Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért gondolja itt néhány...

Miért gondolja itt néhány ember azt, hogy a Jehova Tanúit kritizáló kérdéseknek van értelme?

Figyelt kérdés
Egyszerűen nem értem mi ez a missziós buzgalom. Valaki erre élvez el? Vagy mi ez?
2016. jan. 19. 00:14
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
75%
A jehovisták miért gondolják, hogy ennek a becsöngetős-házalós zaklatásnak van értelme?
2016. jan. 19. 00:27
 2/14 anonim ***** válasza:
54%

Nem védem a Jehovákat de valami ilyesmiről van szó, amit a magyarázatban írsz. Mentális maszturbációnak szoktam nevezni. Jobb vagyok valakinél (akár jogosan akár nem) => "faszán" érzem magam tőle. Rengeteg más hétköznapi példa is van erre a jelenségre... Pl. Való Világban/Mónika Showban hülyék vannak => a néző kiröhögi őket és okosabbnak érzi magát => mentálisan maszturbált egyet, és katarzisban, "orgazmusban" van

(Már akinek erre van igénye persze...)

2016. jan. 19. 00:39
 3/14 anonim ***** válasza:
78%
Engem nagyon zavar, ha a Jehovisták, becsöngetnek és ezekkel zaklatnak. Egy vallást nem lehet erőltetni. Én állatába rájuk csapom az ajtót.
2016. jan. 19. 00:43
 4/14 anonim ***** válasza:

Szerintem a beszélgetéssel vagy kritikával nincs semmi baj. Inkább a stílussal.

Lehet amúgy mögötte rossz tapasztalat, vagy önvédelmi reakció is.

https://www.youtube.com/watch?v=pBQO1dObynw

2016. jan. 19. 00:51
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező: ugye jehovista vagy?

Tudod, az a helyzet, hogy akit zaklatnak, az védekezik. Közben néha túllőhet a célon, az más kérdés.

2016. jan. 19. 08:45
 6/14 anonim ***** válasza:
75%

Miért gndolják a sehovisták, hogy egy téves átírásnak van értelme?

Miért gndolják a sehovisták, hogy mindenki más gonosz és hülye, csak õk a helikopterek?

Miért beszélnek / irkálnak ennek következtében anniy hülyeséget, ahelyett, hogy megpróbálnának valóban elmélyülni és így jól megérteni a Szentírást?

2016. jan. 19. 12:01
 7/14 anonim ***** válasza:
49%

Mivel magam is írtam már ki kérdést az őrtorony tanításának a hazugságaira, ezért az én indokomat le tudom írni neked:

mert kötelességem megmutatni nekik az igazságot. Mert azoknak is meg kell, akikkel el akarják hitetni, hogy Jézus nem Isten, hogy csak egy angyal, hogy nincs pokol, hogy a kegyelem csak egy nem kiérdemelt kedvesség, hogy a Szentlélek csak személytelen erő, hogy Isten egy háborodott őrült, hogy mindenképpen az őrtorony részvénytársaságba kell bemerítkezni ahhoz, hogy TALÁN megmentésben részesüljön és még sorolhatnám.

De sok ilyen hazugság kering a világban, nem csak az övéké.

Visszakérdezek: ha a te édesapádról azt híreszteli mindenhol egy másik család, hogy apád egy megalomániás félőrült, akitől rettegni kell, miközben te pontosan tudod, hisz napi kapcsolatban vagy édesapáddal, hogy ő egy csodálatos ember és a híreszteléseknek a töredéke sem igaz, akkor te nem kapálóznál kézzel lábbal, hogy ezeket cáfold?

Amúgy meg a jehovisták is emberek, Krisztus értük is meghalt, csak épp még nem ismerik, mert a sátán minden eszközzel igyekszik őket távol tartani őket tőle, így pláne kötelesség a feléjük való szolgálat, ami itt abban nyilvánul meg, hogy ha kell, akkor naponta írunk ki olyan kérdéseket, amik egyszer talán felébresztik őket.

2016. jan. 19. 12:07
 8/14 anonim ***** válasza:
60%
Ezek a kérdések nemcsak a Tanúkhoz szólnak, hanem főképp azokhoz, akik érdeklődnek ez iránt a vallás iránt. Akik elolvastak néhány Őrtornyot, vagy már tanulmányoznak velük, hogy ismerjék meg jobban a szervezet másik oldalát is.
2016. jan. 19. 12:35
 9/14 anonim ***** válasza:
82%
Persze, hogy van értelme a JH-t kritizáló kérdéseknek. Ha nem érné őket kritika, akkor még azt hinnék, hogy el lettek fogadva, és megnőne az arcuk, és még kevésbé lehetne bírni velük.
2016. jan. 19. 15:51
 10/14 anonim ***** válasza:
35%

Szió

Nem csak mi vagyunk kritikusan kezelve.

Jézus rá világított, hogy az embereknek semmi sem jó, s erre példának mondta Keresztelő Jánost, és Önmagát is.

Keresztelő Jánost démonosnak tartották, Jézust pedig nagy étkűnek és a bűnösök barátjának.

Vagy is ha van sapka rajta az a baj, ha nincs akkor meg az.....

2016. jan. 19. 17:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!