Ha isten létezik, akkor miért kell férfinak lennie? Miért nem nő?
#16 Köszi hogy szóltál. Utólag én is rájöttem, hogy nem nekem mondta.
Amúgy nagyon érdekeseket írtatok! Köszi!
Kedves válaszolók!
Többség hivatkozik itt a korabeli művésztere meg hogy azért ábrázolják öregnek mert hogy bölcs meg hogy azért férfi mert atya...
De valószínűbb hogy sok vallás a ókori görög Zeusz főisten ábrázolását másolta le...
Zeusz:
Tipikus isten ábrázolás:
Mint ahogy a Noé özönvíz történetét is már létezett az ószövetség elött is bizonyos mitológiákban és kereszténység elötti vallásokban...
22.válaszoló!
Ezt írtad:
"Mint ahogy a Noé özönvíz történetét is már létezett az ószövetség elött is bizonyos mitológiákban és kereszténység elötti vallásokban..."
Természetesen az fel sem merül benned,hogy az ószövetségi írások,és más kultúrák ugyanonnan vették a forrást:A valóságból?
"Természetesen az fel sem merül benned,hogy az ószövetségi írások,és más kultúrák ugyanonnan vették a forrást:A valóságból?"
NEM!
Miért kellene?
24. válaszoló!
Ha 1000 tanú állítja,hogy Vlagyivosztokban,egy göndörhajú,vastag szájú fekete lövöldözött-egyesek szerint AKM-mel,mások szerint Uzival,s különböző gépfegyverekkel,-nagyon valószínű,hogy nem álmodták a dolgot egyszerre,ezren....
Ez valahogy így lehet a teremtéstörténettel is.
1. Előbb volt férfi mint nő. Elsőnek Ádám lett, majd Ádámból lett Éva.
2. A férfi az Isten dicsőségére lett teremtve, a nő pedig a férfi dicsőségére lett teremtve.
3. A férfi (házasságban) feje a nőnek (feleségnek).
4. A teremtés koronája a férfi, a nő (házasságot vegyünk alapul Ádám és Éva miatt) pedig a férfi "koronája", azaz ékessége.
5. A teremtésben Isten megteremti Ádámot, mint embert, Ádám viszont a nőre, asszonyi állat kifejezést használ, csak a bűneset után nevezi el (Ádám) Évának, ezt nem Isten adta a nőnek, hanem Ádám adott nevet neki. Tehát uralkodik rajta. Nagyobb rangú a férfi, mint a nő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!