Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A vallásosság eltűnése, és az...

A vallásosság eltűnése, és az ateizmus megerősödése az evolúciós fejlődés eredménye?

Figyelt kérdés
Persze ma még nem beszélhetünk a vallások eltűnéséről hiszen az emberiség mindössze 2-3% ateista de mégis a számok biztatóak és az ateisták száma egyre csak nő .
2016. máj. 16. 21:52
1 2 3 4 5 6 7
 41/66 Problem2 ***** válasza:
11%

39-es.

Persze a pap... Eichstatti Filozófia-Teológia Főiskola ószövetségi exegézis professzorának, Dr. Franz X. Wutz, aki akkoriban a sémi nyelvek és a szentföldi régészek vezető tudósítója volt + további kollégái megerősítették.

Dr. Günther Schwarz újszövetségi filológus és arámszaktérő 86 arám szót tudott azonosítani.

Johannes Bauer, a hallei egyetem sémi-filológia tanszékének professzora is megerősítette az arámi nyelvének használatát-

Dr Wessely professzor bécsi orientalista és papiruszkutató meggyőződéssel vallotta, hogy kétségtelenül arám beszédről van szó, ahogyan Krisztus idejében beszéltek. Neumann Terézia adatai nyelvtani tekintetben kifogástalanok voltak (!).

Dr. Jose Parecatill, az indiai Ernakilam katolikus érseke is megerősítette találkozásunk után 1958-ban hogy a nő a mondatokat arámul vagy szír-káld nyelven ismételte.

Neumann Terézia egyébként görögül, latinul, francia nyelvet provancei dialektusban.

Egy parasztlányról beszélünk, aki soha sem tanult idegen nyelveket és jó ha 1-2-szer hagyta el az szülőhelyét.

Jah az a pap.

2016. máj. 19. 13:32
 42/66 anonim ***** válasza:
72%

Kedves MiNeReAV!

Mindenesetre furcsállom, hogy 2 nap alatt ilyen híre ment egy eldugott kisfalucskából a dolognak, hogy egyből egy rakat szaktudóshoz elment a híre, s még le is jutottak hozzá.

2016. máj. 19. 13:38
 43/66 anonim ***** válasza:
62%
Á, ja, hogy ezt rendszeresen eljátszotta, értem. És, mit mondott?
2016. máj. 19. 13:40
 44/66 Problem2 ***** válasza:
32%

Szent Írási szövegeket, történeteket. Sőt még néha ki is javította a Szent Írási szöveget.

Michael Hesemann: Stigmata.

Persze ezeket a tudósokat is becsapta a paraszt lány, aki éjszakánként arámi, görög, latin, francia provancei nyelveket tanult...Sőt hipnotizálta őket, miután beléptek a szobájába :)

2016. máj. 19. 14:13
 45/66 anonim ***** válasza:
62%

Egyetlen objektív bizonyítékot nem mutattál még mindig.

https://www.youtube.com/watch?v=NOOJPfq-aKc

Ilyen szintű vicc az egész.

A katolikus egyház válogatott perverzei meg "tudósai" szégyelljék csak magukat, hogy ilyen néphülyítéshez asszisztálnak, csak azért mert így "bizonyítékot" nyer a hitük.

2016. máj. 19. 17:56
 46/66 anonim ***** válasza:
81%

Egyébként meg mi van a több tízezer másik "isten" által "megszállt" prófétákkal meg hasonló szemfényvesztőkkel?

Ha a te bizonyítékaidat el kell fogadnunk, akkor ezeknek a beszámolóknak is hitelt kell adnunk, hisz ugyan úgy szóban alátámasztotta vagy 3 ember. Ez esetben melyik az igazi?

2016. máj. 19. 17:58
 47/66 Cerevisiae ***** válasza:
100%

#40: "Érdemes elolvasni a Michael Hesemann Stigmata című könyvét, most jött ki nem rég.

Foglalkozik ezzel az esettel is.

Mese, mese. Persze amire nem találtunk eddig magyarázatot az csak mese lehet...

Ennyire nem kellene korlátoltnak lenni és teljesen begyepesedni, csak azért mert valami ellent mond a természetbeli dolgoknak."

Válaszom:

Érdemes olvasni autentikus tudományos kiadványokat, most jött ki nem rég egy csomó.

Foglalkoznak ezek pl. az evolúcióval is.

Ugye neked az mese, mese. Persze amiről nem tudsz semmit, vagy ellentétes a hited nézeteivel az csak mese lehet...

Ennyire nem kellene korlátoltnak lenni és teljesen begyepesedni, csak azért mert valami ellent mond az ismereteidnek.

Ha én azt állítom-, meg sok weboldalon leírom neked, hogy én reggeli torna gyanánt körbe szoktam repülni a házamhoz közeli erdőséget pirkadatkor, akkor te gond nélkül elhiszed?

Én a stigmás, meg miegyéb csodáknak több helyen utána olvastam. Semmilyen jellegű tényleges tárgyi, jegyzett bizonyítékát nem találtam sehol ezeknek olyan hiteles leírásokban, amelyek kellően ellenőrzött megfigyelések mentén és tudományos módszertannal vizsgálódtak volna. Tőlem aztán nyugodtan lehetnek csodák a világban, nekem csak egy a lényeg, a hitelesség. Tudod, ha ilyen jellegű csodák hegyszámra történnek és történtek, és érdekes módon annál több, minél régebbi korokba tekintünk vissza (ahol egyenes arányban nő a hiszékenység elterjedése), és a több ezer év dacára még mindig csak ott tartunk, hogy ezek vitathatóak, kérdésesek, akkor én úgy gondolom, hogy ezek nyugodtan kimosolyoghatóak. Tehát ha valaki még mindig ragaszkodik az ilyen csodák létezésének hitéhez, illő lenne neki bizonyítania valamivel, mint ahogy tőlem is elvárnád, hogy mutassam be a repülésemet az erdő körül.

2016. máj. 19. 21:50
 48/66 anonim ***** válasza:

Cerevisiae, nem mintha amúgy nem értenék egyet az általad írtakkal, csak arra szeretnék rámutatni, hogy evolúciótagadásról épp szó nem volt. Csak mert valaki vallásos azért ez még nem következik rögtön belőle.

Tudod, hogy én is így vagyok vele :D

2016. máj. 20. 00:01
 49/66 Cerevisiae ***** válasza:
100%

Idézek ebből a topikból Gabriel:

"Az evolúcióra meg semmilyen bizonyíték nincs. Azért, mert egy patkány az istállóban született, attól még nem lesz ló."

Lehet, hogy nem az állította, akinek válaszoltam, de szvsz. nincs különbség...

2016. máj. 20. 00:44
 50/66 Cerevisiae ***** válasza:
100%

Ja...

Maradnék én a témánál, ha tudnám, hogy hogyan kellene értelmezni a kérdést... :D

2016. máj. 20. 00:55
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!