A vallásosság eltűnése, és az ateizmus megerősödése az evolúciós fejlődés eredménye?
Ja, de az a 39%-os elmeroggyant azóta se mert újra hozzászólni a topikhoz :D
Azért hál-istennek az ő színvonala nem általános a vallásos emberekre nézve. Még ha vannak is azért jó páran hozzá hasonlók...
"Azért hál-istennek az ő színvonala nem általános a vallásos emberekre nézve."
Nem, nem az, de aki fényevést,meg a Szent Teréz féle levitációkat ("...levitációi valóban olyan erősek voltak, hogy könyörgött a nővéreknek, fogják le, amikor érzi, hogy egy-egy "roham" közeleg, de sokszor erre nem volt idő, egyszerűen csak felemelkedett a földről..." - elképzelem az utána kapkodó nővéreket, ahogy a vásárban a sikoltozó óvodás kergeti a megszökött lufiját) minden kritikai igény nélkül elfogadja, aligha hihető, hogy az evolúció és általában a tudomány híve lenne...
A legnagyobb vicc, hogy pont az ilyenek szoktak állandóan azzal előjönni, hogy az ilyen csodatagadók nem látnak tovább az orruknál, és csak a saját szemüknek-, de még annak se hisznek. Holott, ha ezek a csodaképességek léteznének, az elképesztő haszonnal járna, ami mellett egyetlen épeszű ember se menne el vizsgálat nélkül, ha lenne mit vizsgálni.
Mellesleg mindig csodálkozom magamon karácsony környékén. A mai napig imádom a karácsonyos, mikulásos filmeket, és drukkolok a Mikulásnak, hogy beleverje a sok hitetlen fejébe: nélküle nem élet az élet, meg hogy a sok racionalista szkeptikus jól pofára essen...
Pedig a levitációhívők szerint ilyesmi nem történhetne meg velem...:)
Szóval attól a patkányok még nem lesznek lovak, csak mert az istállóban születnek és a rákot bizonyára boszorkányok okozzák, hiszen még nem tudjuk 100%-ig biztosan, hogy pontosan mi okozza.
Na, ma is tanultam valamit a keresztényektől.
Te jó ég! Hogy mennyi valláskárosult van!
A patkányos részen nagyon röhögtem! :D 2016-ot írunk, és egyesek még a középkorban érzik magukat.
Kérdező:
A kérdésed egy hülyeség, ne is csodálkozz, hogy elterelődött a téma. Nem tudod, mi a különbség a biológiai evolúció és a tudományok és a kultúra fejlődése közt. Te valószínűleg ateista vagy, mégis jól demonstrálod, hogy az ateisták sem mindig a magasabb szintű ismereteik miatt nem hisznek Istenben.
Ha szeretnéd, én leírom neked a saját hitem evolúcióját:
Kreacionizmus--> teista evolucionizmus
Az "evolúció" kifejezést ilyen folyamatokra csak fenntartással lehet alkalmazni.
Én inkább arra gondolnék, hogy a kérdés azt jelenti: a biológiai evolúció tette-e lehetővé, hogy most már a vallásos emberek mellett teret nyertek az ateisták is?
A válasz pedig:
hogyne, de ez már az őskorban is lehetséges lett volna, ha olyan a kultúrájuk. A fizikai alapok már megvoltak.
Amúgy a vallásosak legnagyobb hányada elfogadja az evolúciót, kb. ilyen amerikai kisegyházak lehetnek a legnagyobb tagadói.
Persze vannak olyan kérdések az evolúcióban melyeket nem válaszoltak még meg, de a főalaptételek ma már megcáfolhatatlanok.
Saját véleményem, hogy az hit/vallás <-> tudomány kérdéskörön már túlléptünk. Inkább kiegészíthetik egymást pl. van egy vallási csoda(?), amelyet meg kell oldani a tudománynak, meg kell magyaráznia -> újabb területek nyílhatnak meg a tudománynak. Vagy archeológia, nyelvészet segítségével vizsgálni lehet a régi vallásos iratok igazság tartalmát, esetleg helyesbíteni azt.
Ákos! Ákos! :(
Tőled: "Kreacionizmus--> teista evolucionizmus"
Evolucionizmus? Biztos, hogy ezzel a kreacionista szómágiával akarod magad megjelölni? :D
Mielőtt végleges döntésre jutsz, azért ezt tanulmányozd át plíííz, a kedvemért…
http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomanyo..
Innen pl. Mojjo-tól:
„Szerintem az "evolucionista" egy erőltetett kifejezés, nem igazán látom létjogosultságát. Mint ahogy nincs a matematikában pitagorasz tételista, vagy derivalista, nincs a fizikában elektrodinamista, meg relativitáselméletista, a biológiában sincs fotoszintetista, meg citrátkörista.”
Hm?
Problem2: "Amúgy a vallásosak legnagyobb hányada elfogadja az evolúciót, kb. ilyen amerikai kisegyházak lehetnek a legnagyobb tagadói."
Hát, Amcsiban szerintem ennél gyászosabb az eredmény. Asszem' náluk csak Törökország mutat fel nem sokkal rosszabb eredményt evolúcióelfogadás terén az általános természettudományi ismeretekben valamennyire jártasabbnak mondható országok közül. Nem kevés értelmesebb amerikai szégyenkezik emiatt... :(
Ráadásul a kreacionizmus térhódítása már az EU-t is veszélyezteti. Nem véletlenül alakult meg a Critical Biomass is ellensúlyként.
Mellesleg szerintem mindenki szívesen megvizsgál mindenféle csodát, csak elő kell vele rukkolni vizsgálhatóan, reprodukálhatóan.
Ha nem helytálló a kifejezés, akkor pontosítok: volt idő, mikor abban hittem, hogy az evolúció folyamatát Isten indította el.
Más szót nem tudok erre.
De már mindegy, mert kinőttem az istenhitből. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!