Miért ne élhetnénk teljes, boldog életet Isten nélkül? És aki nem hisz benne miért kerülne azonnal a pokolba?
Általános iskolában és gimnáziumban volt hittan órám, így valamennyire képben vagyok a dolgokkal.
Bár nagyszülői nyomásra meg vagyok keresztelve, sem én, sem a szüleim egyáltalán nem vagyunk vallásosak.
A hittantanáraim mindig azt hajtogatták, hogy aki nem hisz Istenben, az nem lehet boldog, nem lehet teljes az élete. De kérdem én, miért? Én sosem éreztem, hogy engem akár egy kicsit is vonzana ez a dolog, vagy hogy az életem ne lenne teljes így, Isten nélkül.
És mi van azokkal, akik sosem hallottak róla (például az elszigetelten élő afrikai, vagy Dél-amerikai törzsek)? Ők automatikusan a pokolba kerülnek? Hiszen nekik sosem volt lehetőségük arra, hogy egyáltalán megtudják, ki is az az Isten.
"Jézus kutyának nevezi a kánaáni asszonyt, és egyértelműen kijelenti, hogy nem az emberiséget jött megváltani, hanem az Izraelitákat." Hú, de sokan vagytok...
Ez így van, de ez még az ószövetség része (persze a Bibliában az Újszövetség tárgyalja), és az Izraeliták úgy teljesítették volna be, ha elfogadták volna Jézust. De kivetették maguk közül, így lett az üdvösség a pogányoké. Római levél pl, amit rutinosan egyből támadtál De gondolom ezt nem fogadjátok el, benyalván a sátán ócska trükkjét, hogy Pál apostolt próbálja támadni. de tudomásul veszem, Ti nem fogadjátok el Pált és eszerint haladtok. Vegyétek tudomásul, hogy én meg Pál tanításai szerint. Amúgy a lukács féle apostolok cselekedetei is értinti ezt a kérdést + ószövetségi próféciák + Máté evangéliuma. De ha csak egy egy igét ragadtok ki, azt tetszés szerint félre lehet magyarázni, Ezért kell a Bibliát egyben használni. Asszem ennyiben maradhatunk, amúgy sincs időm ennyiféle dolgot megválaszolni, végén még idecsődül az egész bagázs. Többi problémás kérdést ezerszer megbeszéltük, ráadásul nem lehet egy válaszban kielemezni a Biblia alapján a hasfájásotokat. #17-es, egyszerre max. 1 problémát említenél, sokkal célravezetőbb lenne, bár nem célod a belátás. így semmi értelme beszélgetni. Sziasztok
#19!
Úgy látom, hogy neked is az elmédben létezik a bűn, mint fogalom, de a megértésig nem jutottál el, ezért könyvistenhez fordulsz.
De ha már könyv. A bibliai bűn jelentése a "cél elvétése" a létezésben. Te pedig már a tettekről írsz, holott a tettet mindig megelőzi valami.
"Többi problémás kérdést ezerszer megbeszéltük, ráadásul nem lehet egy válaszban kielemezni a Biblia alapján a hasfájásotokat. #17-es, egyszerre max. 1 problémát említenél, sokkal célravezetőbb lenne, bár nem célod a belátás. így semmi értelme beszélgetni. Sziasztok"
"Nem lehet a Biblia alapján kielemezni a hasfájásotokat" Ez a mondat elárulta, hogy nem csak nem látsz túl az elfogultság, de az alap emberi biológiával sem vagy tisztában, mégis hogy hihetném azt, hogy egy olyan ember, mint te, aki azzal sincs tisztában, hogy az idegesség hasi görcsöt tud eredményezni, észre veszi, ha még nálam is sokkal okosabb emberek kreállnak egy olyan történetet, ami két ezer éven keresztül irányítja a világot? Na látod, te vagy az élő példa minden egyes szavamnak amit leírtál, fogalmad sincs a világról, ismered amit a hasonlóan elfogult emberek beléd gyömöszöltek, és ennyi, mindent ehhez mérsz.
Az, hogy te mit elemeztél ki, és mit beszéltél meg kivel, arról fogalmam sincs, mivel továbbra sem közölted, hogy rendelkezel e keleti vallástörténelmi ismerettel, csakis nyomatod megállás nélkül a kemény elfogult beszédeidet, de semmiféle tényt, semmiféle univerzális érvet nem írtál le, csakis a Sátánnal dobálózol, ami ismét engem igazol, mert ez tipikus példája annak, amikor egy keresztény képtelen túl látnia az elfogultságán, és érvek helyett, inkább rámondja, "na téged biztos a Sátán vezet" biztos az, csak hát, ugye én még mindig nem szolgálok gyilkos istent veled ellentétben.......
természetesen élhetnek/élnek teljes és boldog életet
minden egyház és vallás kirekeszti azt aki nem az ő nézeteit hirdeti, miért?
ha azt mondja a pl keresztény hogy boltdog és teljes életet élhetsz az ő istene nélkül akkor nem lesz inditatásod az ő istenét követni tehát a vallása kisebb teret nyer és elenyészik, minden vallás így bukott el
amit ma világvallásoknak vezető vallásoknak mondunk mindre ez a sors vár, ilyenkor szokták felhozni hogy pl a keresztények 2000 éve léteznek és a világ 1/3 a ezt vallja, egyiptomi vallások ennél több ideig voltak fent mégis bebukták
római vallás a világ népességének 1/3 a vallotta mára mégis letűnt
az emberek teremtik az isteneket nem az istenek az embereket ezt sose feledd
1 Mert isten a szeretet
2 ö akkor is létezni fog ha nem hisznek benne az emberek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!