Mikor kapunk egy pontos választ a Szentháromságra?
Egyesek azt felelik egy Isten van.De mivel Jèzust is Istennek mondják ès a Szentszellemet is de meg az Atyát is igy három van.Erre azt mondják a három egyben van,ès akkor mègis egy van.De akkor mièrt van háromság.
Uraim ezt ellehet dönteni vagy felejtsük el az egèsz Háromságot.
61.Te miért tartod magad kereszténynek? Akkor amikor ravasz politikus gondolattal,félre vezeted magad és engemet is indignász vele.
A kérdésem az volt,hogy Isten és Jézus"maguk közöt miért nem beszéltek úgy,hogy *Isten mondta volna Jézusnak ,hogy Te Isten vagy Jézus Krisztus mondta volna magárol,hogy Isten vagyok*".
Miért támadod a személyeket?Miért támadod a keresztényiségemet?
Miért nem érdekel Isten és Jézus szava?
Miért vagdosol a levegőbe velem szembe?
Miért nem erősebb neked Isten és Jézus szava a tiednél?
Miért irod felül Isten és Jézus Krisztus kijelentéseit?
Miért állitasz olyat amit Ők nem mondtak?
Miért véded a te omladozó tantételedet?
Miért véded a nemlétező háromságot,poklot,tisztítótűzet,lélekvándorlást?
Na én megmondom,mert neked nincsen erőd rá.Az a szellemi teremtmény aki ezeket benned felépítette visszatart,mert az embernél erőssebb.
Tudod ki ez a szellemmi lény?Jézus Krisztus ugy nevezte"a hazugság atyja".
Egyszerű a helyzet. Az apostoloknak sem mondta ki hogy Ő Isten, mégis annak tartották.
Te tagadod hogy az.
Na vajon ki lehet a kompetensebb a kérdésben? Én a magam részéről inkább hiszek azoknak akik ténylegesen látták Jézust, mint neked vagy az Őrtoronynak.
"Mózes azt felelte Istennek: Ha majd elmegyek Izráel fiaihoz, és azt mondom nekik: a ti atyáitok Istene küldött engem hozzátok, és ők megkérdezik tőlem, hogy mi a neve, akkor mit mondjak nekik? Isten ezt felelte Mózesnek:
Vagyok, aki vagyok." (Kivonulás: 3, 11-18)
"Az izraelita asszony fia káromolta és átkozta a Nevet, azért Mózes elé vezették. (Az anyát Selomitnak hívták, s a Dán törzséből való Dibri lánya volt.)
Őrizet alatt tartották, hogy majd az Úr utasítása szerint ítélkezzenek fölötte.
Az Úr ezt mondta Mózesnek:
"Vezesd ki a táboron kívülre azt, aki az átkot mondta. A fültanúk tegyék kezüket a fejére, és az egész közösség kövezze meg.
Azután ezt mondd Izrael fiainak: Mindenki, aki Istenét átkozza, viselje bűnének büntetését.
Aki az Úr nevét káromolja, haljon meg, kövezze meg az egész közösség. Akár idegen, akár közülük való, haljon meg, ha káromolta a Nevet."(Leviták 24, 11-13)
"Avagy nagyobb vagy-é te a mi atyánknál, Ábrahámnál, aki meghalt? A próféták is meghaltak: kinek állítod te magadat? Felele Jézus: Ha én dicsőítem magamat, az én dicsőségem semmi: az én Atyám az, aki dicsőít engem, a kiről ti azt mondjátok, hogy a ti Istenetek, és nem ismeritek őt: de én ismerem őt; és ha azt mondom, hogy nem ismerem őt, hozzátok hasonlóvá, hazuggá leszek: de ismerem őt, és az ő beszédét megtartom. Ábrahám a ti atyátok örvendezett, hogy meglátja az én napomat; látta is, és örült. Mondának azért néki a zsidók: Még ötven esztendős nem vagy, és Ábrahámot láttad? Monda nékik Jézus: Bizony, bizony mondom néktek:
Mielőtt Ábrahám lett, én vagyok.
-> Köveket ragadának azért, hogy reá hajigálják; Jézus pedig elrejtőzködék, és kiméne a templomból, átmenvén közöttük; és ilyen módon eltávozék"
(Ján 8:53-59)
"Miután ezeket elmondta Jézus, kiment tanítványaival a Kedrón-patakon túlra. Volt itt egy kert, ide ment be tanítványaival együtt. Júdás, aki elárulta őt, szintén ismerte ezt a helyet, mert gyakran gyűltek ott össze Jézus és a tanítványai. Júdás tehát maga mellé vette a katonai csapatot, a főpapoktól és a farizeusoktól küldött templomi szolgákat, és odament fáklyákkal, lámpásokkal és fegyverekkel. Mivel pedig tudta Jézus mindazt, ami reá vár, előlépett, és így szólt hozzájuk: „Kit kerestek?” Azok pedig így feleltek: „A názáreti Jézust.” „Én vagyok” - mondta Jézus. Ott állt velük Júdás is, aki elárulta őt.
-> Amikor azt mondta nekik: „Én vagyok” - visszatántorodtak, és a földre estek. "
"Felkiáltott: „Látom a megnyílt eget, és az Emberfiát, ahogy az Isten jobbján áll!"
->Erre ordítozni kezdtek, és befogták fülüket. Egy akarattal rárontottak, kivonszolták a városból, és megkövezték." (ApCsel 7, 54)
62.Nem kívánom,hogy higgyél nekem,vagy az Őrtoronynak.
De én elsősorban Istennek és Jézusnak hiszek,hogy mit mondanak és mit nem mondanak.Azután de nem utolsósorban az apostoloknak,profétáknak stb,mert az apostolok és a próféták is az Ők szavukat közvetítik.A külömbség csak annyi,hogy az ember tökéletlen,de ami biztosabb Isten és Jézus tökéletes.
"Mielőtt Ábrahám lett, én vagyok."
Ha Jézus nem Isten, akkor ez azt jelenti, hogy ő egy olyan magánvaló lény, aki Istennel egyidős. Ez viszont abszurd.
Akinek Jézus nem Isten, annak csak képzeletében vagy az elméjében van "Isten-kapcsolata", nem pedig a legbelsőbb valójában.
Te most komolyan azt próbàlod elhitetni velem, hogy te jobban érted Jézus szavait, mint azok, akik az Ő közvetlen tanítványai voltak?
68.Miért forgatsz ki már a tizenketedikszer.
Én azt mondtam,hogy "Isten és Jézus amit mond hitelesebnek tartom mint a tökéletlen ember szavát".
Mert az apostolok szerinted mi másból indultak ki, mint amit láttak és amit Jézus mondott nekik?
Szóval ha fogod ugyanazt a szöveget és eltérő véleményt hangoztatsz ez alapján, azzal gyakorlatilag az apostolok fölé képzeled saját magad...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!