Mi van akkor, ha mi Emberek vagyunk Isten?
Sokszor gondolkodtam már, hogy ha Isten létezik, akkor hol lehet, hogy nézhet ki, mit csinálhat? Vagy éppen mit nem? Pl. miért nem segít a szegényeken, a betegeken, az éhezőkön? Szerintem, a válasz az, hogy ezeket nem Isten teremtette, hanem mi! Tehát nekünk kell megoldani! Ezen tovább gondolkodva, azt feszegettem magamban, hogy mi van, ha az a "közhely", hogy "Isten mindenhol ott van", valójában azt jelenti, hogy mi alkotjuk Istent? Végülis... Mi az amit ő megtett és mi nem tudnánk megtenni?
Látom az érdektelen részét is a kérdéseimnek, de kérlek csak olyanok válaszoljanak, akik hajlandóak erről értelmesen beszélgetni.
Sok mindenben hiszek. Tudomány, Isten, agykontroll stb. De mindenben egy kicsit másképp, mint ahogy leírják.
Vélemények?
"Végülis... Mi az amit ő megtett és mi nem tudnánk megtenni?"
Miért, mi az amit meg tudnánk?? Tudunk univerzumot teremteni pl?
Röviden úgy lehet elmagyarázni, hogy minden ember az univerzum/föld/isten része. Attól függ, hogy a létezésedet milyen módon fogod fel.
Amelyik magyarázat a leginkább ésszerűbb és egyértelműbb azt kell elfogadnod...
"Tudunk teremteni. Lehet, hogy univerzumot nem, vagy még nem, de nagyon sok minden mást igen. Tudsz emberi életet adni. "
Ez nem teremtés, hanem egy meglévő biológiai mechanizmus "használata". A teremtés az a semmiből valami. Maga a mechanizmus van Isten által létrehozva, mi csak "használjuk". A halált valóban az ember, konkrétam Ádám "teremtette". Amúgy a halál az az élet hiánya, nem pedig egy létező matéria. ahogy a sötétség is a fény hiánya, szintén nem matéria. A teremtés a matériával függ össze. Érthető ez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!