Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztényként nem tartod...

Ozmium42 kérdése:

Keresztényként nem tartod visszásnak, hogy a végtelen kegyelmű Istennél elkárhozhat valaki azért, mert bár szintén következetes keresztény, csak máshogy értelmezi a Bibliát, mint a te saját felekezeted?

Figyelt kérdés
Nem értem, hogy lehet, hogy egyszerre szerető, végtelenül kegyelmes, de a követőit amúgy pokolba küldi, mert Háromság hívő vagy tagadó, homousion vagy homoiuson, imádkozik szentekhez vagy nem, stb.
2016. aug. 27. 23:39
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:

A hívő teste a Szent Szellem temploma. És azért kell templomba vagy gyülekezetbe járni (mondjuk lehet máshogyan is megszentelni az Úrnak napját) hogy testvéri kapcsolatba legyél a többi hívővel, vagy Atyafival. De az is jó Istennek ha mondjuk otthon gyűl össze sok ember szombaton vagy vasárnap. Csak lehet hogy nem férnek el ot.

Az ószövetségben nem kárhozott el aki áldozatot mutatott be Istennek (kivéve ha Baálnak, vagy másnak).

2016. szept. 1. 19:11
 22/36 anonim ***** válasza:

Én voltam 21-es

Az Ószövetségi törvények az Isten igazságai, de Jézus elszenvedte a golgotán ezt az igazságot helyettünk, azért hogy megváltás lehetőségét megadja. Azért Új szövetség. A hívőnek csak úgy kell élnie mint Jézus. Tehá megkell tartania az új szövetséget. Ezért felesleges már áldozatot tenni, körülmetélkedni.

2016. szept. 1. 19:28
 23/36 anonim ***** válasza:
17-es vagyok. Kedves 12%-os Válaszoló, miben nem volt igazam? Írtam én olyat, hogy nem fontos, hogy hogyan értelmezzük a Bibliát? Nem, nem ezt írtam. Hanem hogy Isten nem küld a pokolra senkit sem azért, mert esetleg nem úgy értelmezi a Bibliát, ahogy Te. Vagy szerinted igen?
2016. szept. 1. 19:56
 24/36 anonim ***** válasza:
De mert valaki úgy értelmezi a Bibliát hogy Isten az evolúcióval teremtette meg az embert. A tremtés történetet pedig nem kell szó szerint venni. Ez hazugság a föld 5776 éves. És volt özönvíz 4200 évvel ezelőtt. Elérte a víz a tengrszintől mért 5000 méteres nagyságot. Az Ararát hegyén akadt meg a bárka. Ha valaki nem tényként értelmezi (ahogyan Jézus) akkor elfog kárhozni.
2016. szept. 1. 20:04
 25/36 anonim ***** válasza:

Én voltam 24.

Ez pl.Istent Szellemben és Igazságban kell imádni. Ha valaki nem igazságban imádja az bűnben van. Az igazság egy. Jézus az igazság.

2016. szept. 1. 20:06
 26/36 anonim ***** válasza:
Te melyik gyülekezetbe jársz?
2016. szept. 1. 20:20
 27/36 anonim ***** válasza:

#25: Ezzel a logikával elkárhozik az, aki:

*Megszámolja egy rovar lábait, és azt találja, hogy hat lába van, mert a Biblia szerint négy

*Aki komolyabban foglalkozik a matematikával, mert az bebizonyítja, hogy a pi irracionális, sőt transzcendens, mikor az a Biblia szerint egyenlő hárommal

*Aki megtanulja az iskolában, majd készpénznek veszi a víz körforgását, mert nem más, mint maga Jézus mondta az ellenkezőjét.

2016. szept. 1. 20:23
 28/36 anonim ***** válasza:
Egy pünkösdibe, de a felekezet nem üdvözít (Az Isten igéje élő és mindenható. A Biblia a lényeg). Ja és nincs pünkösdi vallás csak felekezet van ami keresztyén vallású.
2016. szept. 1. 20:26
 29/36 anonim ***** válasza:
Ez 27-esnek: Jézus azt mondta hogy széles az az út ami a halálba visz és sokan járnak rajta, és keskeny az az ösvény és kevesen TALÁLJÁK MEG ami az életre visz.
2016. szept. 1. 20:29
 30/36 anonim ***** válasza:
100%
És Te teljesen biztos vagy benne, hogy 100% helyesen értelmezed a Bibliát?
2016. szept. 1. 20:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!