Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Koránban hazugságok vannak?

A Koránban hazugságok vannak?

Figyelt kérdés
2016. márc. 12. 17:23
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Így van, Mohamed analfabéta volt, de a korabeli arab költészet orálisan terjedt (ha ha), iszonyat hosszúságú verseket tudtak megtanulni, ezért nem kell kételkedni a pontatlanságukban.

Prófétává válása előtt is úgy ismerték, mint igazmondót, persze ettől még lehet az egész kitaláció, de akkor is az arab irodalom csúcsa a Korán, már csak hatása miatt is.

2016. márc. 18. 10:30
 12/16 anonim ***** válasza:

Üdv!

Nekem van ismeretem a Koránról, elvégre Londonban végzek missziós munkát (elmondom nekik az evangéliumot) muszlimok között, másfél éve.

És igen, a Koránban szerepel jópár hazugság. Ehhez persze hozzá kell tenni, hogy én mit tartok hazugságnak.

Ha van egy Bibliai történet aminek van egy tanulsága de a Koránba kerülve ez a történet másik tanulságot kap, akkor az hazugság. Mert Isten kijelentett valamit és azt ember ne változtassa meg. Ahogy a Korán is többnyire változatlan a leírása óta, úgy a zsidó Tóra is. Az Iszlámnak el kell fogadni, hogy Isten kijelentette magát Mózesnek és Mózes szavait Isten diktálta. Tehát a manapság jelen lévő bizonyítékok alapján, miszerint az ószövetségi zsidó iratok mindmáig változatlanok maradtak, végképp nyilvánvalóvá vállt, hogy a Koránban szándékosan meg van változtatva Isten szava, úgymond ki van facsarva. Az, hogy ez Mohamed tudatos döntéseinek eredménye - kétlem -, vagy pedig Ő tényleg kapott kijelentést anno a hegyen, csak nem Isten angyalától - jóval valószínűbb - itt igazából részletkérdés.

A kérdésre az a válasz, hogy amellett, hogy rengeteg jó dolgot is tartalmaz, a Koránban hazugságok is vannak.

2016. márc. 21. 18:29
 13/16 anonim ***** válasza:

De korán szerint pont hogy megváltoztak/megváltoztatták a zsidók és a keresztények szent könyveit, ezért is volt szükség a Koránra. :D

Innen már ht kérdése, hgy melyiknek hiszel.

2016. márc. 22. 07:31
 14/16 anonim ***** válasza:

Valóban ezt állítják. Viszont az iszlámban minden a bizonyítékokon, szemtenúkon, bizonyosságon alapul. Tehát ha valaki állít valamit, akkor azt alá kell támasztani.

Amikor megkérdezed a muszlimokat, hogy mikor mi és ki által lett megváltoztatva a Tóra vagy a Biblia, akkor arra nem tudnak mit mondani. Ezzel pedig Ők maguk is érzik, hogy hiteltelenné válik a vád. Ez az egyik része.

A másik része az, hogy nekik parancsba van adva a Korán által, hogy tiszteljék az Ószövetséget és az Evangéliumokat. A Korán elismeri mind a kettőt Isten szavaként. Ez a másik része.

Harmadrészt, leírtam hogy tudományosan bizonyítottan 3500 éves ószövetségi tekercsekből rekonstruálták pl. Ézsaiás könyvét és teljes mértékben megegyeznek a ma olvasott szövegekkel, tehát 3500 év alatt semmit sem változtak ezek a szövegek. Ez tudományosan van bizonyítva.

Tehát állíthatják a muszlimok, hogy a tóra és a Biblia meg lett változtatva, de csak azok teszik ezt ilyen nyíltan, akik nem ismerik a saját könyvüket. Itt én sokszor imámokkal beszélgetek, Ők sokkal óvatosabbak és azt mondják, hogy nem tudják az igazságot, ezért nem beszélnek róla. Ez korret hozzáállás még ha nem is vezet sehova.

Szóval az állításom továbbra is fennmarad: a Korán tartalmaz hazugságokat.

2016. márc. 22. 09:56
 15/16 Titusztitusz ***** válasza:
A Korán az egy VALLÁSI TANOKAT-VILÁGNÉZETET-PÉLDABESZÉDEKET, stb,stb, tartalmazó szöveggyűjtemény...Most miért kéne hogy hazugságokat tartalmazzon????? Nem hazugsággyűjtemény okán állították össze annak idején...
2016. márc. 22. 09:58
 16/16 anonim ***** válasza:

"a mai judaizmus kb. 400 éves"

ez nagy tévedés: a MA IS legtöbbet idézett kommentátorok Maimonides ( 12. sz. ) és r. Slomo ben Yichok ( Rási 11.sz. ) de õk is sokszor a talmudra hivatkoznak, amit az 5. v. 6. sz-ban zártak le ( jóval MOhammed születése elõtt ) és fõleg a Tórára, ahogy a Talmud végsõ érv is a Tóra, ami kb 3500 éves.

"korán szerint pont hogy megváltoztak/megváltoztatták a zsidók és a keresztények"

ezt hallhatod muszlimoktól, talán hiszik is, de amennyit eddig beleolvastam a Koránba, ahol ilyenrõl van szó, nem mondja, hogy a leírt szöveg helyett egy idõ óta más volna leírva, hanem, hogy "nyelvetekkel elferdítitek", vagyis, hogy amikor mondják, mást mondanak. ( rejtély, honnan tudhatta ezet Mohammed, mikor a Korán szerint nem tudott se írni se olvasni ( ezplicite írja ).

ezen kívül azt írja többször, hogy a zsidók, keresztények nem értik és nem hiszik.

hogy a Biblia hamisítvány lenne, arra még utalást sem láttam, csak fenieket ( attól lehet, mert még nagyon keveset olvastam ).

2016. ápr. 7. 18:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!