Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Koránban hazugságok vannak?

A Koránban hazugságok vannak?

Figyelt kérdés
2016. márc. 12. 17:23
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
42%
Csak annyi hazugság van benne mint a Bibliába , a Védák könyvében , az Avesztában és a többi mesekönyvben ...
2016. márc. 12. 17:38
 2/16 anonim ***** válasza:
77%

Szeretem ezt a mesekönyvezést...

A Zeneakadémia egyik professzora (aki tök ateista) számtalanszor kiolvasta a Bibliát, és az európai kultúra legnagyobb és legbefolyásosabb könyvének tartja. Sőt, kedvenc könyve a régi nyelvezetű Károli Biblia, és jobban ismeri mint a hívők nagy-nagy többsége. (Csak éppenséggel odáig nem tudott eljutni hogy hite is legyen.)

Persze a gyk-en a fotelhuszárok felsőbbrendűnek érzik magukat mert neki csak kis "mesekönyv"...

2016. márc. 12. 18:19
 3/16 anonim ***** válasza:
erre a kérdésre így ebben a formában nem igazán lehet válaszolni, ha nagyon muszály akkor is inkáb azt mondanám, hogy tévedések
2016. márc. 12. 22:19
 4/16 anonim ***** válasza:
4%

Mohamed egy imposztor, egy hamis próféta, ahogy a zsidók "judaizmusa" is. Mindkét vallás a kereszténység ellen jött létre, a hazugság vagyis a sátán ihlette mindkettőt.

Most lehet antiszemitázni, de a mai judaizmus kb. 400 éves lehet, az iszlám olyan 1300 éve hódít, a kereszténység pedig 2000 éves.

Visszatérve a kérdésedre, még csak bele sem kell olvasnod és már világos, hogy egy hazugság az egész. Talán az iszlámról szólnak a próféciák is amik a világ végét jövendölik az Újszövetségben.

2016. márc. 13. 00:53
 5/16 anonim ***** válasza:
29%
A Korán annyiban midenképpen hiteles, hogy Mohamedtől származik. Hogy a benne elbeszélt kinyilatkoztatások, történetek valósak-e, az nyilván nem bizonyítható, ahogy egyik vallásnál sem.
2016. márc. 13. 07:29
 6/16 anonim ***** válasza:
4%

A Korán egy ember által kigondolt elméletek vannak, ami nem Istentől származik.

Isten egy féle útmutatást adott az embernek, és egységes életre erkölcsi értékekre tanít, ami nem megosztottságot idéz elő.

2016. márc. 13. 10:21
 7/16 anonim ***** válasza:
58%

A mesekönyvezős duma komolytalan, jó lenne már leszokni róla, emberek. Épp most olvasom a Bibliát, szerintem érdemes egyszer végigküzdenie magát rajta az embernek. Nem vagyok vallásos egyébként.

Hogy a Koránban hazugságok vannak-e? Most komolyan, mit vársz, mit fogunk válaszolni? Egy hitbuzgó, elvakult keresztény azt, hogy igen. Egy hitbuzgó, elvakult muszlim azt, hogy nem.

Egy értelmes ember pedig kinyitja azt a fránya könyvet, végigolvassa, aztán véleményt mond róla saját maga. Döntsd el te, hogy mi igaz belőle szerinted, és mi nem. De nem is ez a fontos. Ugyanis szerintem egyes kitalált mesékből is lehet néha többet tanulni, mint semmitmondó, de valóban megtörtént sztorikból. Szóval hajrá, kezdd el használni az agyad, hiszen azért van, nem?

2016. márc. 13. 20:07
 8/16 anonim ***** válasza:
Pontosan annyi igazság tartalma van mint annak hogy az Iszlám a "béke vallása "
2016. márc. 14. 00:51
 9/16 Shamash ***** válasza:
61%
Szerintem a túlnyomó többség nem ismeri a Koránt - ahogy én sem - ezért nem tudnak / tudunk véleményt mondani. De akkor legalább hallgatnának...
2016. márc. 14. 18:00
 10/16 anonim ***** válasza:

A Tanakhról tudom, hopgy igaz.

A többirõl azt gondolom, hogy egyik vallás szent könyvében sincsenek hazugságok, mert aki(k) leírta/ák, hitte/ék, hogy igaz, amit írnak.

( a hazugság az, amirõl tudja, hogy nem igaz és mégis állítja )

A Koránról egyébként annyi biztos, hogy nem Mohamed írta le, mert egyik versében azt állítja, hogy nem tud írni, olvaasni ( ma´rmint Mohammed ). ettõl persze lehet tõle, valaki leírta, amit mondott.

Ahogy a próféták ( Yesáiya, Yirmiáhú, Éliyahú, stb ) többen közülük nem maguk írták a könyvüket.

2016. márc. 18. 03:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!