A Koránban hazugságok vannak?
Szeretem ezt a mesekönyvezést...
A Zeneakadémia egyik professzora (aki tök ateista) számtalanszor kiolvasta a Bibliát, és az európai kultúra legnagyobb és legbefolyásosabb könyvének tartja. Sőt, kedvenc könyve a régi nyelvezetű Károli Biblia, és jobban ismeri mint a hívők nagy-nagy többsége. (Csak éppenséggel odáig nem tudott eljutni hogy hite is legyen.)
Persze a gyk-en a fotelhuszárok felsőbbrendűnek érzik magukat mert neki csak kis "mesekönyv"...
Mohamed egy imposztor, egy hamis próféta, ahogy a zsidók "judaizmusa" is. Mindkét vallás a kereszténység ellen jött létre, a hazugság vagyis a sátán ihlette mindkettőt.
Most lehet antiszemitázni, de a mai judaizmus kb. 400 éves lehet, az iszlám olyan 1300 éve hódít, a kereszténység pedig 2000 éves.
Visszatérve a kérdésedre, még csak bele sem kell olvasnod és már világos, hogy egy hazugság az egész. Talán az iszlámról szólnak a próféciák is amik a világ végét jövendölik az Újszövetségben.
A Korán egy ember által kigondolt elméletek vannak, ami nem Istentől származik.
Isten egy féle útmutatást adott az embernek, és egységes életre erkölcsi értékekre tanít, ami nem megosztottságot idéz elő.
A mesekönyvezős duma komolytalan, jó lenne már leszokni róla, emberek. Épp most olvasom a Bibliát, szerintem érdemes egyszer végigküzdenie magát rajta az embernek. Nem vagyok vallásos egyébként.
Hogy a Koránban hazugságok vannak-e? Most komolyan, mit vársz, mit fogunk válaszolni? Egy hitbuzgó, elvakult keresztény azt, hogy igen. Egy hitbuzgó, elvakult muszlim azt, hogy nem.
Egy értelmes ember pedig kinyitja azt a fránya könyvet, végigolvassa, aztán véleményt mond róla saját maga. Döntsd el te, hogy mi igaz belőle szerinted, és mi nem. De nem is ez a fontos. Ugyanis szerintem egyes kitalált mesékből is lehet néha többet tanulni, mint semmitmondó, de valóban megtörtént sztorikból. Szóval hajrá, kezdd el használni az agyad, hiszen azért van, nem?
A Tanakhról tudom, hopgy igaz.
A többirõl azt gondolom, hogy egyik vallás szent könyvében sincsenek hazugságok, mert aki(k) leírta/ák, hitte/ék, hogy igaz, amit írnak.
( a hazugság az, amirõl tudja, hogy nem igaz és mégis állítja )
A Koránról egyébként annyi biztos, hogy nem Mohamed írta le, mert egyik versében azt állítja, hogy nem tud írni, olvaasni ( ma´rmint Mohammed ). ettõl persze lehet tõle, valaki leírta, amit mondott.
Ahogy a próféták ( Yesáiya, Yirmiáhú, Éliyahú, stb ) többen közülük nem maguk írták a könyvüket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!