Miért akarnak bizonyos vallásosok ateistákat téríteni?
A vallás hiten alapul. Az ateista is hiszi hogy nincs Isten. Az is egy fajta vallás.
Vallja hogy nincs Isten!
Egyrészt: sok köztük az annyira buta, mint az előző.
Másrészt: egy hívő lelki békéje akkor van csak meg, ha körülötte lehetőleg MINDENKI UGYANAZT hiszi.
Mivel neki nincsen tudása, ugye...
látod nekem pont ez a problémám, csak fordítva: amióta az eszemet tudom mindig vannak olyanok akik le akarnak beszélni a hitről, pedig én nem bántom őket ezzel meg nem is "térítem" őket, csak annyit kérek hogy HAGYJANAK BÉKÉN!! :D
Vortrekker, ugye nem gondolod, hogy az egyik dolog felmenti a másikat?
MINDKETTŐT abba kellene hagyni: MOST és FELTÉTEL NÉLKÜL!
Tehát nincs olyan, hogy "mi majd akkor hagyjuk abba a térítést, ha ti is"!
Amúgy a kettő között olyan különbség is van, hogy az ateistának nem kötelező térítenie, míg a vallásosnak igen. Ennyivel is rosszabb a vallás.
A "keresztény"szó krisztusit jelent.Krisztus egész életét arra szánta,hogy Istent,a Szeretetet bemutassa a világnak,mert tudta,hogy a szeretet életrendje az egyedüli út a boldogságra.Mivel minden embernek boldogságot akart szerezni,ezt hirdette,gyakorolta egész életében.Aki krisztusi,ugyanezt teszi.
Az istentelenek zöme vágyik ennek hallgatására,s ennek legfényesebb bizonyítéka,a temérdek istentelen jelenléte a "Vallás",és "Valláskritika"rovatokban.
Amint az Istenben hívő emberek nem követelik az istentelenségben hívők távozását ezekről a rovatokról,úgy hiszem,nekik sem kellene panaszkodni a másfajta hívők szándékaira!
"a temérdek istentelen jelenléte"
Mivel nem hülyék, és ha valami fenyegeti őket, azzal foglalkoznak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!