Ha isten létezik, akkor miért kell férfinak lennie? Miért nem nő?
Légy szíves ne értsetek félre. Én nem kritizálni, bosszantani akarok. Csak kíváncsi voltam, ti mit gondoltok.
+ A Biblia nem azt írja, hogy Isten a saját képére teremtette az embert?
Az én véleményem:
Ahogy sokan leírtátok, hogy azért van szakálla és idős, mert így bölcsebbnek látszik. (Én is így gondoltam.) Meg azért férfinak képzeli el mindenki, mert ugye az ókorban, a középkorban, és az újkorban a legtöbb férfi magasabb rangú volt a nőknél, és így természetesen a teremtő ábrázolása csak és kizárólag férfi lehetett. Amúgy az igaz, hogy nincsen neme.
+ Nem vagyok vallásos, de tiszteletben tartom. :)
"Pl. ilyeneket: "A trollkodáshoz is kell egy kis ész, amiből neked sajnos nem sok jutott" "
Az nem neked szólt Kérdező, valamelyik kommentelő írt ki Máriával kapcsolatban két bunkó, provokatívnak szánt kérdést, amikre a választ egy közepesen értelmes tizenéves is tudja. A kérdéseddel nincs semmi bajom.
A saját képére teremtettség egyébként nem fizikai, hanem szellemi hasonlóságot jelent. Az ember hasonlatos Istenhez abban, hogy szabad akarata van, szabadon dönt jó és rossz között, nem ösztönei irányítják, felelős tetteiért. Tehát tulajdonképpen azt jelenti, hogy nem vagyunk állatok.:)
Tisztelt Ay carramba!
Azt jól tudod,hogy a keresztény hit szerint Istennek nincs nemisége,hisz isten,aki mindennek az eredete.
Valóban,a saját képére,és hasonlatosságára alkotta az embert,de arról nem ír a Biblia,hogy ez vonatkozik-e a fizikai megjelenésére,tehát 50-50% az esélye a testi megnyilvánulásának.(Nyilván,ez Jézus esetében 100%,aki az egy Isten egy megnyilvánulása.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!