Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mindenki másért jár templomba,...

Mindenki másért jár templomba, egyetértetek? Több lent

Figyelt kérdés

Tehát:

- valaki csak úgy odatéved

- valaki csak aludni megy

- valaki csak azért, hogy aztán a végén a templom előtt pletykálhasson

- valaki csak megszokásból, mert ezt tanították neki

- valaki muszájból

és PONT

Nincs senki olyan sztem aki a hitért menne oda!!!

2016. dec. 13. 19:50
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
87%
Ahogy gondolod. De ha ennyire jól ismersz engem, akkor mesélj rólam.
2016. dec. 13. 19:56
 2/27 anonim ***** válasza:
97%
Én csak Isten miatt jártam.
2016. dec. 13. 20:11
 3/27 anonim ***** válasza:
91%
Igen, tényleg, hogy van aki csak azért megy mert a barátja/barátnője is megy, van aki csak azért megy, hogy megmutassa az új ruháját. De a legtöbbjük azért megy templomba mert szüksége van Istenre!
2016. dec. 13. 20:39
 4/27 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy így kéne gondolkodni erről. Vannak templomi papok is, akik tudnak jó előadást tartani (pl. Cser Kálmán ref., meg egy zuglói kat. is, meg biztos sokan még) amiből az egyén elműködget a következő hétig. Sok értékes ember van köztük. Valamit kapnak, különben nem mennének.
2016. dec. 13. 21:36
 5/27 anonim ***** válasza:
96%
Azzal egyetertek, hogy sok kulonbozo oka lehet, de szerintem rosszak a peldak. Van akinek lelki tamaszra van szuksege, van aki Istennel akar beszelni, van aki spiritualis elmenyert, van aki a tarsasagert, van aki a gondolatokert, van aki azert mert erot szeretne gyujteni stb stb stb.
2016. dec. 13. 23:51
 6/27 A kérdező kommentje:
méghogy a legtöbben a hitért mennek, kész röhej. Én régen jártam templomba (természetesen kényszerből), és tudom, hogy az emberek 95 százaléka csak úgy "ott van", és egyáltalán nem a hitért van ott. Voltak ott gazdag újruha-ékszer mutatók, ahogy egy előző kommentelő írta, félig részeg, ének közben böfögő, alvók, gyilkos (sic!), beképzelt középkorú sorozatnéző tyúkok, kényszerből elhozott gyerekek, nagymamák és nagypapák a szokásos templom utánni pletykára várva, vagy éppen bűnözni készülő, előtte meggyónó egyének. Ez röviden a templom.
2016. dec. 14. 01:05
 7/27 anonim ***** válasza:
83%
Ez az okfejtés,a"Mindenki magából idul ki."tipikus esete.
2016. dec. 14. 03:20
 8/27 anonim ***** válasza:
Én is kényszerből mentem oda, de nem bántam meg. Láttam jószándékú, önzetlen embereket is. Nem mindenki rossz, biztos vannak azért rosszak is. Sokuknak ez támasz, reménység. Miért vennénk el tőlük ezt?
2016. dec. 14. 03:56
 9/27 anonim ***** válasza:

Haver,a miseboros verziót kihagytad!

Ugye,ugye???:)

2016. dec. 14. 08:17
 10/27 anonim ***** válasza:
62%

Szerintem meg nagyon nincsen igazad Kedves Kérdező.

Miért menne templomba az aki aludni szeretne: szerintem az ágy sokkal kényelmesebb.

Aki pletykálni akar az inkább a vásárba vagy a piacra megy.

Az nem értem hogy miért zavar hogy valakit így neveltek és meg is lelte Istent és nem az ezotériával éli meg a misztikus bizsergését mert ne tagadd hogy mindenkiben van.

Én is meg mindenki akit ismerek a hite miatt megy templomba hogy így töltődjön fel lelkileg.

Inkább téged sajnállak hogy nem sikerült a szüleidnek a hitre nevelés.

2016. dec. 14. 09:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!