Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért ne élhetnénk teljes,...

Miért ne élhetnénk teljes, boldog életet Isten nélkül? És aki nem hisz benne miért kerülne azonnal a pokolba?

Figyelt kérdés

Általános iskolában és gimnáziumban volt hittan órám, így valamennyire képben vagyok a dolgokkal.

Bár nagyszülői nyomásra meg vagyok keresztelve, sem én, sem a szüleim egyáltalán nem vagyunk vallásosak.

A hittantanáraim mindig azt hajtogatták, hogy aki nem hisz Istenben, az nem lehet boldog, nem lehet teljes az élete. De kérdem én, miért? Én sosem éreztem, hogy engem akár egy kicsit is vonzana ez a dolog, vagy hogy az életem ne lenne teljes így, Isten nélkül.

És mi van azokkal, akik sosem hallottak róla (például az elszigetelten élő afrikai, vagy Dél-amerikai törzsek)? Ők automatikusan a pokolba kerülnek? Hiszen nekik sosem volt lehetőségük arra, hogy egyáltalán megtudják, ki is az az Isten.

2017. jan. 3. 16:48
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

Most, hogy írt a jó sok hívő le írom én is a mindenféle elfogultságtól mentes véleményemet. Maguk az emberek a tökéletes példái, hogy lehetnek boldogok anélkül, hogy mindenféle kialakított kontroll vallás részesei lennének, azért tartom leírni, hogy kontroll, mert a hívők akik benne vannak, valamiféle módon írásos "szent" könyvekkel irányítva vannak. A baj nem is feltétlenül az miatt van, mert léteznek vallásos könyvek, hanem akkor, amikor valaki egy ilyen könyv által kijelenti, hogy -én Isten szolgálom, mi be tudjuk bizonyítani, hogy ez az egyetlen Isten van, és mindenki más téved, ha nem vagy velünk ellenünk vagy" és ehhez hasonló gondolatok, amelyek szerintem árulkodóak, hogy melyik vezér vallásokról szól.

Mivel a kérdésed, feltételezem elsődlegesen a keresztény hit által fogalmazódott meg, így ahhoz mérten írom le a válaszom. Buddhisták, Taoisták, Konfucianizmus hívei, törzsi, és természeti vallások hívei, mind jelen vannak a világban, és tökéletesen példaértékű, és boldog életet tudnak élni, a Biblia és a kereszténység által elképzelt Isten nélkül. Érdekes például, hogy amíg a keresztény vallás, és így a benne lévő Isten is a szeretet próbálja hirdetni, mégis ítélkezik, és maga a képviselő Istene is gyilkolt, ha az emberek nem akarták őt követni, mást akartak. Mivel nem hiszem el, hogy létezne, így természetesen ezt úgy írtam le, hogy ezek lennének az ismérvei ha létezne... Ezzel szemben, például a Buddhizmusban nincs ítélkezés, és nincs háborúra való szítás, sok embernek a butaságait olvastam afelől, hogy gyilkos Buddhisták itt és ott, ezek az emberek soha életükben nem olvastak el egy szutrát sem, és fogalmuk sincs, a szutrák üzenetéről, a Buddhisták egyedülállóan a világ legbékésebb embereinek mondhatók, de ami sokkal fontosabb, igazi, és látható jelei vannak, nekik és még sok más hozzá hasonló embereknek, hogy ha hisznek is valami istenben, vagy éppen nem, így vagy úgy, de a lelkületükben, és sokszor hihetetlen fizikai képtelenségek prezentálásában is megmutatkozik.

Összegezve, amit le is írtam, az emberek a legcsodálatosabb példái, hogy képesek boldogok és értéket közvetíteni akkor is, ha nem vesznek részt az ítélkező vallások egyikében sem.

2017. jan. 4. 00:34
 12/29 anonim ***** válasza:

11-es: miért ne illetné meg Istent az ítélkezés lehetősége? Különben hogyan ítélné meg a bűnt és hogyan lehetne igazságos?

Azt írtad, hogy elfogultság mentes leszel, ami számodra azt az alaopt jelenti, hogy a Biblia Istene rossz vagy nincs. Ez nem elfogultség mentes, hanem erről az alapról kiindulva bizonyítasz, majd jutsz el ugyanoda következtetésben. Ez körkörös érvelés. Nézz körül a világban és meglátod, hogy annyira nem jó a Te embered. A gonoszságokat nem Jzus hithű követői követik el.

A vallásos dologban részben igazad van, de elfelejted megkülönböztetni a vallásos és a hívő embert. Az előbbi bizony csúnyán törvénykezhet. És itt van igazad: ítélkező vallások. Azt is elfelejted számba venni, hogy a kereszténység nevében elkövetett bűnök nem Isten hibája. Ha én ma megölök valakit, és azt mondom, hogy a Te nevedben tettem,akkor van közöd hozzá vagy nincs? Te hatalmaztál fel rá vagy sem? Istennek ott az írott Igéje, ami felment vagy elítél.

Természeti vallások hívei, pl. a materialisták pedig igen szép népírtásokat követtek el.

2017. jan. 4. 06:36
 13/29 anonim ***** válasza:

"Buddhisták, Taoisták, Konfucianizmus hívei, törzsi, és természeti vallások hívei, mind jelen vannak a világban, és tökéletesen példaértékű, és boldog életet tudnak élni, a Biblia és a kereszténység által elképzelt Isten nélkül. "

Előzőhöz még egy gondolat. Ha pl. a buddhisták nagy szeretetben élnek, miért nem él így mindenki, aki nem fogadja el a Bibliát és az Istenét?

Kettő: ki mondta, hogy a Biblia Istenével nem lehet-e példaértékű életet élni?

A bűn viszont jelen van az emberben, ezt szerintem vészes tagadni. Azért ki fizet? Mit mond erre a Buddhizmus, Taoizmus, stb...? Milyen kiutat ad ebből? Mert nem elég példa értékű életet élni, fizetni is kell ám a bűnökért. Ha valaki azt mondja, hogy nem bűnös, sosem követett el bűnt, nincs benne bűn, az hazug.

A keresztény Isten, Jézus mindenre ad megoldást. Felszólít a békés, szeretetben élésre, erőt is ad hozzá + kifizette a bűneimet. Mindehhez nem kell vallásos egyháztagnak lenni, az egyház nem feltétele az én jóságomnak

2017. jan. 4. 07:13
 14/29 Pietrosol ***** válasza:

Sziasztok!

#13!

"A bűn viszont jelen van az emberben, ezt szerintem vészes tagadni."

Mutasd meg a benned munkálkodó bűnt!

2017. jan. 4. 10:45
 15/29 anonim ***** válasza:
13. Mit gondolsz hogyan kell értük fizetni?
2017. jan. 4. 12:28
 16/29 anonim ***** válasza:
100%

#12 Itt látható, amikor egy elfogult keresztény kikel magából, a te írásod a tökéletes hitelesítés arra, amit én leírtam. Az elfogultságtól mentes írásom nem azt jelenti, hogy nem mutatok rá bizonyos hibákra, nem azt mondtam, hogy a Biblia és a kereszténység egy az egyben káros az emberre, hanem, hogy nagy része igen, és azt sem mondtam, hogy a többi vallású ember makulátlan, ezeket csak te beszélted bele. Hiába írod le, hogy Isten így Isten úgy, és, hogy Istennek joga van ítélkezni, mert te elfogultan, nem látsz túl azon, hogy azaz Isten amelyben hiszel, nem biztos, hogy létezik. Te abból indulsz ki, hogy a Bibliában leírt Isten létezik, és ehhez mérsz mindent, és ezáltal fogadod el azt, hogy a Biblia Istene több millió ember, gyermeket, állatot, csecsemőt, férfit, és nőt lemészárolt, vagy lemészároltatott, te ebben az Istenben hiszel, és itt nincs helye arról beszélni, hogy mi volt ennek az oka, ez az Isten meg tette ezeket a történet szerint, és te benne hiszel. A Buddhista tanokban, egyetlen egy szó sincs mészárlásról, és ítélkezésről, fogadjuk, hogy soha életedben nem olvastál el, egyetlen szutrát sem, fogalmad sincs arról, hogy miket tartalmaznak a Buddhista tanok, veled ellentétben, én éveket töltöttem a kereszténységben, és több év valláskutatói háttérrel, rendelkezek, te rendelkezel tapasztalaton, és kutatásra alapozó, keleti vallás történelmi ismeretekkel ? Mert ha nem, akkor továbbra is csak elfogultan fogsz egy ítélkező, mészárló Isten nevében írni.

Nem akartam senkit sem megbántani, mivel nem vagyok elfogult egyik vallás felé sem, szabadon gondolkodó vagyok, aki szereti megérteni a valódi összefüggéseket, és tapasztalaton keresztül átérezni, melyik vallás képes megfelelő lelki békét, és az élethez szükséges pozitív motivációt adni.

2017. jan. 4. 12:41
 17/29 anonim ***** válasza:
100%

"miért ne illetné meg Istent az ítélkezés lehetősége? Különben hogyan ítélné meg a bűnt és hogyan lehetne igazságos? "

Még erre kitérnék, ez ismét arról szól, hogy te úgy érzed van egy isten amely mindenek felett áll, és megítél mindenkit, aszerint, hogy hit avagy nem hitt Jézusban, és aszerint élte e az életét, hogy az le van írva a Bibliában. A gond, hogy a Biblia kanonizált formája, de még az első ószövetségi íratok első papírra való írása is, gyerekcipőben járt, amikor már az általam leírt vallások rég fénykorát élték, és olyan alapvető dolgokat tanítottak, mint a békesség, megbocsájtás, szeret, harmónia ember, állat, és a természet között. Arról nem is beszélve, hogy az ókori vallások számtalan istene, és mitológiai alakok cselekedetei, megjelennek Jézus cselekedetei közben is, csak, hogy értsd, Jézus a vizet borrá változtatta, a Római isten Bacchus is borrá változtatta a vizet, és a Görög mitológiában Dionüszosz is, sőt mit több, Dionüszoszt királyok királyának is hívták, és ez azon kevés dolgok egyike, amely már rég megtörtént akkor, amikor a kereszténység Jézusa papírra lett írva. De vissza térvén a legelejére "hogy lehetne igazságos" na hogyan ? Véleményed szerint mennyiben igazságos egy isten, amely megöli, és elpusztítja a gyermekeket, és kisdedeket azért, mert úgy is olyanok lennének, mint a szülők címszóval ? Szerinted egy mindenható Isten nem lenne képes, nevelőkhöz terelni a gyermeket, ez a jó megoldás, hogy halljanak meg? És ez hagyján, de a Biblia szerint egyetlen út van Jézus, na már most, Jézus soha nem beszélt arról, hogy téged vagy a pogányokat jött megváltani, de tudod mi az amiről beszélt, na ezt figyeld.

"De Jézus így felelt: „Én nem küldettem máshoz, csak Izráel (Jákób) házának (népének) elveszett juhaihoz.”"

A teljes írást Istentől ihletettnek veszitek, való igaz, hogy Pál apostol már a pogányokat téríti, csak egy a bökkenő, Pál apostol hitelességét sokan kétségbe vonják, pontosan úgy, ahogy a jelenések könyve is hadi lábon áll, sokan János apostol leveleit sem akarták, hogy a Bibliába kerüljön, mivel senki sem tudta pontosan, hogy keletkezett a levél, és hogy egyáltalán megbízható e, végül belekerült a Bibliába, csak, hogy ma is komoly vitákat szül az a rész, de térjünk is vissza erre, amit Jézus kimondott, legalábbis a történet szerint az úgy volt. Jézus kutyának nevezi a kánaáni asszonyt, és egyértelműen kijelenti, hogy nem az emberiséget jött megváltani, hanem az Izraelitákat. És az teljesen lényegtelen, hogy aztán végül is segített az asszonynak, mert megtette a kijelentését az Isten fia, kutyák a pogányok, és nem őket jött megváltani.

2017. jan. 4. 13:00
 18/29 anonim ***** válasza:
67%-os elgondolkodtató dolgokat írsz.
2017. jan. 4. 13:50
 19/29 anonim ***** válasza:
"Mutasd meg a benned munkálkodó bűnt!" A Biblia mutatja be, tanít meg rá, hogy felismerjem. Pontosan hogyan képzelted a bemutatást? Próbáld betartani a Tízparancsolatot hibátlanul, és meglátod. Próbálj kifogástalan vallásos életet élni és meglátod micsoda hatalma van a bűnnek a test felett.
2017. jan. 4. 14:36
 20/29 anonim ***** válasza:
"Mit gondolsz hogyan kell értük fizetni?" Nem gondolok semmit. A biblia világosan írja, hogy örök halál (kárhozat) jár érte. Az én bűnömet az Úr Jézus kifizette, és én köszönettel elfogadtam.
2017. jan. 4. 14:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!