Ay carramba! kérdése:
Ha isten létezik, akkor miért kell férfinak lennie? Miért nem nő?
Figyelt kérdés
És mondjuk miért nem kopasz, és miért öreg emberként ábrázolják/képzelik el? Meg miért van szakálla?2016. aug. 22. 14:02
41/51 anonim válasza:
Én voltam 40-es. Ezért kell szeretnie úgy mint önmagát, mert Isten a férfitól nemcsak a saját lelkét, hanem a feleségének a lelkét is számonkéri. De a gyermek lelkét is számon kéri a nőtől a sáját lelke mellett. (Mert ugye amikor egy 5 éves muszlim kisgyerek elvágja egy amerikai hadifogoly torkát Allahért az már pokolra való ha nem tér meg. gyermekek kerülhetnek a pokolba. És ezért nyílván a szülő felel, mert nekik megnevelnie Isten igéjére, hogy megmentse. ezért van benne a parancsolatokban hogy tiszteld atyádat, anyádat.)
42/51 anonim válasza:
Itse.
A férfi az uralom, a nő a hatalom. Ki-ki döntse el, hogy jó ez a kettő együtt. Ha van hierarchikus királyi uraltság és úgy működik a hatalom, vagy ha szétesett, esetleges, önkényes anarchikus a hatalom.
43/51 anonim válasza:
Isten gyakorlatilag "férfi", mivel Isten elsőnek férfit teremtett, és utána nőt. A férfi Isten dicsőségére, a nő pedig a férfinak lett teremtve. (Ez le van írva a Bibliában.) Jézus is férfi volt. Tehát, Isten "férfi" (lehet hogy furcsa, de így van), mivel Ő egyenlő Istennel.
44/51 anonim válasza:
Abban a bibliaban amit 1000x atirtak atszabtak reszeket kihagytak ? Aha
Isten lelek nem ferfi nem no
45/51 anonim válasza:
Igen. Isten Szellem, de szentháromság van. (Atya, Fiú, Szent Szellem, amiből 2 férfi neműen van elnevezve [sőt az angyalokat is a biblia férfi neműként nevezi meg [mint az angolban a "He"], tehát az eredeti görögben, héberben olyan nyelvtani szerkezet van]. :D. Tudom, hogy hímsovinisztának tűnik, meg fura, de ez az igazság.)
46/51 anonim válasza:
Tehát, nem férfi, de férfi jegyekkel rendelkezik inkább (Mivel egy férfi több, mint egy nő). Vagy hogy mondjam, ha emberként is kell megjelennie, egyértelműen férfiként jelenik meg. (Pl.: Jézus. Tehát nem születhetett nőként meg. Ezek nem véletlenek.)
47/51 A kérdező kommentje:
Szerintem elsősorban azért képzelik Istent férfinak, és ábrázolják úgy, mert hosszú-hosszú évszázadokon át a férfi volt a vezető, első rangú nem, így őt is így képzeli el mindenki, és ábrázolja.
2017. máj. 20. 14:12
48/51 anonim válasza:
De ha vallásos embert kérdezel meg, az nyílván a bibliát veszi alapul, ahol szintént a férfi a nagyobb rangú a nőtől. És nem öreg emberként képzelik el, hanem úgy néz ki, mint Jézus. Mivel Jézus és az Atya egyenlőek. Aki látta Jézust, az látta az Atyát. Én is ha Isten el kell képzelnem, akkor Jézust képzelem el. Nyílván. Ez egyértelmű.
49/51 A kérdező kommentje:
Erről eszembe jutott egy "rágcsálnivaló":
1. A kereszténység egy egyistenhitű vallás.
2. Isten jóvoltából termékenyült meg Mária, aki megszülte Jézus Krisztust.
3. Jézus is isten.
4. Viszont ha Jézus is isten, és Isten is isten, akkor már ketten vannak, tehát a kereszténység annyira nem is egyistenhitű vallás.
5. Ellentmondás 1. és 4.-k között.
2017. máj. 20. 17:27
50/51 anonim válasza:
Jézus ember, aki Istennel (Atya) egyenlő a Szent Szellem által.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!