Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Derek Prince és Kenneth E....

W_Gyuri kérdése:

Derek Prince és Kenneth E. Hagin tanításai, igehirdetései hitelesek, érdemes őket néznem és hallgatnom, hogy épüljek belőlük?

Figyelt kérdés
Arra kitért Derek Prince, hogy Isten nem szereti a kevés adományt, ha van több akkor azt adjuk oda, nem pont így mondta, de ez volt a lényeg. Ezzel kapcsoltban is várok véleményt.

2015. dec. 20. 17:54
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
Neked kell eldöntened hogy számodra hitelesek-e.
2015. dec. 20. 18:10
 2/25 A kérdező kommentje:

Még nem döntöttem el, viszont szívesen fogadnék bizonyságot, hogy ők Isten emberei voltak és hogy kegyelmet, gyógyulást közvetítenek az Úr álltal.

Mert ilyet még egyenlőre nem hallottam itt.

Csak olvastam, de az Derek Prince könyvéből van.

2015. dec. 20. 18:20
 3/25 Roland G. ***** válasza:
52%

Szia!

Mindenképpen érdemes.Mindketten 2003-ban haltak meg és a karizmatikus keresztények szerint korunk 2 legnagyobb befolyással rendelkező bibliatanítói voltak.1-2 dologban mást mondtak,éppen ezért azt tanácsolom,hogy a Bibliádat tanulmányozva olvasd a könyveiket,de ez vonatkozik minden keresztény jellegű írásra vagy tanításra is.Ami összhangban van a Bibliával,azt fogadd el és tartsd meg,ami nem,azt pedig felejtsd el.

2015. dec. 20. 18:27
 4/25 anonim ***** válasza:
A szeretet tükrében hallgasd őket, hogy ennek az egyik legfőbb parancsnak engedelmeskedek e.
2015. dec. 20. 21:53
 5/25 anonim ***** válasza:

Hallgasd meg őket, olvasd el pár tanításukat, és majd szólj, majd ha ennek hatására felmerül benned az alábbi kérdés:

Jézus szavai, tanításai hitelesek, érdemes hallgatnom Őt, hogy épüljek belőle?

Ha ez nem történik meg, akkor gondolkozz el azon, hogy vajon miért...

2015. dec. 20. 22:42
 6/25 anonim ***** válasza:
Feltétlenül érdemes, ha másért nem is, de azért, hogy ne mások döntsenek helyetted. De tudnék felsorolni további okokat is, csak egyik sem lenne olyan jó, mint a személyes tapasztalat, amit az írásaik olvasása közben szerezhetsz meg. Sok ellenlábasuk nem is olvasta őket, csak a kritikusaikat. Hogy miért adtak éppen azoknak hitelt, érthetetlen a számomra.
2015. dec. 21. 13:42
 7/25 A kérdező kommentje:
Döntöttem, úgy tekintek rájuk, mint ezelőtt, úgy mint Biblia tanítókra vagy ilyesmire. És hallgatom/nézem, mikor melyikre van lehetőségem. Tulajdonképpen a Bibliára alapoznak mindketten, ebben biztos vagyok és hiszem is. Csak van bennem egy bizonyos fokú bizonytalanság, de hiszem, hogy az Úr ezt leküzdi bennem a beleegyezésemmel, plusz ahogyan a hitem meggyökerezik krisztusban, úgy egyre kevesebb lesz a kétségem, mert ott lesznek a szikla szilárd igék, amikre építhetek.
2015. dec. 21. 15:00
 8/25 A kérdező kommentje:
*Krisztusban
2015. dec. 21. 15:01
 9/25 anonim ***** válasza:
18%
Nem érdemes, pontosan azért, mert a pünkösdi-karizmatikus mozgalomhoz tartoztak. Tehát hamis dolgokat tanítottak, ezért nem ajánlom.
2015. dec. 21. 18:56
 10/25 anonim ***** válasza:
0%
Én is hallgattam, olvastam őket, de nem találtam meg bennük a legfontosabbat, a szavaikból hiányzott a szeretet.
2015. dec. 21. 19:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!