Ha a vallásos emberek hisznek a bibliának pl. akkor amit a tudosók felfedeztek és találtak a múltal kapcsolatban annak miért nem?
Juliusz48!
Az utolsó mondatod második tagmondata mire utal?
Kedves 37.Hsz!
Értékes gondolataidat leértékeled azzal,hogy a Biblia,és Isten nevét-s ha jól sejtem később Földünk nevét is- kisbetűvel írod.(Általános iskola 1.osztályos tananyag.)
Kőbaltát használó majmok? Nos _vannak_! A leletek alapján a csimpánzok ~4000 éve elérkeztek a kőkorszak határára, a jelek szerint valami primitív nyelvük is van, a legújabb kutatások szerint tanítják a fiatalokat, valamint már nem eseti szerszámhasználók.
Az evolúció azonban nem erről szól. Az evolúció arról szól, hogy adott körülmények között aki hatékonyabban tudja a génjeit továbbadni, annak a génjei egy adott populációban elterjednek. Igazából ehhez még élet sem kell, akár teljesen absztrakt objektumok is tudnak evolválni, ha
1) reprodukálódnak
2) mutálódnak és
3) szelektálódnak.
Kedves Tom Benko!
A szövegösszefüggésen múlik,hogy mint entitásról van szó,vagy a Biblia Istenéről,ami egy konkrét isten neve.
Kedves Tom Benko!
Az együgyűség ugye édes érzés?
Tom Benko, ebben most tényleg tévedsz. A Bibliai Isten címeit annak írói következetesen tulajdonnévként használták vele szemben.
"És felele Tamás és monda néki: Én Uram és én Istenem!" (János 20:28)
"És az ő ruháján és tomporán oda vala írva az ő neve: királyoknak Királya, és uraknak Ura." (Jelenések 19,16)
Ha nagyon kukacoskodni akarnék, mondhatnám azt is hogy még a YHWH sem név, hanem Isten 'vagyok aki vagyok' kijelentéséből képzett megnevezés, ahogyan a többi neve, Él/Élohím (erős), Teremtő, Isten, Úr, stb, mind mind a mi Urunk megnevezése egy-egy tulajdonsága, kijelentése által.
Mert Őt emberi elme a maga teljességében fel nem foghatja, hanem tulajdonságain keresztül ismerhetjük meg. Ezért gyakorlatilag maga Jézus vagy az Apostolok is mindezeket bizony névként használták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!