Mi van akkor, ha mi Emberek vagyunk Isten?
Sokszor gondolkodtam már, hogy ha Isten létezik, akkor hol lehet, hogy nézhet ki, mit csinálhat? Vagy éppen mit nem? Pl. miért nem segít a szegényeken, a betegeken, az éhezőkön? Szerintem, a válasz az, hogy ezeket nem Isten teremtette, hanem mi! Tehát nekünk kell megoldani! Ezen tovább gondolkodva, azt feszegettem magamban, hogy mi van, ha az a "közhely", hogy "Isten mindenhol ott van", valójában azt jelenti, hogy mi alkotjuk Istent? Végülis... Mi az amit ő megtett és mi nem tudnánk megtenni?
Látom az érdektelen részét is a kérdéseimnek, de kérlek csak olyanok válaszoljanak, akik hajlandóak erről értelmesen beszélgetni.
Sok mindenben hiszek. Tudomány, Isten, agykontroll stb. De mindenben egy kicsit másképp, mint ahogy leírják.
Vélemények?
Nem olyan ördöngösség ez.
Ha elmész egy kis tó mellett, s partra vetet halat látsz, visszadobhatod vagy hagyhatod meghalni. Élet halál ura vagy felette.
Létre is hozhatsz hasonlót, nem csak a benne levő egyedek élet felett rendelkezhetsz, s egy csapásra az egészet eltüntetheted, ha akarod.
"Tudunk teremteni. Lehet, hogy univerzumot nem, vagy még nem, de nagyon sok minden mást igen. Tudsz emberi életet adni. Tudsz életet elvenni. Ezzel már megteremtetted az életet és a halált egyaránt. Egy egész nagy univerzumot, csak így nem, de ha végig gondoljuk, valójában az megteremtette / megteremti önmagát."
Előjáróban leszögezném, hogy nem igazán szeretek ilyen helyekre írni, mert na kockázat arra, hogy végtelen vitákba lépjünk, de ezt nem tudtam, nem figyelmen kívül hagyni. :) Kedves Kérdező, az utálat legkissebb szikráját is elkerülve, megtudnád nekem mondani, hogy mit teremtett az ember, a Háborún, az erőszakon és a utálaton kívül? :) Illetve mit tud csinálni ezeken kívül? (igaz néha tud szeretni is) Továbbá megmagyarazánád (nem kell tudományosan, sőt ha lehet távolodjunk is el attól) nekem, hogy egy még szerintetek is egy végtelen univerzum ami csak egy helyszín/hely hogy tudta SAJÁT magát megteremteni? És azt, hogy hogyan tudok emberi életet adni (sejtem, hogy itt a születésre gondolsz), úgy hogy nincs meghozzá az eszközöd? Ha nincs meg az eszközöd, akkor csak gyereket NEMZEL, de nem alkotsz! Alkotás/építés, az az, amikor felépítesz egy robotot vagy házat, kellő tudtattal, tervezéssel, idővel és alapanyagokkal berendezed a házat, illetve berakod a robotba a számítógépet amit felprogramozol. De, ha teszem azt, van előtted egy testrészekkel teli szemetes zsák, az ember minden szervével és minden testrészével együtt, abból ha össze is varrod, és teszem azt, kis vért fecskendezel bele (bár ez már így csalás lenne, mert ezt sem teremtésnek hívják) attól még a hulla nem fog feltámadni. Ez nem a Frankeinstein szörnye, ez nem egy film! :) Sziasztok!
Mi vagyunk Isten. Jo a kerdes. Olvasd el Matilda O'Donnell MacElroy konyvet. "Interview with an Alien" A Roswell story egy kicsit maskepp. Orult es hihetetlen kepzelgesnek tunik. Ettol lehet akar meg igaz is.
Ha a no meg eleteben kiadta volna az irasat, milliomossa valt volna, mint a Harry Potter iroja, de valamiert nem tette, csak az eutanazia elott kuldte tovabb egy fickonak.
YouTube-on hangoskonyvkent is meghallgathatod angolul.
Nekem nagyon tetszett. Nem mondom, hogy feltetlenul igaz, de ugyanilyen keptelen sztori a Biblia is, megis milliardok elfogadjak minden szavat. Olvasd el, v hallgasd meg es alakitsd ki az onallo velemenyed. A GYK-n csak lehurrognak egy ilyen kerdesre, pedig a vilagot mindenki szubjektiv vonalon eli meg, ugyanugy, ahogy a szineket is minden egyes ember egy picit maskepp latja, vagy ahogyan az ido mulasat erzekeli. A vilag az, ami a koponyadban van. Jo szorakozast!
Mi van akkor, ha mi Emberek vagyunk Isten?
A válasz egyszerű!
Biztos helyet készítettünk magunknak,egy biztonságos intézményben.Ingyen kaja,szállás,mosás,fűtés,stb.
"Isten a legősibb és legegyszerűbb mém, amit az ember kitalált magának és még mindig népszerű. Hiszen a mai tudásunkkal sem tudjuk megválaszolni a létezés és a világegyetem kérdéseit, sokkal könnyebb hinni egy felsőbb erőben. Nem Isten teremtett minket a saját képmására hanem mi teremtettük Istent a sajátunkra csak annyi a különbség, hogy ő egy idealizált alak aki soha nem követ el semmi bűnt és mindent megbocsájt."
Régebben a nemtudás, ma a tudás vezet Isten felismerésére (lsd. pl a sejt bonyolult szerkezete, a genetikai kód, az emberi látás mechanizmusa, stb...)
Ha mindent megbocsátana, nem jönne egyszer csak ítélet a Jézusban nem hívőkre.
Én nem azért hiszek, mert nem tudom megválaszolni a létezés és a világegyetem kérdéseit, hisz sok ateista tudós sem tudja, mégsem hisz. A kettőnek nincs köze egymáshoz
Ha mindent megbocsátana, nem jönne egyszer csak ítélet a Jézusban nem hívőkre.
Ja, értem te már a jövőbelátás képességével is rendelkezel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!