Semmi értelme sincs a vallásoknak, ki ért velem egyet?
Nem hívőként sem tudok egyetérteni.
" Ha nem lennének a vallások, mindenki sokkal boldogabb lenne, békésebb, és sok rossz dolog nem is történt volna meg. "
A hatalom (uralkodó osztály) embereinek csak ürügy kell , ha nem lett volna kereszténység - vagy úgy általában nem lett volna vallás - találtak volna más ideológiát a háborúk kirobbantásához és lásd találtak is pl nemzetiszocaializmus , bolsevizmus , nacionalizmus... kell még sorolni vagy már kapizsgálod ?
" nem lennének ENNYIRE idióták az emberek. "
Pedig teljesen idióták vallás nélkül is - de nem is ez a legjobb szó amúgy , az agymosostt sokkal inkább passzolna - nézz csak körül a környezetedben , szinte biztos , hogy minden ismerősöd tévét néz (a médiát is valaki(k) csinálja(k) ugye ? ), valamilyen pártnak hisz - ha nem is hisz akkor is azokról a kérdésekről gondolkodik amiket a politikusok , a média vagy éppen amit a tanárok felvetnek nekik - , a világról az információit a médiából és az edukációból importálják , az emberi tudat gyakorlatilag 100%-ig társadalmi termék lett.
Teljesen mindegy már , hogy egy ember vallásos vagy nem.
Még rosszabb a helyzet, és még kevesebbet értesz meg a válaszokból, mint gondoltam. Nem, nem védem őket, sehol nem tettem. Ami azt illeti, még csak szóba sem hoztam őket. A vallások hatásáról beszélünk. Te sok, az emberi természetből szükségszerűen következő dolgot a vallások számlájára akarsz írni, pedig ugyanúgy léteznének vallások nélkül is - maximum más formában némileg, vagy más ürüggyel. Pont azért, mert az emberi természetből következnek. Ezt leírtuk már neked párszor páran - ateisták is válaszoltak neked, ugyanígy -, de szemlátomást fogalmad sincs róla, miket is írunk. Pedig egyszerű, világos, magyar mondatok.
Ezzel nem védünk senkit, csupán a tévedéseidre szeretnénk rávilágítani.
Neked pedig valami nagy frusztrációd lehet a keresztényekkel kapcsolatban, hogy ennyire átgondolatlanul próbálod támadni őket. Szerintem inkább próbáld azt feloldani, mint hülyeségeket bizonygatni egy netes felületen.
Kérdező: ebben egyetlen értelmes ember sem ért veled egyet. Az ateisták sem.
A vallásoknak elég sokféle hatása van - ezek közül van pl. korai (keletkezés), érett, és megszűnés előtti.
Van pozitív és van negatív hatásuk is.
Annyi a különbség, hogy az ateisták szerint több a negatív hatás.
Az viszont egyértelmű, hogy a világban majdnem minden rossz dolog megtörtént volna a vallások nélkül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!