Tudtok olyan oldalakat, blogokat, videókat ajánlani, ami arról szól, miért nem létezhet Isten?
Figyelt kérdés
2016. dec. 9. 22:00
11/11 A kérdező kommentje:
#9 A kereszténység, és az iszlám vallás is azt mondaná erre, hogy mindenhatóként ez nem akadály neki, számomra sokkal nagyobb ellentmondás képez a teremtés azon része, miszerint minden tökéletesre lett teremtve, majd ebben a tökéletességben mégis több hiba is megvalósult, például a tökéletes ember, hogy képes, hibázni, és ha képes, akkor mégis hogy lehet tökéletesnek nevezni ? vagy például a bűn feltétele, ahhoz, hogy valami megvalósulhasson, mint cselekedet, szabad akarattól függetlenül meg kell, hogy legyen a feltétel, hiszen máshogy nem történhetett volna meg, és ezek csak pár olyan dolgok, amik engem megerősítettek abban, hogy ha létezik is valamiféle felsőbb entitás, az nem a kereszténység által prezentált. Amúgy egyet értek veled. #10 Igazad van ez így is van, hasonlóan gondolom én is, viszont én amolyan örök plátói isten hívő vagyok, és ezt úgy kell érteni, hogy imádom a mitológiákat, történelmi fantasztikus személyekről szóló legendákat, stb, ezért bár a szilárd realisztikus világképnél, és az evolúcióban hiszek, de örülnék neki, ha még is létezhetnének mondjuk a Görög istenek, persze nem léteznek, de mint plátói hívő örülnék neki.
2016. dec. 17. 16:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!