A bibliai Isten igazságos? /bővebben lennt/
Szerintem igazságos mivel nem úgy van hogy Isten csapásokat küld az emberre és aki keresztény az nem kap. A keresztény ember is részesül pofonokban az élettől csak képes átvészelni jobban (az Istenbe és Jézusba vetett hit által). És a csapások amelyek egyaránt érnek mindenkit szerintem abból adódnak hogy SZERINTEM az Isten úgy teremtette a világot alapvetően hogy az egyensúlyban legyen. Ha ennek fényében az emberek a fogyasztói társadalmat követik és az élvezetek hajszolását annak végsősoron az a következménye, hogy ugyanannyi rossz is társul hozzá amelyek az élet csapásaiként nyilvánulnak meg. Ha ezt átgondoljuk a keresztényi önmegtartóztatás értelmesnek tűnik nem pedig valami hülye hóbortnak ahogy azt a média beállítja.
Én így látom 15 évesen.
15:34
A kereszténységen kívül számos valláslétezik még, nem csak Jézusban lehet támaszt találnia nehézségek idején:)
A gond az a válaszoddal, hogy itt a bibliai Istenről van szó - tehát ennek fényében kell vizsgálni a kérdést. A kereszténységben Isten nem bocsát meg annak, aki nem a Biblia szerint él - igazságos-e az, hogy ha valaki szeretetben éli le az életét, őszinte szívvel segít másokon, igyekszik jobb lenni,akkor a Pokolba kerül,csupán mert például buddhista?
ma 15:40
Követheted a Sátán akaratát, anélkül, hogy hinnél benne.
Követheted Isten akaratát, anélkül, hogy hinnél benne.
17:29
Kétlem, hogy a szeretet bármilyen Sátán akarata lenne. És ha igen? Akkor inkább élem le szeretetben és segíteni akarásban az életem, és aztán kerülök pokolra, semhogy másokat megkülönböztessek a vallásuk alapján. Én tiszta lelkiismerettel fogok a pokolba menetelni,ha valóban csak a hit számít, az érzések és a tettek pedig csak másodlagosak.
23:17
A kereszténység azonban nem összeegyeztethető az újjászületés tanával.
13:04
Abszolút félreértetted a dolgot, amit mondtam... A Sátánt (a rossz cselekedetet) követheted akkor is, ha nem hiszel benne. Istent (a jót) követheted akkor is, ha nem hiszel benne.
Az Isten egyértelműen igazságos, hiszen ez az egyik neve! aki ezt megkérdőjelezi az tudatlan, már a kérdés önmagában erre utal! aki hisz Istenben fel sem merül ilyen benne, Ő magával hordoz minden jót.
Hogy gomora annak idején miért pusztult el? Ez volt a végső megoldás, hogy megállitsa az eltorzult népet! hosszú-hosszú időkön át próbálta Lót terelni a népét a helyes útra, de mindhiába. Hogy az erkölcstelenséget megállitsák, ez volt az egyetlen mód. Más részről Isten letiltotta a mindenféle társitást és ez bűn, akkor hogy lehet, hogy valaki azt mondja unaloműzésből teremtette az embert?
"Egyszerűen csak elhiszem, mert el akarom hinni mindazt, amit tanítottak és amit tapasztaltam vele kapcsolatban"
Ennyi, többet nem is kell mondanod. Innetől ne érvelj.
"Ilyen életet nem kaphat senki büntetlenül."
1. "Milyen" életet?
2. Miért ne kaphatna? Egy olyan szituációban, ahol mindenhatóság van, miért ne?
"Én viszont hiszem, hogy a halál az élet része, és az élet nem a születéssel kezdődik."
Hiszed, de nem tudod.
"az Isten úgy teremtette a világot alapvetően hogy az egyensúlyban legyen"
Csak "jó" dolgok és szenvedés nélkül nem lenne egyensúly? Egyáltalán ha világot teremt valaki, minek bele egyáltalán valami egyensúly?
"Akkor inkább élem le szeretetben és segíteni akarásban az életem, és aztán kerülök pokolra, semhogy másokat megkülönböztessek a vallásuk alapján. Én tiszta lelkiismerettel fogok a pokolba menetelni,ha valóban csak a hit számít, az érzések és a tettek pedig csak másodlagosak."
Aha, tökéletes bizonyítékát adod annak a ténynek, hogy az embereknek az arra vonatkozó érzése, hogy mi a jó és mi a rossz, saját magukból (közvetve az evolúcióból) ered. Ha nem tetszik, amit kér az isten, akkor nem csinálod.
"aki ezt megkérdőjelezi az tudatlan, már a kérdés önmagában erre utal"
Jelzőket bárkire és bármire lehet aggatni. A csillagszemű juhásznak sem csillagból van a szeme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!