Pár éve úgy érzem, hogy új vallás született. Szerintetek?
Tudom Magyarország keresztény ország, de valljuk be szinte senki nem él a keresztény értékek szerint. Persze "papíron" még mindig azok vagyunk, de a gyakorlatban nem.
Szerintem az új Jézus Krisztus a pénz, az új Isten pedig a siker. Ezeket keresi mindenki, ezek szerint akar élni, mintha egy evangélium lenne a pénzkeresés.
Baj, hogy ezt érzem?
Itt nem csak a politikusokra, és üzletemberekre értem ezt, hanem mindenkire. A legnagyobb megváltóként néznek fel az emberek a vagyonos emberekre.
22 éves vagyok elég fiatal, de ezt szerintem jobb tudatosítanom magamban. A józan ész már semmit nem ér, se az elkötelezettség vagy a bajtársiasság.
Új isten van, új evangélium.
Visszahozni a régit már nem lehet, ne is álmodjunk ilyenről, csak szerintem jobb e szerint élni, mint egy hazugságban reménykedni.
Kedves kérdező,
ha te tényleg mindössze 22 éves vagy, és erre a következtetésre jutottál, akkor mélységes tiszteletem! A mai világban úgy érik meg az aggastyánkort, hogy életükben egyszer sem jutott ilyesmi az eszükbe.
Bizony-bizony, nagy igazságot feszegetsz. Alapvetően nem is a pénzzel van baj, hanem a pénz mértéktelen és mohó hajszolásával! Azzal van baj, hogy a mai gazdasági és pénzügyi rendszerek úgy lettek megalkotva, hogy minden embert versenyeztessenek a pénzért. Ma már mindenkinek rohannia kell, és fogyasztania, és taposnia a puszta túlélésért.
Aki ezt nem érzi, az vagy gazdag, vagy vak.
Bár nem vagyok túlzottan vallásos, de azt hiszem Jézus egyetlen mondatához kellene mindenkinek tartania magát: "Azt cselekedjétek másokkal, amit szeretnétek hogy mások is cselekedjenek veletek". Azt hiszem, ebben a mondatban benne van a tízparancsolat.
A régit nem kellene visszahozni, hanem egy teljesen újat kellene létrehozni.
[off 11-re: "hanem egy teljesen újat kellene létrehozni" - ez volt a marxizmus-leninizmus fundamentuma, 100 év alatt 100 millió halálos áldozattal. Kösszentyű, nem kérjük.
""Azt cselekedjétek másokkal, amit szeretnétek hogy mások is cselekedjenek veletek". Azt hiszem, ebben a mondatban benne van a tízparancsolat."
Az igen, de az Jó Hír -az Evangélium még nincs benne - az hogy 'úgy szeressétek egymást, ahogy én szeretlek titeket'
Vagyis, míg a ÓSz. azt mondja ne rúgd bokán a másikat, az ÚSz. azt üzeni irgalmasan, részvéttel ápold, szeresd, akit bokán rúgtak. "Mert a törvény Mózes által adatott, a kegyelem pedig és az igazság Jézus Krisztus által lett." Jn 1,17 ]
Tehát, ha mindenki így él, akkor minek küzdeni.. Ha 8 millióan azt mondják, hogy ugorj kútba, megteszed, mert ők mondták...
Mi lenne, ha inkább nem a mások véleményével törődnénk, hanem azt tennénk, ami a helyes?
"Az emberek esztelenek, következetlenek és magukba fordulnak - mégis szeresd őket!
Ha jót teszel, megvádolnak, hogy önzés és hátsó gondolat vezérli cselekedeteidet - mégis tégy jót!
Ha sikeres vagy, hamis barátokat és igazi ellenségeket szerzel - mégis érj célt!
A jó, amit ma teszel, holnap már feledésbe megy - mégis tedd a jót!
A becsületesség s őszinteség sebezhetővé tesz - mégis légy becsületes és nyílt!
Amit évek alatt felépítesz, lerombolhatják egy nap alatt - mégis építs!
Az embereknek szükségük van segítségedre, de ha segítesz, támadás érhet - mégis segíts!
A legjobbat add a világnak, amid csak van, s ha verést kapsz cserébe - mégis a legjobbat add a világnak, amid csak van!"
szervusz.
az nem hazugság, ha valaki a keresztény értékek szerint szeretne élni.
S az is tény, hogy ahogy Jézus idejében is volt kis ládikájuk amiben az adományt tették, hogy az esetleges kiadásokat tudják fizetni.
Nem az a baj, ha valakinek olyan a munkája, vagy az élete, hogy van pénze, hanem hogy milyen helyet foglal el az életében a pénz, az Istennek bemutatott imádat területén.
S az is lényeges, hogy az adományokat mire használják?
"[off 11-re: "hanem egy teljesen újat kellene létrehozni" - ez volt a marxizmus-leninizmus fundamentuma, 100 év alatt 100 millió halálos áldozattal. Kösszentyű, nem kérjük. "
Mégis elolvastad amit előtte leírtam? Vagy csak jó libsi módjára kiragadsz egy mondatot és azon lovagolsz?
" [link] "
Látod? Ilyen szócikk nem is létezik. Te akarod létrehozni?
Ilyet én is tudok:
15 bocsánat, elvétettem ezt akartam:
a kommunizmus számlájára mintegy 100 millió áldozat írható (s ezek csak a halálos áldozatok):
(libsisnek rossz lennék)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!