Mit szóltok az alábbi idézethez?
Első nekifutásra azt kell hogy mondjam, rossz kategóriába került a kérdés.
Ha valláskritikát akarunk megfogalmazni, és ehhez a teológia nyelvét használjuk fel, akkor azért nem árt tudni, hogy melyik szó mit jelent. A "hit" szó egy pontosan definiált teológiai szakkifejezés, nem lehet önkényesen átértelmezni a jelentését. Atomfizikában sem mondhatunk protont a neutron helyett.
Mert az emberiség kipusztulásával fenyegető lehetséges események között eszméletlen túlsúlyban vannak azok, amiket eléggé közvetlenül a vallás okoz.
Ha fanatikus hívő vagy, akkor te vagy a probléma, nem kell tovább magyarázni.
Ha nem vagy fanatikus hívő, akkor meg hátráltatod a probléma valódi felismerését és kezelését.
@2:
Hit = vallásos hit.
Egy állítás igazságának megfelelő bizonyítékok nélküli elfogadása.
@1:
https://www.youtube.com/watch?v=xWjWLbSD7J8
A magyarázat az 1:31:45-nél kezdődik.
"Egy állítás igazságának megfelelő bizonyítékok nélküli elfogadása."
Ez a te magánvéleményed, de ez engem speciel nem érdekel.
"Ez a te magánvéleményed, de ez engem speciel nem érdekel."
Engem meg speciel a te magánvéleményed nem érdekel. És itt jön a kérdés, hogyha nem érdekli egyikünket sem a másik magánvéleménye, akkor mi a rákért vagyunk itt? Semmit nem írtál a te hit "definíciódról". A kérdező kifejtette, hogy az általa használt hit szónak mi a jelentése. Most fejted ki szépen te is és onnantól meg van oldva a probléma és neki lehet állni vitázni értelmesen, nem pedig itt toporzékolni hogy szerinted hibás egy meghatározás.
Az ateisták is legalább annyira jók/rosszak a társadalomra nézve mint a vallásosak.
Az ateisták közt mellesleg semmivel sincs kevesebb fanatikus és szélsőséges mint a vallásosak közt.
Sosem értettem, hogy egyes ateisták miért hirdetnek folyton ateista felsőbbrendűséget és miért hazudják azt, hogy az ateizmus miatt még soha senkinek sem görbült meg még a haja szála sem...
Egyáltalán nem értelmetlen dolog az, hogy a kérdező tisztázta, hogy mit ért hit alatt.
Pláne, hogy csak Magyar Katolikus Lexikonban fél tucat értelmezése szerepel a hitnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!