Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten fia ezért bűnhődött volna?

Isten fia ezért bűnhődött volna?

Figyelt kérdés

23/F vagyok, nem kell bemutatni a bibliát mert kiskorom óta hiszek.

Az igazság rendszerén gondolkoztam el, aszerint, amit tapasztalhatunk ebben az életben, és amit olvashatunk az írásban is, végül arra jutottam több alkalommal is, hogy igazából Istent lehetne bűnösnek nevezni, de mivel önnönmaga megváltásáért (szellemileg) nagyobb árat tudott kifizetni, mint bárki más, ezért egyedül ő maga tudott egyedül szent- és dicsőséges maradni, *mintha sohasem követett volna el bűnt.

Ha én a hulyeségem árán beleverem az öklöm a falba, nyilván valóan lehet bármire fogni, hogy miért is tettem, és vagy így, vagy úgy, de nekem kell bűnhődnöm érte (fáj/be kell gyógyulnia stb).

Ha a Sátán megkísérti az embert az édenben (felfuvalkodott meg minden baja volt egy bűn-nélküli világban, miközben maga is tökéletesnek lett megteremtve...), akkor ugyancsak mindegy már, hogy ki miatt vagy miért tette, az ítélet, hogy neki kell bűnhődnie... (és mint tudjuk, ő már nem váltható meg sajnos...).

Ha az Isten követne el bármit is, neki kell bűnhődnie (ami meg is esett, az ő fián keresztül...).

---------------------------

Különbség van áldozat és bűnhődés között.

Ha az ember teremtette volna a bűnt, akkor az embernek kellene megáldoznia magát, de, az ember csak sz-pik...

Ha a Sátán teremtette volna a bűnt, akkor a Sátánnak kellene megáldoznia magát, de, a Sátán csak kiélni igyekszik magát, mivel Isten számára később szereté megadni a szenvedést...

Ha az Isten teremtette volna meg a bűnt, mint (egyedüli) teremtő... és lám, egyedül az Isten az (az írás szerint) aki nem csak megáldozta magát, de előtte bűnhődött is...

Teljesen logikátlannak találom továbbá, hogy egy ilyen veszélyes fa (tudás fája az Édenben) pont annak a kertnek a kellős közepén kellett helyet foglalnia... csodálom, hogy nem volt kitáblázva, azzal a szöveggel, hogy; "még véletlenül se egyél belőle, mert a végén olyan leszel, mint én, ami neked egy kicsit se lesz jó. Ne feledd, akár egy harapás is elég ám belőle...".

Persze az Isten, nem kísérti az embert, ilyenekre csak én gondolok...

Továbbá az Isten 'bűntelen' szélye kapcsán az is érdekelne, hogy amikor megteremtette a világot, viszonyítási alap nélkül, hogy mondhatta rá azt, hogy; "lám, minden *jó, amit én megteremtettem"?

Ha az első teremtése itt minden (első ég és első földön vagyunk, ahogy az megvan írva ugye...), akkor miért nem csak annyit mondott, hogy; "lám... teremtettem... dikk..."

2017. ápr. 9. 09:20
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

"Teljesen logikátlannak találom továbbá, hogy egy ilyen veszélyes fa (tudás fája az Édenben) pont annak a kertnek a kellős közepén kellett helyet foglalnia..."

Az almafa az EGO volt, azért volt középen.

Az EGO soha sem találna ki olyat, hogy ha megdobnak kővel dobd vissza kenyérrel. v. Ha megütik orcádat fordítsd oda a másikat is.

Tulajdonképpen, ha Jézust elfogadja a zsidó nép, nem maradtak volna fent. Az egész tanítás életellenes, ezért is végezte a kereszten. Majd kitalálták, direkt halt meg a kereszten, hogy az emberiség bűneit...megváltó. De egy ilyen ember, aki azt mondja: ha leveszik a alsö ruhád, ad oda a felsőd is. Na most, mi lenne a zsidó néppel, ha elfogadja Jézust? Megmondom: Game Over.

2017. máj. 6. 08:20
 22/24 anonim ***** válasza:
Érdekes vagy Nietzsche, az Izraeliták azért maradtak fenn, mert Isten kiválasztott népe. Isten, Ábrahámnak tett ígérete szerint, megtartatik az ő népe mert Isten vigyázni fog Ábrahám magjára. Nem azért maradt meg, mert egóisták voltak, a Biblia azt írja, hogy a gőgös embert Isten megtöri, hogy belássa igenis szüksége van Istenre. Ádámék idejében sem egy jelképes "fa" volt ott, hanem egy tényleg ott lévő valamilyen Fa állt a kert közepén. Azért àllt pont középpen valószínüleg, mert így volt képes az ember dönteni: "egyek róla vagy ne?" Kellett az embernek egy kis noszogatás a Sátántól, de evett róla mert az asszony úgy találta, hogy a fának termése fogyasztásra alkalmas így ezzel elbukott. Krisztus pedig azért volt fontos, mert bűnösök vagyunk mindannyian, és CSAK az ő áldozata (a Tiszta, tökéletes, szeplőtlen áldozat) volt alkalmas kifizetni a bűneinkért való fizetséget. De ilyen Isten, magát adta érted. Békesség neked. :)
2017. máj. 6. 11:55
 23/24 anonim ***** válasza:

" Az EGO soha sem találna ki olyat, hogy ha megdobnak kővel dobd vissza kenyérrel. v. Ha megütik orcádat fordítsd oda a másikat is.

Tulajdonképpen, ha Jézust elfogadja a zsidó nép, nem maradtak volna fent. Az egész tanítás életellenes, ezért is végezte a kereszten. Majd kitalálták, direkt halt meg a kereszten, hogy az emberiség bűneit...megváltó. De egy ilyen ember, aki azt mondja: ha leveszik a alsö ruhád, ad oda a felsőd is. Na most, mi lenne a zsidó néppel, ha elfogadja Jézust? Megmondom: Game Over."

Ez olyan,mintha azt akarnád mondani,hogy az alázattól és a szeretettől halnak meg az emberek. Olyan értelemben van köze a fának az ego-hoz,hogy a bűnök közé az is beletartozik és ezzel megízlelték azt is,de nem az tart életben egy embert,hogy mennyire tud paraszt módjára viselkedni. Ez tényleg olyan,mintha te elítélnéd azt,aki kenyérrel dob vissza,ahelyett,hogy esetleg a kővel dobálózót vonnád felelősségre. Akkor már értem,miért van ennyi bunkó ember,nehogymár belehaljanak szegények egy kis kedvességbe meg jóindulatba. :D

2017. máj. 6. 12:14
 24/24 anonim ***** válasza:
Tömörítve: Nem az az életellenes szerinted,aki elkezd kővel dobálózni,hanem az,aki próbál normális lenni?
2017. máj. 6. 12:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!