A bibliai Isten igazságos? /bővebben lennt/
Amúgy a jehova tanúi szerintem alapvetően jót akaró, naiv emberek. Az ő életüket megváltoztatta a hit, és át szeretnék adni ennek az örömét másoknak is, csak azt nem veszik észre, hogy épp ezzel az erőszakos térítő stílussal veszik el az egész hitelességét. Viszont ezáltal nem terheli őket a lelkiismeret, hogy nem mondták el másoknak, és persze van is, aki örömmel, nyitottan fogad egy-egy ilyen beszélgetést, mert már kiéhezett valami gondoskodásra, törődésre, szeretetre, talán épp arra, hogy valaki rá nyissa az ajtót és beszélgessen vele. Ha valaki azonban nem nyitott erre, udvariasan mondja meg nekik, hogy köszönöm szépen, nem szeretnék ezzel foglalkozni.
Amúgy minden hivőnek feladata, küldetése lenne a hitének megosztása másokkal, ennek persze van sokkal hitelesebb, elfogadhatóbb formája: leginkább a példamutató élet. Aztán ha valaki "megkívánható" életmintát mutat fel, úgyis nyitottak lesznek az ismerősök egy-egy beszélgetésre. Én sem tartom a jehova tanúi stílusát jó formának, de megértem miért csinálják. Egy biztos: ha majd Isten megkérdi őket: "megosztottad-e másokkal a hitedet?"- nekik nem kell szégyenkezni. És az is biztos, hogy ha Isten megkérdi valakitől: "mit tettél a hittel, amit neked akartam ajándékozni?" - nos, az illető nem mondhatja: "Igazságtalan vagy Isten, nekem ezt soha senki nem mondta."
Szó nem volt arról, hogy aki hisz a darwini eszmékben, automatikusan homokos. Csak alapvetően ez jut az ember eszébe, ha az emberi (természetellenes) cselekedeteket az állatok viselkedésével mentik fel, avagy magyarázzák meg.
Nem gondolnám, hogy a homoszexualitás magánügy lenne. Ha az emberiség kihal, mert nem születnek gyerekek, ha egyre kevesebb házasság, család jön létre, apa (lásd: FÉRFI), anya (értsd: NŐ) helyett ki tudja milyen nemű szülők nevelgetnek ki tudja kiktől született gyereket (míg születnek gyerekek - persze), akkor már nem beszélhetünk csupán magánügyi kérdésről. És ha én hagyományos (jaj, konzervatív) módon akarom nevelni a gyerekem, de majd egyszer megkérdi, hogy szomszéd Pistikének miért két néni az apukája és anyukája - valamilyen választ kell adnom, és nem fogom azt mondani, hogy ez teljesen normális, lám, te is nyugodtan kipróbálhatod.
Az ember kipróbált már sokmindent: kábítószert, "csudajó" dolgokat, tudományos csúcsokat ért el - bár volt figyelmeztetés, hogy talán nem kéne, talán Isten szerint rossz. Csak azt nem értem, ha kilyukad az ózonréteg, ha jönnek a természeti katasztrófák, ha jönnek a nemi bajok, és végül elmagányosodik az emberiség, ugyan, min csodálkozik? Ja, persze, garantált, hogy Istenre keni az egészet.
igazságos? isten?
ő nem létezik számomra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!