Ki milyen Istenben hisz?
Kérdező, a kérdésed így azt jelenti, hogy a keresztény isten melyik verziójában hiszünk?
Ezt akartad kérdezni?
(Isten - ha nem a keresztényekéről beszélsz - kis betű.)
#2: "Az élő Istenben. Ki hinni egy hullában?"
Az érdekes az, hogy az általunk ismert élet semmilyen ismertetőjegyét nem hordozza ez az élő Isten. Nem sejtekből áll, nem végez anyagcserét, nem oxidál, nincs szüksége sem vízre sem energiára, nem is szaporodik. Akkor mitől élő?
Kérdezőnek: [link]
#7-esnek: amiről írsz az az anyagi világban történő élet jelei. Isten pedig a szellemvilágban él. Szerinted nem élő az, aki a szavával megteremtett mindent? Egy nem élő tud beszélni? Meg tud jelenni testben? Tud alkotni?
Szerinted,aki megteremti a sejteket, sejtekből kell, hogy álljon? Szerinted, aki megteremti a vizet, szüksége van vízre? Stb... Szerinted, aki megteremti az anyagi világot, függ attól? Egészen egyszerű logikával rá lehet ezekre jönni. Sajnos az evolúció hazuglogikára tanít, pont Jézus Istene ellen. De az evolúcióban is csak az hisz, aki szeretne valami Isten elleneset kapni. Isten bőven hordozza az átalunk ismert élet jegyeit, kivéve, ha a hazug materializmus alapján gondolkodik az ember. A szellemi törvények uralkodnak az anyagi világ törvényei felett. Jézus sokat tanít erről is. Ezért nincs értelme nem hinni, mert az igazság nagy részétől elzárja magát az ember. Mondjuk az örök élettől is.
"Örülnék, ha nem teljes könyveket linkelgetnél, úgysem fogom elolvasni. Már csak azért sem, mert szerintem nincs benne a válasz, csak terjeszteni akarod az antimaterialista ideológiát."
Amúgy mit linkeljek? Két mondatot belőle? Azt hittem, hogy ha az igazságot kutatjuk, megvizsgálunk mindent. Amúgy meg pont az Isten definíciójával foglalkozik, de tény, hogy Jézus bölcsessége nélkül, saját bölcsességedet felhasználva nem lesz érthető. Amúgy meg max 100 oldal az egész? Mit szeretnél? A világ abszolút igazságát egy mondatban? Én megvizsgáltam a materializmust, évtizedekig elfogadtam azt a hazugságot. Tudod miért tudnak hinni sokan a Bibliában? Mert az evolúciót és a materializmust beleverik az emberbe, tehát ezt az oldalt jóformán mindenki ismeri, így könnyen mondhatjuk rá, hogy hazugság, ha megismertük a másik oldalt is. Látod, erre jó, ha mindent megvizsgálunk alaposan, úgy, mintha igaz lenne. Össze tudjuk hasonlítani.
Miért nem mondtad a kérdésben, hogy Jézus Istenét alapból elutasítod, és a materialista vallásban hiszel és materialista definíciót vársz? Akkor egyszerűbb lenne válaszolni. Amúgy ez neked logikus? "úgysem fogom elolvasni. Már csak azért sem, mert szerintem nincs benne a válasz". Ha nem olvasod el, nem vizsgálod meg a másik oldalt olyan alaposan, mintha benne hinnél, akkor honnan tudod, hogy nem ott van az igazság? Ez csak úgy lehet, ha eleve elhatároztad, hogy miben fogsz hinni, és hagytad magad meggyőzni olyan érvekkel (materialista érvekkel), amiket nem is vizsgáltál meg csak azért, mert megfelel az Isten-tagadásodnak. Így pont az abszolút igazságot kerülöd ki. Mit vársz a materialista tudománytól? Hogy leírják neked, hogy Isten szellem és Ő teremtette az anyagot? Nem fogja, mert pont ez ellen az Isten ellen jött létre ez a vallás. De mondjuk a sátán ügyes csaló, nem véletlen van ez így, és nem véletlen van ez a Bibliában pontosan megprófétálva.
Természetesen nem zavar, ha nem olvasod el, ez már a te dolgod, ezzel nem okozol álmatlan éjszakákat. Én is teszem a dolgomat, tedd te is.
Tessék, itt a válasz, amit hallani szeretnél, függetlenül attól, hogy hazugság: én olyan istenben hiszek, aki anyagból formálódott, gyakorlatilag az ember továbbfejlődött változata, akivé én is fejlődhetek, ha rájövök végre a titokra. És aki nem mond ellent a te relatív igazságodnak. Tehát magamban hiszek, várom, h istenné fejlődjek. Megfelel? Sok szerencsét, sziasztok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!