Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A pápa miért állt össze a...

A pápa miért állt össze a kereszténység legnagyobb ellenségével a liberalizmussal?

Figyelt kérdés

Ahogy elnézem, a liberálisok meg a pápa egy követ fújnak.

Mintha az előbbiek leírnák papírra, az utóbbi meg felolvasná.

Én nem nagyon élvonalbeli,templomba járó katolikus,nincs időm ilyenekre.

De, a migráció aggaszt.

A liberális embereket meg tiszta szívből....

Egyszerűen, süt róluk, hogy ártó lelkek, évtizedek óta dolgoznak a keresztények ellen.

És a legrosszabbak.

Ők olyan ellenség(mert ellenség), ami ellen nagyon nehéz harcolni, mivel itt vannak a határon belül.

A belső ellenség, sokkal veszélyesebb, mint egy külső.

Egy ilyen pápát,aki az iszlámot akarja ráengedi Európára még a "régi szép időkben" menesztettek és lecsuktak volna.

Nem dél-amerikai pápát kellett volna választani.

Vagy, nem kellene véleményt mondani olyan dologban, ami Európát érinti.

2016. nov. 4. 18:29
1 2 3 4 5
 41/46 fairi1 ***** válasza:

"Nem segíteni másoknak, hogy neked több jusson szintén nem valami keresztényi dolog."

segíteni sokféleképp lehet,és nem biztos befogadás a valódi segítség, azzal inkább gettósorsba fogás. Főleg aszoknál akik nem tudnak beilleszkedni.

Pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve.

valahogy liberál keresztények jól elfelejtették.

2000 éves szöveget történelmi kontextusból kiragadva és neoliberál köntösben értelmezve elég furaelegeyet tud alkotni.

" Ugyanígy a migránskérdéssel kapcsolatban is utat mutat nekünk Isten, ha figyelünk rá. Én mutattam is neked pár idézetet Tőle, amik elég konkrétan megmondják nekünk mit tegyünk velük."

Évezredes történelem során ritkán volt látható hogy tömeges nem-keresztény néptömeget szívesen láttak volna.

Történelmi kontextusból kiragadva érdek szerint torzítva persze ki lehet erőszakolni Biblia szerint minél több ismeretlen ellenőrzés nélkül jó. Akik jönnek azok gazdasági érdekek miatt jönnek. érdekes tudják hova kell menni, oda ahol sok a segély.

Na erről aztán nem beszélt Jézus ilyen érdekűekkel mit kell kezdeni. Jézusnak ilyen kérdéssel nem kezdett szembenézni,azzal se adjuk fel az identitásunkat hogy kerüljük a sok idegennel vakló konfliktust (pl vegyük le a keresztet, nehogy félreértés legyen) Vagy saját törvényeink helyett, fogadjuk el a sáriát bizonyos kerületekbe, nehogy konfliktus legyen.

"JÉZUS MIKOR TANÍTOTT NEKÜNK BÁRMI OLYAT, AMI FELJOGOSÍTANA MINKET ARRA, HOGY NEM HOGY ELUTASÍTSUK, DE MÉG ERŐSZAKOT IS ALKALMAZZUNK A MENEDÉKET KÉRŐ MIGRÁNSOK ELLEN?"

Jézus semmit nem mond mit kezdjünk velük, csak a helyi emberek problémájára reflektál.

Mi bajunk kiépült szociális hálónkat lett egy hirtelen roham, x embert pluszban még el tud tartani, de az x+1 embert nem biztos vele mi legyen, kb most ide-oda próbálják dobálni.

. Az iszlám egy vallás, ha tetszik neked, ha nem, ez egy tény."nem csak egy vallás, egy életmód is,sőt egy jogrend alapja is.

"zzal pedig mégis mi a probléma, hogy az iszlám egy életmód egy muszlimnak?"

elméletileg nem kéne okozni bajt,de nekik más törvénykezés van, vagyis ki akarják vonni magukat mi törvényeink alól. Előforduló eset nőket és italozó fiatalokat ért inzultus, mert szemükben ez bűn. (hoho nem muszlim országban vagyunk, hogy nőink hogy öltöznek semmi közük, vagy ahhoz se hogy alkoholt nálunk normális dolog)

Isten törvénye a sária, ha más nem követi nem biztos konfliktus nélküli lesz a helyzet.

"És a mai napig konfliktusokat okoz, népek, családok, emberek között, teljesen természetes módon. "

Dolgot csendben is lehet hangoztatni, vagyis rengeteg megoldás van, de ő a legvéresebb utat választotta. Azt az utat ami sok halálhoz vezetett.

" Az Ő szövetség bizonyos parancsai még értelmezhetőek úgy, hogy csak a zsidókra vonatkoztak, az Újszövetség viszont kezdettől fogva teljes egészében mindannyiunké. "

Ószövetség nem lett semmis, vagyis ha helyzet megköveteli lehet alkalmazni.

"De tegyük fel egy pillanatra, hogy igazad van és Jézus egy csaló volt, aki igazából azért jött, hogy rendszabályozza a környező népeket. "

ki mondta hogy csaló? Toleranciának is van ezernyi fokozata és árnyalata, mintha ezek valójában 1 vagy 0 értéket vehetne fel. Intoleráns lenne hogy figyelembe vennénk lakosság érdekeit is?

"Na, ez már tényleg a csúcs. A pastuk irrelevánssá tették Isten szavát vagy mi? :D Döntsd már el végre, hogy keresztény vagy vagy sem. Én keresztényként nagy ívben tojok a pastuk törvénykönyvére, idézz nekem inkább valamit a Bibliából, ami alátámasztja igazad, erre várok egy ideje! "

ha valamit nem akarsz megérteni nem fogod.

Biblia Ószövetségből és Újszövetségből áll, ószövetségben sokszor védik a Kánaánt, és nem mindig barátságos módszerrel, Jézus finomít a dolgokon, más utakat is mutat, de a kettő ugyanúgy érvényes.

Pastu törvénykönyvben világosan benne van, jövevény tiszteld és fogadd el, de haza védelme bármi áron.

Máskülönben Jézus nagyon is intoleráns volt

"de a római birodalomnak alapjait tette semmissé, mikor kijelentette, "

Kijelentette hogy amit csinál a Birodalom az rossz,zéró tolerancia ezzel szemben.

"Igen? Hol?:D "

szted miért mindegyik nyugatra tart?

[link]

Ezek a kirívó esetek.

"he 47-year-old fled war-torn Syria two years ago with a wife and eight children before arriving in Denmark.

The unemployed migrant, who claims to be too sick to work, has now been granted family reunification for his remaining 12 children and two wives who are still in Syria.

The approval will see the Danish taxpayer fork out 214,128 Danish Kroners (£21,883) in child support for the family each year."

"A tolerancia és az erőszak pedig hogyan jár szerinted kéz a kézben? Tolerálom, hogy a szomszéd ellopott egy répát e kertből, de azért agyonütöm? Mahyarázd már el légyszi."

Tolerálom az életmódot a szomszédban, nem szólók bele az ügyeidbe, de ha átjössz hozzám lopni akkor erőszak.

Ki mit csinál a saját lakásában nincs közöm, nem kell mindenbe belepofázni (tolerálom azt aki vagy), de hogy mit csinálsz nálam annak vannak határai...

Kérésre segítség, de ha engedély nélkül ténykedik nálam az nincs szótlanul nézve.

2016. nov. 18. 23:40
 42/46 anonim ***** válasza:

"segíteni sokféleképp lehet,és nem biztos befogadás a valódi segítség, azzal inkább gettósorsba fogás. Főleg aszoknál akik nem tudnak beilleszkedni.

Pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve.

valahogy liberál keresztények jól elfelejtették.

2000 éves szöveget történelmi kontextusból kiragadva és neoliberál köntösben értelmezve elég furaelegeyet tud alkotni."

Segíteni valóban sokféleképpen lehet, viszont mindenkinek azt kell adni, amire szüksége van. Az otthontalanoknak például otthont. Ennek nem feltétlenül Európában kell lennie természetesen, ha másképp is megoldható a dolog, és mindent megteszünk, hogy ne taszítsuk vissza őket a kilátástalanságba és szegénységbe. Világi bölcsességek pedig nem érdekelnek, ne ilyenekkel érvelj, mint hogy a Pokolba vezető út jószándékkal van kikövezve, Bibliával támaszd alá igazad, nagyon várom már!

Erről jut eszembe, megfogadtam, hogy nem vagyok hajlandó tovább vitázni, amíg nem válaszolsz erre a kérdésre (bocs, hogy mindig nagybetű, nem akarom újraírni):

"JÉZUS MIKOR TANÍTOTT NEKÜNK BÁRMI OLYAT, AMI FELJOGOSÍTANA MINKET ARRA, HOGY NEM HOGY ELUTASÍTSUK, DE MÉG ERŐSZAKOT IS ALKALMAZZUNK A MENEDÉKET KÉRŐ MIGRÁNSOK ELLEN?"

Az erre nem válasz, hogy "Jézus semmit nem mond mit kezdjünk velük, csak a helyi emberek problémájára reflektál." Ez egyszerűen tévedés. Jézus minden kor emberéhez szól, a Biblia pedig a keresztény ember útmutatója kell hogy legyen az életben, különben semmi értelme nem lenne. Tehát téged, mint keresztény embert kérdezlek, a vallásod szent könyve mikor jogosít fel rá, hogy elutasítsd, vagy netovább, ahogy említetted korábban, erőszakot alkalmazz a menedékkeresők ellen?

Szóval itt az idő, hogy végre ne csak én, hanem te is megindokold álláspontod Isten Szavával! Amint ezt megteszed természetesen válaszolok további felvetéseidre is, de feleslegesen inkább nem fáradok. Várom válaszod!

2016. nov. 21. 21:56
 43/46 anonim ***** válasza:

# 3/42 válaszoló.

Állításodnak az ellenkezője az igazság!

Ugyanis a katolicizmus a legbűnösebb egyház.

Emellett a katolicizmus tanítása szöges ellentétben áll a Bibliai kinyilatkoztatásokkal, Isten igéjével!

2016. nov. 22. 13:21
 44/46 fairi1 ***** válasza:

"Az otthontalanoknak például otthont. Ennek nem feltétlenül Európában kell lennie természetesen, ha másképp is megoldható a dolog, és mindent megteszünk, hogy ne taszítsuk vissza őket a kilátástalanságba és szegénységbe. "

világbölcsesség jobb ha érdekel,történelem során sokszor megtörtént ez,és ritkán végződött happy endként. Végül otthon helyett nyomortanya és gettó fogja várni őket. Jószándékól lehet tőlük egy követelőzés és bizarr elvárás, és akár egészen elmehet odaáig gyengeség jelének nézik. ISIS harcosainak jó része európiai másod vagy harmadgenerációs muszlim fiatal aki nem látott maga előtt jövőt mert nem tudtunk adni,és az ISIS képviselt szélsőséges jihadista szervezetben találták meg amit hiányoltak.

"Szóval itt az idő, hogy végre ne csak én, hanem te is megindokold álláspontod Isten Szavával! Amint ezt megteszed természetesen válaszolok további felvetéseidre is, de feleslegesen inkább nem fáradok. Várom válaszod!"

erről még Bibliában sincs igazán szó,mert annyira elb@$zott helyzet jött létre.

Migránsoknak Európai politikai beavatkozás miatt semmisült meg az otthonuk és úgy fogadjuk be hogy jövőképet se tudunk neki adni (max töredékük tud élni vele, maradék munkanélküliség, börtön, terrorszervezetek). és otthonaikat jó részt Európából jövő volt migránsok gyerekei miatt vesztették el (rengeteg európai csatlakozott a polgárháborúhoz). Fegyverek jó része kelet európai országok elfekvő készletei felvásárolva nyugati pénzzel és törökök által terítve. Üdv globalizált kapitalista világrendben, és a hatalmas fegyverlobbi valóságában.

Csak isten tudja aki nem osztotta meg pontosan kinek mi a célja.

2016. nov. 23. 23:31
 45/46 fairi1 ***** válasza:

www.origo.hu/itthon/20161121-integralhatatlanok-a-muszlim-bevandorlokat.html

Meglepően jó cikk a témában! Iszlámtudományból végzett Marokkóban, ezután katolikus egyetemre is járt az interjúalany. Szóval ha valaki érti a dolgot egyike ő lehet. jelenleg Magyarországon tanít.

2016. nov. 24. 13:43
 46/46 anonim ***** válasza:
Őszintén szólva el is feledkeztem a vitánkról, de ahogy felnéztem most sok mindenről nem maradtam le. A kommentjeid alapján téged nem érdekel Isten szava, nem a Biblia alapján akarsz dönteni. Én úgy gondolom korrekt voltam veled, többször is megkértelek, hogy ne egyéni véleményed mondd, hanem támaszd alá érveid a Bibliával, te viszont úgy látszik erre nem vagy képes. Úgy gondolom akkor a vitát lezártnak tekinthetjük. Te gazdasági, politikai érdekek alapján hoztál döntést, én a Biblia alapján. Innentől kezdve nincs miről beszélnünk, hiszen két eltérő világ ütközik össze, még akkor is, ha te kereszténynek vallod magad. Viszlát!
2016. nov. 28. 21:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!