Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A bibliai Isten igazságos?...

A bibliai Isten igazságos? /bővebben lennt/

Figyelt kérdés
2010. máj. 15. 18:36
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim válasza:

Amúgy a jehova tanúi szerintem alapvetően jót akaró, naiv emberek. Az ő életüket megváltoztatta a hit, és át szeretnék adni ennek az örömét másoknak is, csak azt nem veszik észre, hogy épp ezzel az erőszakos térítő stílussal veszik el az egész hitelességét. Viszont ezáltal nem terheli őket a lelkiismeret, hogy nem mondták el másoknak, és persze van is, aki örömmel, nyitottan fogad egy-egy ilyen beszélgetést, mert már kiéhezett valami gondoskodásra, törődésre, szeretetre, talán épp arra, hogy valaki rá nyissa az ajtót és beszélgessen vele. Ha valaki azonban nem nyitott erre, udvariasan mondja meg nekik, hogy köszönöm szépen, nem szeretnék ezzel foglalkozni.

Amúgy minden hivőnek feladata, küldetése lenne a hitének megosztása másokkal, ennek persze van sokkal hitelesebb, elfogadhatóbb formája: leginkább a példamutató élet. Aztán ha valaki "megkívánható" életmintát mutat fel, úgyis nyitottak lesznek az ismerősök egy-egy beszélgetésre. Én sem tartom a jehova tanúi stílusát jó formának, de megértem miért csinálják. Egy biztos: ha majd Isten megkérdi őket: "megosztottad-e másokkal a hitedet?"- nekik nem kell szégyenkezni. És az is biztos, hogy ha Isten megkérdi valakitől: "mit tettél a hittel, amit neked akartam ajándékozni?" - nos, az illető nem mondhatja: "Igazságtalan vagy Isten, nekem ezt soha senki nem mondta."

2010. máj. 22. 09:09
 42/53 anonim válasza:
Kedves Kérdező!... nem tudom mi bajod van szegény Jehovákkal???!!Azt csinálják mint minden más vallást követő..fizetsz egyházadót az egyetlen önkéntes adó :)? ..ők egy kis szekta, akiknek pénzre van szüksége..amióta megtudtam ,hogy csak pénzt fizetve léphetsz be..nevetséges az egész!!!...a nagy keresztény vallásokat nézd meg hatalmuk van...PÉNZ, POMPA..a Vatikánnak nagy tőkebefektetései vannak..a cölibátus miért van???,hogy ne osztódjon az egyházi vagyon. Közben listát vezetnek a szeretőikről nálunk pl: előbb anya aztán lánya ..ilyen áll ki prédikálni?????Lehetsz vallásos semmi baj, de az egyszerű hétköznapi ember vallása MINŐSÉGÉBEN más... amikor egy nagymama úgy kezdi a reggelt, hogy imádkozik mindenkiért, akiket szeret...stb..ez minden tiszteletet megérdemel...de nézd már meg a POMPát , ami minden vallást övez...nem jobb mint rabszolgajárattal vitetni magad a külföldi cégek automata gépsorai mellé és ülni és dolgozni, mint egy állat????....hazug képmutatás semmi több és pénz, pénz.. amíg, éhezők és mocsok veszi körül a ragyogó pompát!! Nézd meg pl: Esztergomot a papság miért nem költ rá???
2010. máj. 22. 20:41
 43/53 anonim válasza:
..Még valami ..engem inkább az zavar, amit a nyugati multik tesznek.. az a zaklatás igazi formája, amikor pl: telefonon akarnak rád erőltetni valamit,meg az a sok szemét prospektus..a politika pénznyeléséről nem is beszélve::::várom a reakciód!!
2010. máj. 22. 20:45
 44/53 A kérdező kommentje:
a 6.kommentemben leírtam,hogy mi a bajom velük.szerintem világos.(konkrétan csak EZ A FAJTA STÍLUS ZAVAR,nem az,hogy ők jehovisták meg Istenhívök,mert az a magánügyük!)
2010. máj. 22. 20:53
 45/53 anonim válasza:
48%
Igen, igaza van az egyik válaszadónak naiv,fiatalok csöngettek be legutóbb is és másodszor már csak kíváncsiságból is leültem velük beszélgetni...semmit nem ártanak. Angliában a tengerparton ücsörögve is odajöttek ..és testvérnek szólítottak..bár úgy érezne minden ember!!!..nem vagyok Jehova.tanúja -...Amikor cigányok zaklatnak, vagy szombat reggel ötkor hangszóróval üvöltik fel az egész várost stb..az mi??? az ellen kellene inkább ágálni...aztán volt amikor már 1o éve ismert Jehova tanúja csöngetett be és mondtam ne haragudjon, de nem érek rá mert egy idős embert kell ellátnom és Jó egészséget kívántak ..én viszont,,.. és megjegyeztem :minek ha úgyis itt a világvége::))
2010. máj. 22. 20:55
 46/53 A kérdező kommentje:
igen az is zavaró,igazad van!
2010. máj. 22. 20:55
 47/53 A kérdező kommentje:
nekem nem ilyen kellemes tapasztalatom volt velük,hanem az amit felvázoltam.ennyi.
2010. máj. 22. 20:59
 48/53 anonim válasza:
A Spektrum csatornán nem rég volt látható a majmok homoszexualitásáról egy film...Az azért kemény, hogy aki a Darwini fajelméletben hisz az egyenlő homokos::))A homoszexualitás éppen úgy az ember intim szférájának kérdése, ahová senki sem szereti ha belép gondolom te sem...nekem semmi bajom nincs velük..mindenkinek joga van úgy élni, ahogy akar..csak amikor a TV közvetít erről és a közvetítések végső kicsengésének azt kellene hangsúlyoznia: Kedves Néző..ez egy ABNORMÁLIS dolog!!..de nem ez..és a mai tinédzserek divatból is kipróbálják. Könyörgöm a médiának a NEVELÉS lenne a fő célja...de sokszor csak a csámcsogásig jut el ...
2010. máj. 22. 21:17
 49/53 anonim válasza:

Szó nem volt arról, hogy aki hisz a darwini eszmékben, automatikusan homokos. Csak alapvetően ez jut az ember eszébe, ha az emberi (természetellenes) cselekedeteket az állatok viselkedésével mentik fel, avagy magyarázzák meg.

Nem gondolnám, hogy a homoszexualitás magánügy lenne. Ha az emberiség kihal, mert nem születnek gyerekek, ha egyre kevesebb házasság, család jön létre, apa (lásd: FÉRFI), anya (értsd: NŐ) helyett ki tudja milyen nemű szülők nevelgetnek ki tudja kiktől született gyereket (míg születnek gyerekek - persze), akkor már nem beszélhetünk csupán magánügyi kérdésről. És ha én hagyományos (jaj, konzervatív) módon akarom nevelni a gyerekem, de majd egyszer megkérdi, hogy szomszéd Pistikének miért két néni az apukája és anyukája - valamilyen választ kell adnom, és nem fogom azt mondani, hogy ez teljesen normális, lám, te is nyugodtan kipróbálhatod.

Az ember kipróbált már sokmindent: kábítószert, "csudajó" dolgokat, tudományos csúcsokat ért el - bár volt figyelmeztetés, hogy talán nem kéne, talán Isten szerint rossz. Csak azt nem értem, ha kilyukad az ózonréteg, ha jönnek a természeti katasztrófák, ha jönnek a nemi bajok, és végül elmagányosodik az emberiség, ugyan, min csodálkozik? Ja, persze, garantált, hogy Istenre keni az egészet.

2010. máj. 25. 10:11
 50/53 anonim válasza:

igazságos? isten?

ő nem létezik számomra

2010. okt. 10. 18:00
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!