána is néztem a wikin, mert nem tartom fejben, onnan másoltam.

"Isten nem fogja elkapni a karod, és szólni, hogy "Hé, itt vagyok!" Pont ez a hit lényege. Hogy nem látom, csak tudom, érzem, hogy itt van. Ha nincs hited, hiába vársz tőlünk választ, nem fogod megkapni... Vagy legalább is nem fognak teljesen kielégíteni a válaszaink." Én kérek elnézést, de szó se volt itt hitről meg bármi más, nem érdekel. Csak logikailag. Feltételezem hogy senki nem fogja megcáfolni, sejtettem is, de azért tettem fel a kérdést, hogy valaki hátha. de mind1

2010. máj. 17. 17:09
 14/40 A kérdező kommentje:

17:08

Értem, az akkor más téma.

2010. máj. 17. 17:11
 15/40 anonim ***** válasza:

Üdv!

Istenek a jellemét nem ismerjük és nem e világ logikája szerint működik, ezért látszik a legtöbb bibliai idézet paradoxonnak. Isten jellemé csak spekulálni tudjuk. Hogy most ezt mért hagyja, esetleg mért történik ez? Nem tudni jelleme nem a mi szintünkön van, hanem sokkal feljebb.

2010. máj. 17. 18:44
 16/40 A kérdező kommentje:
Kösz a választ, de ez csak a régi 'isten útjai kifürkészhetetlenek' dolog, amit ma már nem sokan vesznek komolyan. Amit nem tudok megérteni/nem mindenki tud megérteni, az a speciális relativitás elmélet, meg az ennél is kimondhatatlanabb kvantumfizikai törvények. Ezeket amiket a bibliából kombináltam csak simán önellentmondás.
2010. máj. 17. 19:00
 17/40 anonim ***** válasza:

Ez egy tipikus ateista válasza, kérdező. Igazából hiába fogunk neked akármit is mondani, sohasem fogsz vele megelégedni. Csak akkor érteheted meg kb, hogy milyen Isten, ha olvasni fogod a Bibliát. Enélkül pedig ne mondj semmit róla, mert nem ismered. És az sem biztos, hogy megérted, h mit akar a Biblia mondani, ezért van az istentisztelet...

A legjobban pedig hittel és az életeddel értheted meg őt. Amikor észreveszed a szeretetét és megtapasztalod a saját életeden, akkor fogod megérteni, hogy milyen is Ő. És ezt nem lehet szavakba önteni. Csak a tapasztalat ad a kérdés megválaszolásához kellő tudást.

Azt csinálsz és mondasz, amit akarsz, de ez tényleg így van.

Most biztosan visszamondasz valami frappáns választ, hogy jól érezd magad, de akkor is így van...

2010. máj. 17. 20:17
 18/40 A kérdező kommentje:

Mondtam már, de bocsánat ha félreérthető voltam, tehát mégegyszer: Se nem akarok megtérni, se nem fogok, se nem a saját igazam akarom közzétenni. Nem akarom megismerni. Csak jó kis logikai elmélkedés. Kiket kérdezzek akkor ha ne hívőket?

"Csak a tapasztalat ad a kérdés megválaszolásához kellő tudást." Feltételezem akkor neked már volt tapasztalatod így megvan a tudásod. Oszd meg velem:D Szóval melyik, nem mindenható, nem mindenható, hazudik a biblia, rosszak a forrásaim(net)?:D

"Most biztosan visszamondasz valami frappáns választ, hogy jól érezd magad, de akkor is így van..." Ez furcsa mondat, persze h válaszolok, de nem azért hogy frappánsakat mondhassak.

2010. máj. 17. 20:56
 19/40 anonim ***** válasza:
Semmivel nincs baj, csak a te gondolkodásodban.
2010. máj. 17. 20:58
 20/40 anonim ***** válasza:
*gondolkodásoddal
2010. máj. 17. 20:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!