Miért nem érti meg az anyám hogy engem a vallás nem érdekel? Anyám vallásos, katolikus mert az anyja erre nevelte. De az ő anyja a 20. század elején született, és még a boszorkányságban is hitt.
na ez jo rovidre sikerult...
egyszeruen ne foglalkozz a temaval, nem fog ez orokke tartani
"Miért nem érti meg az anyám hogy engem a vallás nem érdekel?"
A választ le is írtad a kérdésben:
"Anyám vallásos, katolikus mert az anyja erre nevelte."
Ha neked gyermekkorodtól fogva mondanak valamit és senki nincs,aki ezt megcáfolja,akkor szilárd meggyőződésed lesz,hogy az úgy van és kész. Szerintem úgysem fogod tudni meggyőzni,egyszerűen kerüld vele a témát és kész.
Majd rajossz a hit segit es vigasztal most lazadsz.
Majd ha komoly gondjaid lesznek es az elet megdobal akkor majd imatkozni fogsz.
A katolikus egyhazon kivul meg tobb szaz felekezet van ahol sajat szavakkal imatkoznak es nem giccsben ulnek
Kerlek irj 25 ev mulva
"Majd rajossz a hit segit es vigasztal most lazadsz. "
Hmm,ez érdekes. Akkor is nagyon segít Isten,amikor az embernek nagyon szüksége lenne rá,mi? Legfeljebb azért "segít",mert megnyugtat,hogy vigyáz rád,nem másért.
"Majd ha komoly gondjaid lesznek es az elet megdobal akkor majd imatkozni fogsz. "
ImáDkozni. D-vel. És lehet,hogy fog,de ahhoz már teljes kilátástalanság kell,hogy egy amúgy nem hívő ember elkezdjem imádkozni. És akkor sem teljesen komolyan gondolja.
Egyébként sok ember van/volt,akik nagy bajban voltak,megdobálta őket az élet,imádkoztak és semmi nem lett. Érdekes...
Valahogy ha valaki semi masba nem tud belekotni akkor a nyelvtannal jon.
erdekes? aki nem hisz az nem imadkozik
Aki bajban van hivove valhat megterhet de olvasva te meg messze vagy egytol Tudod kinlodj csak egyedul.
Az előttem író ezzel a "tudod kínlódj csak egyedüllel" azért nem volt valami keresztényi. Nem mintha észrevenné majd magát ettől.
A pszichológiában alap, hogy amit kb 6 éves korig a felnőttek a gyerekeknek mondanak a világról, azok azt igaznak fogadják el, és ha valakibe a vallást nem mint egy világnézetet a sok közül, hanem mint igazságot belebevelték kiskorában, az ennek a fogságából sosem fog tudni szabadulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!