Keresztényként nem tartod visszásnak, hogy a végtelen kegyelmű Istennél elkárhozhat valaki azért, mert bár szintén következetes keresztény, csak máshogy értelmezi a Bibliát, mint a te saját felekezeted?
A hívő teste a Szent Szellem temploma. És azért kell templomba vagy gyülekezetbe járni (mondjuk lehet máshogyan is megszentelni az Úrnak napját) hogy testvéri kapcsolatba legyél a többi hívővel, vagy Atyafival. De az is jó Istennek ha mondjuk otthon gyűl össze sok ember szombaton vagy vasárnap. Csak lehet hogy nem férnek el ot.
Az ószövetségben nem kárhozott el aki áldozatot mutatott be Istennek (kivéve ha Baálnak, vagy másnak).
Én voltam 21-es
Az Ószövetségi törvények az Isten igazságai, de Jézus elszenvedte a golgotán ezt az igazságot helyettünk, azért hogy megváltás lehetőségét megadja. Azért Új szövetség. A hívőnek csak úgy kell élnie mint Jézus. Tehá megkell tartania az új szövetséget. Ezért felesleges már áldozatot tenni, körülmetélkedni.
Én voltam 24.
Ez pl.Istent Szellemben és Igazságban kell imádni. Ha valaki nem igazságban imádja az bűnben van. Az igazság egy. Jézus az igazság.
#25: Ezzel a logikával elkárhozik az, aki:
*Megszámolja egy rovar lábait, és azt találja, hogy hat lába van, mert a Biblia szerint négy
*Aki komolyabban foglalkozik a matematikával, mert az bebizonyítja, hogy a pi irracionális, sőt transzcendens, mikor az a Biblia szerint egyenlő hárommal
*Aki megtanulja az iskolában, majd készpénznek veszi a víz körforgását, mert nem más, mint maga Jézus mondta az ellenkezőjét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!