Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi a jelentése annak, hogy...

Mi a jelentése annak, hogy isten egy komédiás aki olyan közönségnek játszik amelyik fél nevetni?

Figyelt kérdés
2016. dec. 19. 23:33
 1/5 Helyes válasz ***** válasza:
6%
Az idézet helyét(ha ez az) nem tudom,de eléggé rossz,és torz képet fest a valóságról.Az Isten ugyanis nem komédiás,de van humora.És lehet rajta nevetni is,viszont erkölcsi szabályai vannak,amelyek a mi védelmünk érdekében,és nem korlátozásunkért születtek.Az idézet egyébként az igazság megkérdőjelezhetetlenségét boncolgatja,de ez csak a nemtudás bűvköre.Az Isten abszolút jó és tökéletes.Ezt az axiómát ha elfogadja a szemlélő,már a színdarab elején képes az önfeledt kacagásra.
2016. dec. 19. 23:59
 2/5 anonim ***** válasza:
Ez inkább arra utal, hogy mi emberek nagyon félreértelmezzük az életet. Látszik, hogy valaki itt valami nagyon szépet és jót akart nekünk, amire mi eléggé rágörcsöltünk, aztán ez lett belőle. Szóval a fenti szöveg nem azt akarja mondani, hogy Isten csak szórakozik velünk, vagy viccesnek tartja ami történik, hanem, hogy tökre nem nyomorra szánta az embert, de az valahogy mindig megoldja, hogy ne legyen jó neki, és ja, ja, lehet abban valami, hogy leginkább a félelmei akadályozzák meg abban, hogy élvezni tudja az életet.
2016. dec. 20. 08:00
 3/5 anonim ***** válasza:

Istennek valóban van humora.

Pl."Ádám! Hol vagy?Kain!Hol van a testvéred?Mit csinálsz itt Illés?Jónás!Miért bosszankodsz?vagy: "És monda az Úr: Ha találok Sodomában a városon belől ötven igazat, mind az egész helynek megkegyelmezek azokért.És felele Ábrahám, és monda: Immár merészkedtem szólani az én Uramnak, noha én por és hamu vagyok."

Isten jól tudta hol volt Ádám,Ábel,mit csinált Illés a barlangban,és hány igaz volt Sodoma,és Gomora városokban,de kedvét lelte a gondolkodó emberekben.

2016. dec. 23. 04:37
 4/5 anonim ***** válasza:

- Az idézet - Voltaire-től van (francia író, költő,filozófus,1694. november 21. — 1778. május 30.)

...személyes véleményem az hogy ez az idézet inkább a Sátánra -illik...aki a Biblia szerint "E Világ Istene "

...az Ő ténykedése,az Emberiség -Félre vezetése és Terrorban tartása....

2016. dec. 23. 14:06
 5/5 anonim ***** válasza:
Az idézet valóban Voltaire tollából való, és arra utal, hogy igyekezetünk sokszor csúf kudarcba fullad. Mindezt viszont az ő korában istenfélő csomagolásban lehetett csak elmondani. Nem foghatta sorsra, csillagokra, karmára, vagy egyéb hangzatos maszlagra.
2016. dec. 28. 16:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!