Miért tilos a római katolikus papnak házasodni, az evangélikusnak, reformátusnak viszont szabad? Erre hol van szabály előírva a Bibliában?
Figyelt kérdés
2017. febr. 4. 15:20
1/34 anonim válasza:
Mert ezzel akarták megakadályozni az egyházi birtok elaprózódását, aztán így maradt. Ezzel kapcsolatban még az "apostoli szent hagyományra" is nehéz hivatkozniuk, hiszen az apostolok többsége is nős volt.
2/34 anonim válasza:
A bibliában nincs erre szabály. Ezért van a többi egyházhoz tartozóknak feleségük. Valamelyik zsinaton hozták ezt a szabályt.
3/34 A kérdező kommentje:
Nem akarok túl primitívnek látszani, de a katolikus papnak nincsenek vágyai?
2017. febr. 4. 15:45
4/34 anonim válasza:
Ez már 4628. ilyen kérdés és az első válaszoló ökörségeket ír.
5/34 A kérdező kommentje:
Bocs, én nem találtam eddig ilyen kérdést, pedig utánanéztem direkt mielőtt beírtam.
2017. febr. 4. 15:50
6/34 anonim válasza:
#4: pedig nagyon nem ir okorsegeket. Lehet itt takarozni mindenfele isteni kinyilatkoztatassal, de a valosag sajnos sokkal prozaibb.
7/34 anonim válasza:
Hol van a papoknak örklődö egyházi bírtoka? Mondj egyet.
Más lapra tartozik a családi bírtok, amely, akár nálad is, örökölető. De annakk semmi köze az egyházoz.
8/34 anonim válasza:
#3: de, vannak. Nem veletlenul tartanak hazvezetonot es nem veletlenul terjedt el ennyire a papi pedofilia (fokent homoszexualis).
9/34 anonim válasza:
Már nagyon régi, az első századra visszamenő hagyománya van annak, hogy akit pappá szenteltek, az nem házasodhat. Nincs szükség rá, mert már a papság soraiba nem születéssel kerülnek az emberek. Továbbá az egyház vezetése már ekkor megtiltotta a házaséletet a papok számára. Ez igen régi hagyomány, ami nem került bele a Bibliába, így a protestánsok nem is érzik kötelezőnek magukra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!