Az Ószövetség Istene számotokra nem a gonoszság megtestesítője?
Jáhve az Ószövetségben népirtó, tettei után anarchia és káosz van(babiloni jelenet), parancsára kiirtották asszonyostúl gyerekestűl a kánaánitákat, igazságtalan, lángoló csipkebokorban jelent meg Mózesnek, mintha a pokolból jött volna, a botját kígyóvá változtatta ami szintén a gonosznak a jele, folyamatosan kívánja a húst(állatáldozatok, körülmetélés) Ábrahámtól azt kérte, hogy áldozza fel a fiát.
Valamint a biblia szerint aki ránéz az azonnal szörnyethal.
Nyíltan megmondom:
Nem tudom, ki az a Badiny Jós Ferenc professzor, és mit tanít.
Tejfalussy András nevét is most hallom először.
De azt tudom: Lehet kiragadni a Bibliából úgy idézeteket, hogy az erősen félreérthető legyen.
Ezért a Bibliát összefüggéseiben kell olvasni, szűkebb szövegkörnyezet, és a teljes Szentírás üzenete egyaránt fontos lehet a megértése. Imádkozni is javasolt a helyes megértésért.
Kortörténeti háttér, és a korabeli szimbólumrendszer ismerete sem árt.
Ha így olvasod a Bibliát, megérted majd, hogy az Ószövetség és az Újszövetség Istene egy és ugyanaz.
És a legfontosabb kérdés: Elfogadod-e a (Jézusban felkínált) kegyelmét?
Ha igen üdvözülsz!
Ha nem, csak magadat hibáztathatod a kárhozatodért.
Kedves Kérdező!
Te aztán jó tanítókat választottál. Ennyi erővel a mein kapf-ot is felhozhatnád forrásként... :-)
Bizonyára lehet ilyen szemmel is olvasni a Bibliát, kihagyva belőle mindet ami esetleg kicsit is pozitív. Én azonban azt tanácsolom neked légy kicsit nyitottabb és próbáld úgy olvasni, hogy Isten mennyit küzd az emberekért, hogy megmentse őket a pusztulástól. Érdekes módon azonnal megfordul a mérleg...
Üdv. Péter
Péter, a mein kampf-ot?
Egyszer letöltöttem pdf-ben, de nem olvastam még el.
Mindenesetre nem érdemes nácizni, jahve a legőrültebb náciál is gonoszabb az én szememben.
Inkább olvasom a Magyar Bibliát. Abban legalább nem öltek meg annyi embert, és nem uszít népításra.
3 ember van akit komolyan veszek, kettőt említettem a harmad Prof Papp Lajos szívsebész professzor.
Elolvasva az ószövetséget semmi pozitív nincs benne, mit találunk benne. Dávid király népirtásait. Aki gázkamrával(mészkemencével), vasboronával irtotta a nem valláshoz tartozókat.
Valamint azt is leírja, hogy a város megostromlásánál először azt a részt foglalták ahol a víz van.(Rabba bevétele) Tehát biológiai fegyvereket alkalmaztak hatásosan.
Most nem akarom megkeresni ezeket a részeket, de ha elolvassátok a bibliát megtaláljátok benne. És ez állítólag szent és "Istentől" sugalmazott.
Különben én nagyon is keresztény ember vagyok.
De a judeokeresztény vallások nagyon eltévelyedettek szerintem.
Tudjátok azt mondják, hogy a honfoglalás előtti magyarok is hittek Jézusban. És a szentháromságban.
Csak a szentháromság más volt Atya-Anya-Fiú.
Szűz Máriában is hittek.
A katolikusok ezeket az embereket meg kegyetlenül kiirtották. Azt mondták, hogy pogányok, mivel nem vallták, hogy jézus zsidó volt. Ezért meg kellett halniuk, és ki kellett irtaniuk a kultúrájukat.
Mindezt Isten nevében, máglyán elégetések, inkvizíció....
A kegyetlenség legteteteje.
Kérdező,a Bibliában Istenről eltérő fogalmak vannak,mert nem egyforma mentalitású emberekről szól.Aki szerint haragvó,ítélkező,parancsokat ad népirtásra,az csak a saját elméje sötétségét reflektálja meg.Így is lehet.Meg úgy is,hogy Jézus elmagyarázta,neki mit jelent Isten.Ebbe az irányba is lehet menni.
És Jézus nem fogadta el helyesnek az Ószövetség barbár,vérengző Istenképét,a fanatikus Biblia rajongó keresztényeknek el kellene végre fogadniuk,hogy a valódi hit nem azt jelenti,hogy önjelölt egyházi nagyurak elvárásainak felelünk meg.Jézus sem ezt tette.
"Aki szerint haragvó,ítélkező,parancsokat ad népirtásra,az csak a saját elméje sötétségét reflektálja meg."
Kérem szépen azok tények, hogy jahve parancsot adott népirtásra. Le van írva a bibliába feketén fehéren. Ezt nem lehet megkérdőjelezni, vagy cáfolni.
Ezzel mit akarsz mondani igazából,kérdező?
A gyilkolászós parancsokat adó Jahve is csak a sötét emberi elme szüleménye.Vagy te miként gondolod?
Amennyire tudom Jahve az egy igaz isten neve. De semmit nem szamit, mert a bibliat is emberek irtak es ki tudja hanyszor atirtak az idok folyaman.
Szamomra a biblia olyan mint a mai hivatalos hirek amit az ujsagban olvashatsz vagy a BBC oldalan.. pl. Itt van egy orszag (mondjuk Irak), ami nem engedi hogy gazdasagi eszkozokkel leigazzuk, vagy elvegyunk tole valamit ami nekunk kell, nosza igazzuk le akkor fegyveres erovel es indokoljuk meg a terrorizmus altali fenyegetettseggel a dolgot. Csinalunk hozza egy kis mubalhet hogy a kozvelemenyt a magunk oldalara allitsuk es terjesszuk ahogy csak birjuk hogy a terrorellenesseg neveben (itt a regi idokben "Isten neveben" volt hasznalatos) tesszuk amit teszunk. A torikonyvekbe is ezt irjuk, mivel nalunk a hatalom megtehetjuk. Aztan 300, 500 vagy 1000 ev mulva ki mondja meg mi volt itt ez az egesz?!
Roviden ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!