Szoktál hétköznap misére járni, vagy csak esetleg betérni a templomba imádkozni, elmélkedni?
Nem.
Még hétvégén sem.
Van elég dolgom.
Nem. Nem hiszek istenben.
Elmélkedni otthon is tudok.
Sosem járok misére. Turistaként a templomokat meg szoktam nézni, mert gyönyörűnek tartom őket.
Sajnos mostanában azt tapasztalom, hogy miséken kívül sok templom zárva tart. Nem is értem...
"Sajnos mostanában azt tapasztalom, hogy miséken kívül sok templom zárva tart. Nem is értem..."
Nálunk kirámolták a feketelábúak a templomot hétköznap, mikor nyitva volt. Azóta zárva van. Misék előtt fél órával nyitják.
"Misék előtt fél órával nyitják."
Azért ez nem istennek tetsző megoldás. Ha annak idején az apostolok ilyenek lettek volna, sose terjed el a kereszténység.
Isten miért nem védte meg a házát?
"Isten miért nem védte meg a házát?"
Egyrészt: az apostolait sem védte meg. Azért ez egy kicsit fontosabb, nem?
Másrészt a templom nem az isten háza. Isten nem kérte templomok építését. A templomok az embernek kellenek - és akkor bizony védje meg ő azokat.
De ha lusta védeni, akkor sem szép tőle, ha bezárja. A templom az egy menedékhely.
Nem, sohasem járok.
Gyakorló keresztény vagyok, gyakran járok Istentiszteletre. De katolikus templomba be nem teszem a lábamat, senkinek a kedvéért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!