Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Egyedül én gondolom úgy hogy...

Egyedül én gondolom úgy hogy az ÖSSZES vallás hülyeség?

Figyelt kérdés

2016. ápr. 5. 16:02
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
69%

Semmi gond a nyájjal, amíg a közös legelőn legel békésen.

De amikor már odajönnek az én kis kertecskémbe, és azt legelik, engem pedig a kicsi, de éles szarvacskájukkal döfölnek, hogy tűnjek már onnan - na, az már igencsak kellemetlen!

2016. ápr. 11. 11:57
 32/38 dr.tudor válaszol válasza:
Nem csak te gondolod ugy, de tényleg téged ez foglalkoztat? mit gondolsz mindenki vallásos? nem? Akkor minek kérdezted?
2016. ápr. 11. 22:07
 33/38 mi a fene ***** válasza:
Nem hülyeség , csak nem mindenkit vigasztal és él vele.Akinek szüksége van rá, gyakorolja, ha nem árt vele senkinek. Én most óriásit csalódtam egy közeli hozzátartozómban. Mélyen vallásos, azt hittem következetes és gerinces is, hát nem a vallásra hivatkozva megalkuvó, és "lapulós". nem kivánom ezt az érzést senkinek, alig tudom feldolgozni.
2016. ápr. 12. 08:27
 34/38 anonim ***** válasza:
100%

Tisztelt Kérdező.

Elszomorító ez a közönséges hangnem, amelyet a fentebbi válaszolók alkalmaznak. Én vallásos világnézetű ember vagyok, ám akkor sem gondolom megoldásnak leostobázni egy más véleményű embert.

Kérdése az volt: Egyedül én gondolom úgy hogy az ÖSSZES vallás hülyeség?

Véleményem szerint ezt sokan gondolják. Azonban az ateizmus története nem túlzottan régi. Ugyan már az ókorban, középkorban és a korai újkorban is voltak egyes filozófusok, államférfiak, akik ateista nézeteket fogalmaztak meg, de a tételes ateizmus kialakulása valószínűleg Thomas Hobbes (1588-1679) nevéhez köthető. [link]

A 100 évvel később működő, XVIII. századi felvilágosodás filozófusai között már több volt többé-kevésbé ateista (Voltaire például nem), a XIX. században pedig sok gondolkodó gyakorlatilag annak tekinthető. (Byron, Shelley, Marx, Engels, Comte, A. France, Zola). A felső rétegekből a köznép számára csak a XX. században szivárgott le az ateizmus, mint alkalmazott filozófia rendszer (szocializmus, kommunizmus, modern demokráciák).

Azaz az írott történelem (kb. Kr. e. 3000 körültől) egészen a XX. század elejéig az emberek többsége valamilyen szinten elfogadta a vallások tételeit, mind elvont, teológiai - mind alkalmazott, erkölcstani tekintetben. Egyes dolgokra a tudomány nem tud választ adni: mi az ember születése előtt, mi értelme van az életnek, mi lesz a halál után, hogyan működik az emberi test, az atomok, vagy éppen a világegyetem.

Egy gondolat: Gondolta-e volna, hogy hatalmas csillagrendszerek között forog Földünk? Néhány csillagász ezt korábban már feltételezte, de a Hldra mégiscsak a XX. század közepén sikerült csak eljutni. Milyen meglepő, hogy a vallások már sok évszázada tanították a kozmikus világegyetem tanát. Ugyanakkor azt is, hogy Valaki ezeket is irányítja a nyers anyag fölött. Ezt a tudomány nem tudja bizonyítani (egyenlőre tudniillik a legközelebbi csillagra sem sikerült eljutni)...

A vallások a nem látható világról tanítanak, amely nem biztos, hogy nem létezik. Aztán ott vannak a csodák. Annyi és annyi feljegyzés született több ezer év alatt csodák létéről, hogy nehéz feltételezni: ezek mind csalók hazugságai.

2016. ápr. 12. 10:11
 35/38 A kérdező kommentje:

a LEGUTOLSÓNAK Köszönöm szépen a válaszát :)

a többi gyűlölködő Embernek meg üzenem hogy:Okos enged, Szamár szenved XD

2016. ápr. 12. 14:18
 36/38 anonim ***** válasza:
Nem, nem egyedül gondolod.
2016. ápr. 12. 14:37
 37/38 anonim ***** válasza:
100%
"bocs de ki nőttem a fociból" - A focinál van korhatár?
2016. ápr. 12. 14:39
 38/38 anonim ***** válasza:
72%
A vallás az emberek irányítására való semmi másra.
2016. ápr. 20. 00:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!