Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Pár éve úgy érzem, hogy új...

K1zs kérdése:

Pár éve úgy érzem, hogy új vallás született. Szerintetek?

Figyelt kérdés

Tudom Magyarország keresztény ország, de valljuk be szinte senki nem él a keresztény értékek szerint. Persze "papíron" még mindig azok vagyunk, de a gyakorlatban nem.

Szerintem az új Jézus Krisztus a pénz, az új Isten pedig a siker. Ezeket keresi mindenki, ezek szerint akar élni, mintha egy evangélium lenne a pénzkeresés.

Baj, hogy ezt érzem?

Itt nem csak a politikusokra, és üzletemberekre értem ezt, hanem mindenkire. A legnagyobb megváltóként néznek fel az emberek a vagyonos emberekre.

22 éves vagyok elég fiatal, de ezt szerintem jobb tudatosítanom magamban. A józan ész már semmit nem ér, se az elkötelezettség vagy a bajtársiasság.

Új isten van, új evangélium.

Visszahozni a régit már nem lehet, ne is álmodjunk ilyenről, csak szerintem jobb e szerint élni, mint egy hazugságban reménykedni.

2016. márc. 13. 22:24
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

"Szerintem az új Jézus Krisztus a pénz, az új Isten pedig a siker"

Borzalmas analógia!

2016. márc. 17. 08:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!