Akik hisznek Istenben, azok jobb emberek, boldogabbak?
"Az igazság nem a %-októl függ"
De az, hogy két ember írását összemosod, már nagyon is.
Mindegy, buta vagy. Még így se vetted észre, hogy szóltam.
Pech.
Na, te legalább egyenes vagy.
De akik - jó páran - lepontozták ezt is, azok sunyik, mint a sötét éjszaka.
Szerintem igen, mert kell egy koordináta-rendszer az ember életében és akinek ez nincs meg, annak mindenképpen rosszabb lehet. Viszont az ún. vallásosságnak ehhez semmi köze. Ha valaki buta akkor lehet vallásos úgy, hogy nem sokat ért az egészből, csak megszokásból templomba jár néha. Talán még hisz is valamiben, de megértés nélkül szerintem ez sem ad kapaszkodót. Mint matekórán az aki fél évet kihagyott. Jelenlétiben ott lesz de kb ennyi. :)
Én azt gondolom, a hit az kicsit megfontoltabbá meg empatikusabbá teheti az embert, amennyiben hajlamos belegondolni a dolgokba, hisz mégis egy morális iránytű. Aki buta, rosszindulatú az mindent megmagyaráz / megindokol magának meg másoknak. Hisz a bibliában is vannak kegyetlen részek főleg ószövetségben, és ugye kimagyarázták annak idején a boszorkányégetést meg vallásháborút.
A vallás a vallásos embernek adhat pluszt, és így hasznos lehet.
UGYANEZ a vallás az ateistának komoly csapást jelent.
Alkattól függ, hogy te melyik vagy.
Igazából, ha komolyan veszik a különböző Istenek köré felépített maszlagot, akkor könnyen lehetnek lelkileg és szexuálisan nyomorékok és boldogtalanok is.
Nem egy olyan párt ismerek, akik a házasságig nem szexeltek soha, aztán 35 évesen meg közölte a doki, hogy hát 20-25 évesen még talán lehetett volna gyerek, de most már biztosan nem lesz.
Arról nem is beszélve, hogy sokan a vallási maszlag miatt a lombikbébi programban sem hajlandóak részt venni, mert ott a fel nem használt, de megtermékenyített petesejteket elpusztítják és ezt is tiltja az ő istenük.
Szerintem ettől ők nem igazán jó emberek és nem is hiszem, hogy olyan nagyon boldogok lennének.
A válasz a kérdésre Igen, de csak elméletig. Miért ez a válasz? Mert mit tanít minden vallás, mi az a 2 dolog amit mindegyik tanít?
- 1. Isten van
- 2. Isten figyel téged, ezért legyél jó, mert ha más nem is látja/látta mit csináltál tegnap attól ő azt még feljegyezte és idővel számonkéri rajtad! Ennyire egyszerű a válasz, a többi csak kamu.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!