Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért hisznek emberek túlzotta...

Miért hisznek emberek túlzottan "Istenben"?

Figyelt kérdés

Sokszor elhaladok az utcán és mindenfele látok mindenféle vallást. Rendben, minden addig szép míg valamiben hisz az ember. De ki találta ki ezeket? Az ember. Persze, mindenki értelmetlennek veszi azt, amit a másik elhisz, de ő nem.

Na szóval, néhány ember úgy olvassa a bibliát, mintha attól múlna az élete. Az csak egy legenda, amit egy ember kitalált. De tulajdonképpen ezzel fertőzik más gondolkodását. Ráerőltetik a vallásra, nem lehet saját képe semmiről sem. Azt kell követnie, amit mondanak neki. Vallásdiktatúra van? Én persze ezzel nem azt mondom, hogy kiközösítem azokat az embereket, akik ebbe születtek. Csak hogy miért kell erőltetni? Osztálytársaim mondták egyszer: mert akkor nem házasodhatsz! Persze.. Ennyire eltudatlanították őket, hogy nem is tudják a templomi része a házasságnak csak egy szertartás. Egy kicsit eltértem a témától, de remélem tudjátok követni. Nem is szaporítanám tovább a szót, nyugodtan kommenteljetek ami eszetekbe jutott.

2016. jún. 5. 21:38
1 2
 11/11 anonim válasza:
A vallást/a hitet nem lehet,nem szabad ráerőltetni egy emberre.Ahhoz,hogy a felvetésedre választ kapj,amit megértesz találkoznod kell Istennel,addig zagyvaságnak tartasz minden ezzel kapcsolatos dolgot.
2016. jún. 12. 23:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!