Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A pápa miért állt össze a...

A pápa miért állt össze a kereszténység legnagyobb ellenségével a liberalizmussal?

Figyelt kérdés

Ahogy elnézem, a liberálisok meg a pápa egy követ fújnak.

Mintha az előbbiek leírnák papírra, az utóbbi meg felolvasná.

Én nem nagyon élvonalbeli,templomba járó katolikus,nincs időm ilyenekre.

De, a migráció aggaszt.

A liberális embereket meg tiszta szívből....

Egyszerűen, süt róluk, hogy ártó lelkek, évtizedek óta dolgoznak a keresztények ellen.

És a legrosszabbak.

Ők olyan ellenség(mert ellenség), ami ellen nagyon nehéz harcolni, mivel itt vannak a határon belül.

A belső ellenség, sokkal veszélyesebb, mint egy külső.

Egy ilyen pápát,aki az iszlámot akarja ráengedi Európára még a "régi szép időkben" menesztettek és lecsuktak volna.

Nem dél-amerikai pápát kellett volna választani.

Vagy, nem kellene véleményt mondani olyan dologban, ami Európát érinti.

2016. nov. 4. 18:29
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
54%

"Újszövetségben nem, de a retorika egyértelmű. Van a megtért keresztény meg az eltévelyedett pogány akit potenciálisan meg kell téríteni. Egyenrangú kapcsolat nincs."

Nagyon el vagy tévedve, kevered a zsidó vallást a kereszténnyel. Pont ez ellen a gondolkodásmód ellen lépett fel Jézus, ő már azt hirdeti, hogy minden ember egyenlő, etnikai, vallási hovatartozásától függetlenül. Az már egy más kérdés, hogy a más vallásuakat lehetőség szerint meg kell téríteni a keresztény hitre. Úgy viszont biztos nem fogjuk őket megtéríteni, hogy elküldjük őket a 'csába.

"ő nem állította (félreértesz valamit), de muszlimok állítják (vallási vezetőik is), pápa mit se törődve mindenkit szívesen lát.

Ha ő nem is de utódai megélhetik hogy Olaszország iszlamizációját. (házasodáskor nőnek szinte elvárt felvennie az iszlámot, és a gyerekek már muszlimok is lesznek)"

Na, ez már a köztévén bőszen nyomatott Fideszes agymosás terméke gondolom. A muszlimok aránya az európai lakosságon belül még mindig elenyésző, és a legbátrabb becslések szerint is 2030-ra a lakosság kb. 8%-a lesz összesen muszlim, tegyük hozzá ebben benne van a nagyszámú orosz muszlim kisebbség is. Európa a muszlimok miatt nem fog iszlamizálódni, maximum a saját hibájából. Nekünk sokkal nagyobb esélyünk van integrálni, megtéríteni a beérkező muszlim hívőket, mint nekik minket. Itt a lehetőség a térítésre, amiről beszéltél. Gyakorlatilag házhoz jönnek a megtérítendő lelkek, mi kell még?

"erőszakosság sikert ér el toleranciával szemben. Ők megtehetnek ellenünk bármit,keresztény közösségek irtása közel-keleten szinte már normális. de nyugat behódol minden fura követelésnek,lassan városrészek vállnak muszlimmá ahol sária törvényei élnek. Humanizált keresztény vallás, és Európa szinte képtelen iszlamizáció ellen. Persze még a baj icipici, kevés helyen jelentkezik,de az megmutatta hogy helyi születésű iszlám srácok nagyon is vevők radikális eszmékre, sőt néhány még a terrorizmusra is.

Elveink valahol nagyon rosszul működnek."

Erőszakosság>tolerancia. És te még kereszténynek mered magad nevezni? Mégis mi alapján írod felül Jézus tanítását? Mikor mondott ilyet a Megváltód? Amikor azt mondta, hogy ha megdobnak kővel dobj vissza kenyérrel? Amikor megállította Pétert, aki a védelmére akart kelni támadóival szemben? Amikor könyörgött Istenhez, hogy bocsásson meg gyilkosainak? A kereszténység alapelve az erőszakmentesség, a tolerancia. Namármost, te odáig elmentél, hogy azt mondod akár erőszakot is hajlandó vagy alkalmazni muszlim testvéreiddel szemben. Akkor mennyivel vagy különb egy szélsőséges muszlimnál, aki erőszakkal lép fel keresztények ellen? Mondd már el nekem melyik vers alapján lennél kész erőszakot alkalmazni a menekültekkel szemben!

"Az idegent ne használd ki és ne nyomd el, hiszen ti is idegenek voltatok Egyiptomban” (Ez 22,20)

„Szeressétek hát a jövevényt, mert ti is jövevények voltatok Egyiptomban!” (5Móz 10,19)

„Hallottátok, hogy megmondatott: Szeresd felebarátodat, és gyűlöld ellenségedet. Én pedig azt mondom nektek: Szeressétek ellenségeiteket, áldjátok azokat, akik titeket átkoznak, jót tegyetek azokkal, akik titeket gyűlölnek, és imádkozzatok azokért, akik üldöznek titeket, hogy legyetek a ti mennyei Atyátoknak fiai, aki felhozza napját mind a gonoszokra, mind a jókra, és esőt ad mind az igazaknak, mind a hamisaknak. Ha csak azokat szeretitek, akik titeket szeretnek, mi jutalmat érdemeltek? Nem ugyanazt teszik a vámszedők is? És ha csak atyátok fiait köszöntitek, mennyivel tesztek másoknál többet? Nem ugyanezt teszik a pogányok is?” (Mt 5,43-47)

„Akkor ezt mondja a király a jobb keze felől állóknak: Gyertek, én Atyámnak áldottai, örököljétek azt az országot, amely számotokra készíttetett a világ teremtésétől fogva. Mert éheztem, és ennem adtatok, szomjaztam, és innom adtatok, JÖVEVÉNY VOLTAM ÉS BEFOGADTATOK ENGEM, mezítelen voltam, és felruháztatok, beteg voltam, és meglátogattatok, fogoly voltam, és eljöttetek hozzám." (Mt 25,34-35)

Te ezekkel az idézetekkel össze tudod egyeztetni, amit beszélsz? Mert én úgy látom hogy szöges ellentétben áll a Bibliával az, amit mondasz.

2016. nov. 5. 13:22
 22/46 anonim ***** válasza:
A Pápa sem isten szolgája. A Pápa sem ismeri az élő Istent. A Pápát is a politika irányítja és tartja sakkban. A SIA ugyan úgy ott van a Vatikánban, és mindig olyan Pápa maradhat a pozíciójában hosszabb ideig, amelyik úgy táncol, ahogyan a CIA titkos vezérei fütyülnek.
2016. nov. 5. 20:17
 23/46 anonim ***** válasza:
szaja: Én úgy hallottam nyomást se kell gyakorolniuk már rá, mert rádióhullámok segítségével irányítják az agyát. Kennedyt is így ölették meg vele tudtommal.
2016. nov. 5. 20:32
 24/46 anonim ***** válasza:
7-esnek igaza van.
2016. nov. 6. 18:29
 25/46 anonim ***** válasza:

Szerintem ez még csak fikció. Nem hinném, hogy Kennedy-t ilyen módszerrel lőtték és ölték volna meg 3 irányból is.

Osvald egy szerencsétlen balek és bűnbak volt, de mindenki tudja, hogy nem ő volt a gyilkos merénylő.

Jól összehangolt összeesküvés volt, ahogy a 2 torony lerombolása is, Irak megtámadása is és még sorolhatnám.

Szerintem ezeknek semmi köze a rádióhullámoknak. Sokkal inkább a háttérben titokban működő titkos szervezetnek.

2016. nov. 6. 20:11
 26/46 anonim ***** válasza:
Szaja: Irónia mond-e neked valamit? Jézusom ember, álomvilágban élsz...:D
2016. nov. 6. 22:15
 27/46 fairi1 ***** válasza:

"Pont ez ellen a gondolkodásmód ellen lépett fel Jézus, ő már azt hirdeti, hogy minden ember egyenlő, etnikai, vallási hovatartozásától függetlenül."

Naja, mikor összesen Közel-keleten két vallás létezett rómaiakké és a zsidóké.

És az ószövetség nem lett érvénytelen az újszövetséggel. Annyi a változás újszövetség szerint mindenki szívesen van látva, míg a zsidó vallás elég zártkörű társaság. Régen jól értelmezték, mindenki lehet keresztény, bőrszíntől és nemzetségtől független, de a többi ember pogány volt akik vagy megtértek vagy nem voltak oly szívesen látva (zsidó pogromok, eretnekek és pogányok elleni fellépés)

Jézus minden embert szívesen látott, aki elfogadta őt bűnei megbocsájtást nyertek...

Jézus szavai mindig aktuális politika szerint lehet értelmezni.

"Az már egy más kérdés, hogy a más vallásuakat lehetőség szerint meg kell téríteni a keresztény hitre."

nem behívták az embereket hanem hozzájuk mentek a hittérítők.

". A muszlimok aránya az európai lakosságon belül még mindig elenyésző, és a legbátrabb becslések szerint is 2030-ra a lakosság kb. 8%-a lesz összesen muszlim"

persze elhallgatod hogy nem egyenletesen szétosztva hanem negyedekbe tömörülve valahol már szinte színtiszta muszlim negyedekké alakulva, ahol saját törvényeik vannak nem európaik. Többször volt botrány sária rendőrség tagjait tartoztatták le.

Most pár millió újabb ember jön be lassan,újabb negyedeket létrehozva, ezzel párhuzamos államok fognak kialakulni 2030-ra.

Keresztény vagy nyugati szekuláris nem lesz belőlük, saját közösság saját szokás, saját törvény.

"Európa a muszlimok miatt nem fog iszlamizálódni, maximum a saját hibájából"

nem tud velük semmit kezdeni, vallásuk azt mondja ők a felsőbbrendű, ez világosan ki van jelentve,ilyen mentalitás nem veszik ki könnyen főleg ha saját negyedeket alkotnak. Muszlim inkább megy muszlim mellé mint máshova.

"Itt a lehetőség a térítésre, amiről beszéltél. "

kb lehetetlen, mivel hitehagyás súlyos bűn, amit család becsületbeli gyilkossággal is büntethet. Család és barátok teljes kitagadása lehet a jutalom ilyenért.

ha állami szinten nincs erőltetve vagy támogatva, inkább keresztények fognak áttérni mint fordítva.

keresztény hittérítés nem igazán működött muszlim országokban mondjuk ellentétben Afrikával, de még Ázsiában is ért el sikereket (Korea).

Iszlám vallás kb mondja keresztények tévednek, Jézus csak próféta és nem messiás.

Tuti fordul elő hogy muszlim kereszténnyé válik lehet olvasni is, de ritkán jár hátrány nélkül.

"Erőszakosság>tolerancia. És te még kereszténynek mered magad nevezni? "

keresztény hittérítők járták a világot,legnagyobb vallássá vált, most lassan eltűnik., Egész keresztény közösségek tűnnek el Közel-keleten,közben meg keresztény államok radikális iszlám vallású államokat támogatnak (szimpla politika, mit vallanak az menyire veszélyes lényegtelen).

"Mégis mi alapján írod felül Jézus tanítását?"

„Ne gondoljátok, hogy békét hozni jöttem a földre. Nem azért jöttem, hogy békét hozzak, hanem kardot. Azért jöttem, hogy szembe állítsam az embert apjával, a lányt anyjával és a menyet anyósával: saját háza népe lesz az ember ellensége. Aki jobban szereti apját vagy anyját, mint engem, nem méltó hozzám. Aki jobban szereti fiát vagy lányát, mint engem, nem méltó hozzám (Mt 10,34-37; a Szt. Jeromos Kat. Bibliatársulat fordítása szerint).”

Igaz, Jézus tanítása jól le lett butítva, igazi PC-vé alakítva, ahogy mai poltika szerint ildomos.

"Úgy viszont biztos nem fogjuk őket megtéríteni, hogy elküldjük őket a 'csába. "

Akik nem tértek meg azok gyakran mentek a p.csába, zsidók és eretnek csoportok hosszan tudnak erről mesélni.

" Amikor azt mondta, hogy ha megdobnak kővel dobj vissza kenyérrel? Amikor megállította Pétert, aki a védelmére akart kelni támadóival szemben? Amikor könyörgött Istenhez, hogy bocsásson meg gyilkosainak? A kereszténység alapelve az erőszakmentesség, a tolerancia."

(Mt 10,34-37) világosan megmondja mindennek meg van a helye és ideje. Liberalizált keresztényből ki lett törölve azok a sorok közbeszédből amik kicsit kellemetlenek. Jézus beszéde mindig az adott politikai környezet szerint értelmezték, volt mikor békét mutató sorok lettek háttérbe sorolva, van mikor az konfliktust mutatóak lettek.

"Te ezekkel az idézetekkel össze tudod egyeztetni, amit beszélsz? Mert én úgy látom hogy szöges ellentétben áll a Bibliával az, amit mondasz."

ha jön egy vándor, vagy utazó azzal tisztességesen kell bánni,ez még az iszlám vallásban is benne van,egy idegen, jövevény szívesen vendégül kell látni. Ám arra is megvoltak a sorok hogy kell azokat látni akik az erőforrásokat akarják és a lakhelyet.

Mostani értelmezés ez valahogy univerzális lett, ki van ragadva ami mai politikának kell és ennyi. PC-vé butított kereszténység..

2016. nov. 6. 22:32
 28/46 anonim ***** válasza:

Én annyira élek álomvilágban, amennyire valóságos Isten és az Angyalok létezése valamint a Paradicsom és a további dimenziók létezése.

Szerinted mennyire élek álomvilágban és mennyire valóságos a gonosz titkos irányítása?

Lk. 4,6. És monda néki az ördög: Néked adom mindezt a hatalmat és ezeknek dicsőségét; mert nékem adatott, és annak adom, a kinek akarom;

2Thess. 2,7. Működik ugyan már a törvényszegés titkos bűne: csakhogy annak, a ki azt még most visszatartja, félre kell az útból tolatnia.

2016. nov. 8. 21:43
 29/46 a0511 ***** válasza:

Miért gondolod, hogy a liberalizmus a kereszténység ellenfele lenne?

Tudod, a "katolikus" szó azt jelenti, hogy "egyetemes". A kereszténység mindenkié. A kereszténység nem európai, se nem magyar, Isten - a hivatalos tanítás szerint - mindenkit egyformán szeret, nemzetiségtől, nemtől, bőrszíntől függetlenül. Jézus sem volt európai, vagy ezt már elfelejtetted? Ha a kereszténységet a nemzeti identitásod részeként értelmezed, akkor vagy nem vagy tisztában a vallásod gyökereivel, vagy csak "kulturális keresztény" vagy, aki csak a történelmünk fontos részeként értelmezi a hitet, de ő maga nem hisz, vagy nem tartja fontosnak a hite gyakorlását.

2016. nov. 9. 17:00
 30/46 anonim ***** válasza:

"Naja, mikor összesen Közel-keleten két vallás létezett rómaiakké és a zsidóké.

És az ószövetség nem lett érvénytelen az újszövetséggel. Annyi a változás újszövetség szerint mindenki szívesen van látva, míg a zsidó vallás elég zártkörű társaság. Régen jól értelmezték, mindenki lehet keresztény, bőrszíntől és nemzetségtől független, de a többi ember pogány volt akik vagy megtértek vagy nem voltak oly szívesen látva (zsidó pogromok, eretnekek és pogányok elleni fellépés)

Jézus minden embert szívesen látott, aki elfogadta őt bűnei megbocsájtást nyertek..."

Nem egészen értem hogy jönnek ezek ide. A római vallás sokkal jobban különbözött a kereszténységtől, mégse lépett fel ellene Jézus. Az pedig kit érdekel, hogy régen hogy értelmezték a dolgokat? Engem nem érdekel, hogy különböző korokban hogy fogadták a "pogányokat", engem Jézus tanítása érdekel. Abban pedig nem találok olyat, ami feljogosítana minket arra, hogy elutasítsuk muszlimokat. Te se hoztál eddig fel semmit sem az érdekedben, pedig nagyon várom már a mellébeszélés helyett a bibliai idézeteket!

Ó, még az utolsó mondatodra reagálva, hogy érted azt, hogy Jézus csak azokat látta szívesen, akik megtértek? A többieket megvetette vagy mi? Magyarázd már el légyszi!

"nem behívták az embereket hanem hozzájuk mentek a hittérítők."

De azt hangsúlyoztad, hogy milyen fontos szerepet játszik a kereszténység életében a hittérítés. Ezek a "pogányok" gyakorlatilag házhoz jönnek, hogy megtérítsük őket, hogyan utasíthatná el ezt egy olyan vallás, amelynek egyik központi eleme a hittérítés?

"keresztény hittérítők járták a világot,legnagyobb vallássá vált, most lassan eltűnik., Egész keresztény közösségek tűnnek el Közel-keleten,közben meg keresztény államok radikális iszlám vallású államokat támogatnak (szimpla politika, mit vallanak az menyire veszélyes lényegtelen)."

Ez nem volt válasz, a kérdés továbbra is fennáll: úgy gondolod, erőszakot kéne alkalmazni a migránsokkal szemben? Erőszak>tolerancia?

Az Mt 10, 34-37 nem tudom minek a helyéről, idejéről beszél szerinted. Ebben a részletben arról beszél Jézus, hogy nyilván konfliktusokat fog okozni, és az igaz kereszténynek erősnek kell maradnia és őt kell választania, akár még egy családtaggal szemben is, még akkor is, ha ez néha nagyon nehéz. A témánkba nem egészen értem hogy illik szerinted.

"Ám arra is megvoltak a sorok hogy kell azokat látni akik az erőforrásokat akarják és a lakhelyet."

Igen? Hol?:D

Továbbra is várom a válaszodat, te hogyan értelmezed az általam felhozott idézeteket? Hogy fér bele azokba az, amit beszélsz? Különösen érdekelne az alábbi részletekre a válaszod:

"Szeressétek ellenségeiteket, áldjátok azokat, akik titeket átkoznak, jót tegyetek azokkal, akik titeket gyűlölnek, és imádkozzatok azokért, akik üldöznek titeket"

"Ha csak azokat szeretitek, akik titeket szeretnek, mi jutalmat érdemeltek?"

A migrációnak nyilván megvannak a maga előnyei, hátrányai is szép számmal. Az is lehet, hogy hosszú távon negatívan fog hatni Európára. De akárhogy is nézem, a Biblia nem jogosít fel minket arra, hogy elutasítsuk ezeket a jövevényeket. Sőt mi több, számos helyen a befogadásra szólít fel. Ignorálhatjuk ezeket a részeket félelmünkben, de akkor ne villongjunk vele, hogy mekkora keresztények vagyunk, és ne kritizáljuk azt, aki igyekszik Isten szavához igazítani a tetteit.

2016. nov. 9. 18:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!