Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A talmudnak tényleg ilyen...

A talmudnak tényleg ilyen betegek a tanításai?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

Ez az eredeti soncino fordításból van. Miszerint egy háromévesnél fiatalabb lányt meg lehet ....

Mivel visszatér a szüzessége.

2016. febr. 13. 12:49
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
66%

Baromság. Ha kíváncsi vagy a valóságra, az a következő: a zsidóknál a lány értékét házasság előtt nagyban meghatározta, hogy szűz-e a lány. Az, hogy hogyan vesztette el a szüzességét, nem számított.

A Talmud kiegészítette ezt a hagyományt azzal, hogy amennyiben a lányt három éves kora előtt erőszakolták meg, akkor még szűznek számít. Természetesen nemi erőszakról van szó, hiszen a Talmud más helyen egyértelműen tiltja a gyerekekkel szembeni szexuális erőszakot.

Az a fejtegetés, miszerint a lányoknak hároméves koruk előtt visszanő a szűzhártyája, nem a Talmud része, hanem egy későbbi kommentár tartalmazza, mert értelmezni próbálja a Talmud szabályát.

Ugyanakkor sehol nincs szó arról, hogy nyugodtan lehet kislányokat megerőszakolni.

2016. febr. 13. 13:30
 2/14 A kérdező kommentje:

"Az a fejtegetés, miszerint a lányoknak hároméves koruk előtt visszanő a szűzhártyája, nem a Talmud része, hanem egy későbbi kommentár tartalmazza, mert értelmezni próbálja a Talmud szabályát. "

Miért ne lenne a talmud része??

Hiszen a kommentárok "gemárák" is hozzá tartoznak a talmudhoz.

2016. febr. 13. 13:38
 3/14 anonim ***** válasza:
Jó, tehát neked már megvan a válaszod a kérdésedre.
2016. febr. 13. 13:39
 4/14 A kérdező kommentje:

A talmud kb így fogalmaz.

Ha egy felnőtt férfi közösül egy 3 éves kislánnyal az semmisnek tekinthető, mert visszatér a szüzessége.

2016. febr. 13. 13:42
 5/14 A kérdező kommentje:
nem
2016. febr. 13. 13:42
 6/14 A kérdező kommentje:
Csak arra vagyok kíváncsi hogyan magyarázzátok ki :DD
2016. febr. 13. 13:43
 7/14 A kérdező kommentje:
de azt mondd el nekem, hogy a kommentár szerinted miért ne tartozna hozzá a talmudhoz?
2016. febr. 13. 13:44
 8/14 A kérdező kommentje:

Persze én se találtam a talmudban olyan részeket amely fiatal lányok megerőszakolására buzdítana. :D

Mivel nincs benne ilyen, de ez elég bizarr...

2016. febr. 13. 13:50
 9/14 A kérdező kommentje:
vagyis igen én kb 95% ig biztos vagyok az igazamban, de arra vagyok kívancsi hogy ti mivel magyarázzátok ezeket a dolgokat.
2016. febr. 13. 13:53
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Én nem vagyok vallásos, sőt a zsidó dolgokhoz sem értek, de még számomra is világos, hogy ez azért íródott, mert egy elmebeteg apa vagy férfi megerőszakol egy 3 évesnél nem idősebb lányt, akkor az ne vessen keresztet a lány további életére, őt ennek ellenére is szűznek lehet és kell tekinteni későbbi életében. Ez sem azt nem jelenti, hogy szabadon megdughatóak a 3 év alatti korú lányok, sem azt hogy hagyomány lett volna a zsidóknál a 3 év alatti lányok megerőszakolása. Egyszerűen egy kitétel csak (mondjuk azt én sem értem, hogy miért pont 3 évnél húzták meg ezt a határt).
2016. febr. 13. 13:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!