Miért gondolja itt néhány ember azt, hogy a Jehova Tanúit kritizáló kérdéseknek van értelme?
Nem védem a Jehovákat de valami ilyesmiről van szó, amit a magyarázatban írsz. Mentális maszturbációnak szoktam nevezni. Jobb vagyok valakinél (akár jogosan akár nem) => "faszán" érzem magam tőle. Rengeteg más hétköznapi példa is van erre a jelenségre... Pl. Való Világban/Mónika Showban hülyék vannak => a néző kiröhögi őket és okosabbnak érzi magát => mentálisan maszturbált egyet, és katarzisban, "orgazmusban" van
(Már akinek erre van igénye persze...)
Szerintem a beszélgetéssel vagy kritikával nincs semmi baj. Inkább a stílussal.
Lehet amúgy mögötte rossz tapasztalat, vagy önvédelmi reakció is.
Kérdező: ugye jehovista vagy?
Tudod, az a helyzet, hogy akit zaklatnak, az védekezik. Közben néha túllőhet a célon, az más kérdés.
Miért gndolják a sehovisták, hogy egy téves átírásnak van értelme?
Miért gndolják a sehovisták, hogy mindenki más gonosz és hülye, csak õk a helikopterek?
Miért beszélnek / irkálnak ennek következtében anniy hülyeséget, ahelyett, hogy megpróbálnának valóban elmélyülni és így jól megérteni a Szentírást?
Mivel magam is írtam már ki kérdést az őrtorony tanításának a hazugságaira, ezért az én indokomat le tudom írni neked:
mert kötelességem megmutatni nekik az igazságot. Mert azoknak is meg kell, akikkel el akarják hitetni, hogy Jézus nem Isten, hogy csak egy angyal, hogy nincs pokol, hogy a kegyelem csak egy nem kiérdemelt kedvesség, hogy a Szentlélek csak személytelen erő, hogy Isten egy háborodott őrült, hogy mindenképpen az őrtorony részvénytársaságba kell bemerítkezni ahhoz, hogy TALÁN megmentésben részesüljön és még sorolhatnám.
De sok ilyen hazugság kering a világban, nem csak az övéké.
Visszakérdezek: ha a te édesapádról azt híreszteli mindenhol egy másik család, hogy apád egy megalomániás félőrült, akitől rettegni kell, miközben te pontosan tudod, hisz napi kapcsolatban vagy édesapáddal, hogy ő egy csodálatos ember és a híreszteléseknek a töredéke sem igaz, akkor te nem kapálóznál kézzel lábbal, hogy ezeket cáfold?
Amúgy meg a jehovisták is emberek, Krisztus értük is meghalt, csak épp még nem ismerik, mert a sátán minden eszközzel igyekszik őket távol tartani őket tőle, így pláne kötelesség a feléjük való szolgálat, ami itt abban nyilvánul meg, hogy ha kell, akkor naponta írunk ki olyan kérdéseket, amik egyszer talán felébresztik őket.
Szió
Nem csak mi vagyunk kritikusan kezelve.
Jézus rá világított, hogy az embereknek semmi sem jó, s erre példának mondta Keresztelő Jánost, és Önmagát is.
Keresztelő Jánost démonosnak tartották, Jézust pedig nagy étkűnek és a bűnösök barátjának.
Vagy is ha van sapka rajta az a baj, ha nincs akkor meg az.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!