Ha isten létezik, akkor miért kell férfinak lennie? Miért nem nő?
Mert ez az én személyes tapasztalatom. Először is, a válaszadók mind a Bibliából idéztek, szóval a válaszukat arra alapozták. Másodszor az a baj, hogy a személyes tapasztalatok hatalmas részét az agy is elő tudja állítani és CT vizsgálattal megnézték, az is állítja elő. Harmadszorra a csodás gyógyulások ma még csodák, holnap már tudománynak nevezzük. Egy csoda addig tart, amìg meg nem tudjuk magyarázni. Személyes tapasztalatom pedig az, hogy bármiért imádkoztam, egyből megkaptam és nem értettem, hogy miért. Rendben van, igyekeztem nagyon jó ember lenni, de más is, én miért kaptam meg, ha mások nem? Aztán mostanában kipróbáltam, hogy nem imádkozok semmiért, mégis minden sikerül. Ez sok kérdést felvet.
De a lényeg továbbra is, hogy egy olyan lényen folyik a vita, akiről senki sem tud semmit, maximum azt hiszi. És ilyenen viratkozni fura számomra.
Cynithia értelmes választ adtál 31-re, elismerem. A gyakori nem a legjobb hely a mély vitákra, nem is azért született. Én szoktam másból, filozófusoktól, keleti írásokból is idézni, ha úgy érzem segítő, de azt is lepontozzák:D
1-2 megjegyzést:
1) az ima lényege párbeszéd az Abszolútummal, a tudat-fölöttivel, a szellemi világgal, hálaadás, köszönet- nem kérés a lényege, és főleg nem magunknak... ha "mégis minden sikerül" -örülünk neki, de ne keseredj el, ha néha mégsem "minden". A lét tragikus.
2)"a személyes tapasztalatok hatalmas részét az agy is elő tudja állítani és CT vizsgálattal megnézték, az is állítja elő. " Nem.
Nem, az agy az idegrendszer, a test, a légzés, a keringés - minden eszköz. Én gondolkodom, nem az agyam (az eszköz), Én látok, nem a szemem (az is egy szükséges eszköz)
Hasonlatos, mintha azt mondanánk, a zenét a rádió állítja elő. Nem a rádió eszköz - és mint ilyen mérhető, tudományosan / műszaki szempontokból leírható és össze is keverhető azzal, aminek eszköze... Vagy, hogy korsóban keletkezik a víz - nem a forrásnál töltöm a korsót és abból öntök- úgy néz ki aki a forrásról nem tud (minden eseteben, nem akar tudni), mintha ott keletkezett volna.
3) abból idéznek, amiből tudnak, de ez korántsem jelenti azt, hogy nincs személyes átélésük- többnyire van, és csodálkozva ráismernek valamelyik szentkönyvben (ami nem véletlenül lett szentírás a minden korban a világon mindenütt különleges a szentirat) ráismernek arra a személyes élményükre, vagy megtalálják egy művészi erővel létrejött ihletett alkotásban - ez a műalkotás átélése - ekkor érzik annak az igazát..
Szolzsenicin írja valahol, pontatlanul emlékezetből idézve, hogy "vannak új, teljesen eredeti gondolataim, felismeréseim, felfedezéseim - és később néha megtalálom valamelyik régi - ókori - írásban".
Ez azt jelenti, hogy átélte az új gondolat KELETKEZÉSÉT EREDETÉT.
És ez, ami nagyon fontos - és egyben nem való egy ilyen helyre, amelynek kérdezz-felelek az alapja.
De érdemes elgondolkodni: honnan jön a gondolat? honnan az érzet? nem az érzékelés, az érzet. Mi az ihlet? Az intuíció? Ezekre a materialisták nem tudnak választ adni - a tudományra hivatkoznak "majd felfedezi" de nincs meg nekik ezek lényege. Ez csak a szellemi világból értelmezhető. A nem tükrözött tudtaállapotból, egy új gondolat nem a múlt-tudatból születik - csak JELENLÉTBEN tud keletkezni.
27 fereertetted az egeszet himsoviniszta magyarazat.
Sajat kepmasara ferfinak es nonek teremtette.
Magyarul isten mindket nemu nincs felsobrenduseg teremtes koronaja
Ferfinak es nonek egyenlonek
Én voltam 27. 1Mózes 2,18-25.
De Pál is beszél róla.
Pal azert mondta mert kulonben megkoveztek volna az adott kor tarsadalmi normai szerint beszelt ahol a nonel egy birka tobbet ert.
DE pal azt is mondta a ferfi ugy szeresse feleseget mint krisztus az egyhazat eletet adja erte...
Himsoviniszta suket duma ki kibol lett
Attol hogy a no a ferfi reszebol lett teremtve teljesen egyenragu
Ha ez nem igy lenne nem a bordabol hanem a seggebol huzta volna ki Isten vagy a lababol.
Soha sehol nem ir a biblia a ferfi felsobbrendu voltarol
Felsobrendu az akit Itse arra ker maganal is jobban szeresse az asszonyt es adja akar eletet is erte?
NEM
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!