Mindenki másért jár templomba, egyetértetek? Több lent
Tehát:
- valaki csak úgy odatéved
- valaki csak aludni megy
- valaki csak azért, hogy aztán a végén a templom előtt pletykálhasson
- valaki csak megszokásból, mert ezt tanították neki
- valaki muszájból
és PONT
Nincs senki olyan sztem aki a hitért menne oda!!!
Egyrészt borzalmas ember vagy. Másrészt:
"méghogy a legtöbben a hitért mennek, kész röhej."
Röhögj. Attól még nem lesz igazad.
"Én régen jártam templomba (természetesen kényszerből),"
A személyiségedet látva nem csodálom, hogy hat ökörrel kellett bevonszolni a templomba és ahogy tehetted, többé be sem tetted a lábad.
"és tudom, hogy az emberek 95 százaléka csak úgy "ott van","
A saját neveden kívül mást nem tudsz. Az ostoba nagyképűség gyönyörű példája vagy.
"és egyáltalán nem a hitért van ott."
A hitet nem ismered, tehát fogalmad sincs, hogy néz ki, eszik vagy isszák, így másokban sem láthatod meg.
"Voltak ott gazdag újruha-ékszer mutatók,"
Tehát ha valaki felveszi a jobbik göncét a templomba, akkor az szerinted rohadt nagy baj. Gondolom az sem tetszene, ha valami ócska göncbe jelenne meg. Neked úgysem jó semmi, mert ilyen vagy belül.
"ahogy egy előző kommentelő írta, félig részeg,"
Valaki vagy részeg, vagy nem. Nincs olyan, hogy félig részeg. Még gondolkodni sem tudsz, csak ítélkezni. Szédelgett? Lehet, hogy éhes volt, te meg kinézed, meg lenézed, mert magadat olyan, de olyan nagyra tartod.
"ének közben böfögő,"
Ez te voltál?
"alvók,"
Szunyáltam már el én is Istentisztelet közben, mivel előtte 6 napot dolgoztam 12 órában (az útidő plusz 4 óra volt e mellé) és bizony nagyon fáradt voltam, de elmentem meghallgatni az igét és a testvérekkel lenni, mert sokkal többet ért, mint az alvás.
"gyilkos (sic!),"
Honnan tudod, hogy gyilkos? És ha gyilkos, akkor ő már nem bánhatja meg a bűnét? Azért, mert te ilyet nem ismersz, attól még más jó úton halad.
"beképzelt középkorú sorozatnéző tyúkok,"
Honnan tudod, hogy mit csinál szabadidejében? Leskelődsz? Az pedig, hogy te beképzeltnek látod, még nem azt jelenti, hogy az is, látva a te romlott erkölcsi érzékedet és személyiségedet.
"kényszerből elhozott gyerekek,"
Mi is visszük a sajátajinkat és ők maguktól jönnek. Abban biztos vagyok, hogy egyikkel sem beszélgettél, nem süllyedsz le te olyan mélyre, hogy bárkivel szóba állj, nehogy sérüljön az elmebeteg elképzelésed.
"nagymamák és nagypapák a szokásos templom utánni pletykára várva,"
Ha bezsélgetnek egymással, az a baj, ha nem, akkor meg az. Gigaparaszt kérdező: tudtad, hogy az emberek máskor is szólnak egymáshoz és a pletyka nem várja meg a vasárnapi mise végét? Annyira, de annyira ostoba vagy, és rosszindulatú, hogy képtelen vagy a logikus gondolkodásra.
"vagy éppen bűnözni készülő, előtte meggyónó egyének."
Értem. Tehátte valami szuperhapi vagy, aki képes mindenkit nyomon követni, miután az kilépett a templomból. Szánalmas.
"Ez röviden a templom."
Ahha. Akkor most írd le, hogy a többi felekezet összes tagja mit csinál.
"Egyrészt borzalmas ember vagy"
Mert kimondom az igazságot? Jah, az mindig fáj, ugyebár...
"A személyiségedet látva nem csodálom"
Gyerekként vittek el ugye először, akk még nem tudtam semmit, ez az ellenesség később alakult ki, ahogy láttam, milyen emberek is járnak oda, és elgondolkodtam dolgokon...
"A saját neveden kívül mást nem tudsz. Az ostoba nagyképűség gyönyörű példája vagy."
Dehogynem tudom. Kb. 500 lakosú falu, a templomban mindenkit ismerek, és azt is hogy mért jár oda. Pl: mondok akk egy rokont is hogy ne csak kivülállók szerepeljenek: nagybátyám is minden vasárnap elmegy, de csak aludni. Néha olyan mélyen alszik, hogy még fel is horkan... Az elejétől kezdve nem tudja mért van ott, csak elmegy, mert ezt tanították neki. És ráadásul ő még egy elég enyhe eset... A nagyképű, önző jelzőket pedig tartsd meg magadnak!
"A hitet nem ismered, tehát fogalmad sincs, hogy néz ki, eszik vagy isszák,"
Mivel jártam régebben, tisztában vagyok vele hogy mi is a hit. De sajnos ezt az ott lévő emberekben a legkisebb mértékben sem látom...
"Tehát ha valaki felveszi a jobbik göncét a templomba, akkor az szerinted rohadt nagy baj. Gondolom az sem tetszene, ha valami ócska göncbe jelenne meg."
Nem erről van szó. Akikről beszélnek, tényleg a legdrágább, legjobb, csilivili ruhákban jönnek, de viszont senkinek sem köszönnek, csak a saját pénzbeli rangjukban lévőknek... Már a nézésükön is látni, hogy nagyképűek... Igy már egész más a történet, nemde???
"Valaki vagy részeg, vagy nem. Nincs olyan, hogy félig részeg. Még gondolkodni sem tudsz, csak ítélkezni. Szédelgett? Lehet, hogy éhes volt"
Dehogynem lehet félig részeg. Tehát nincs annyira berúgva hogy nótára fakadjon, vagy okádjon, csak halkan böfög, felnevet néha, meg borvirágos az arca...
"ének közben böfögő,"
Ez te voltál?
A félig részeg nő volt. Amugy ez most oltás akart lenni részedről???
"Szunyáltam már el én is Istentisztelet közben, mivel előtte 6 napot dolgoztam"
Elhiszem hogy van ilyen is, de vasárnap azért nem mindenki lesz fáradt, főleg hogy 10 órakor van az istentisztelet... A legtöbben azért alszanak el, mert untatja őket a prédikáció, és ugye templomban nem lehet beszélgetni, ezért más dolog híján nyugovóra térnek...
"Honnan tudod, hogy gyilkos? És ha gyilkos, akkor ő már nem bánhatja meg a bűnét?"
Mindenki tudja róla, hogy gyilkos. Viszont régen történt, akkoriban nem lett bejelentve mert elintézték, viszont a faluban ki lett hirdetve, hogy B.A. kalapáccsal agyonverte a férjét. És mégha meg is bánta a bűnét, egyáltalán nem él keresztyén életet. Részeges ő is, veri a lányát, káromkodik...
"Honnan tudod, hogy mit csinál szabadidejében? Leskelődsz?"
Te biztos városi vagy. A faluban működik ugynevezett "pletyka network", tehát mindenki tud mindenkiről majdnem mindent... Természetesen nem én vagyok a pletykás a családban, hanem nagymamám, na ő még házalni is jár a pletykáért... De ugye ez még csak pletyka, ami még nem biztos hogy igaz, de akiket a mondatban említettem, azokra igaz, mivel öreganyámhoz járnak, ahol mindig kibeszélik az aktuális sorozat tevékenységeit...
"Abban biztos vagyok, hogy egyikkel sem beszélgettél, nem süllyedsz le te olyan mélyre"
Ahogy a felnőtteket, ugy a gyerekeket is ismerem. Ahogy lekonfirmáltak, egyből senki sem járt utánna, ennyit a nagy gyerekek templombajárásáról... Ráadásul még a pap is minden alkalommal kijelenti, hogy hozzák a gyerekeket a templomba, tehát ez is elgondolkodtató...
"Annyira, de annyira ostoba vagy, és rosszindulatú"
Leírtam a véleményem a dolgokról, amik tényeken alapulnak, és nem légből kapott dolgok, és ezt kapom... Hát köszi te ultravallásos hiperkeresztyén ember...
Én már egy ideje nem járok oda semmiért sem. Konkrétan ünnepekkor sem igazán teszem be a lábam az "Úr házába", csak akkor, ha erre a vallásos családom (főként anyám) megkér.
De nem értek egyet azzal, hogy senki nem a hitért megy oda. Konkrétan a templomba járók többsége valóban hívő. Más dolog nem nagyon venne rá valakit, hogy a vasárnap délelőttjét egy szentbeszédet hallgatva töltse el, szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!